Yılın sonuna yaklaşırken, Yılbaşı ve Noel coşkusunu sinemaya taşıyan filmleri, yılbaşı filmleri ile özdeşleşen sahneleri hatırlamamak elde mi? Animasyondan müzikallere uzanan türleri, iyi ve kötü kalpli karakterleriyle yılbaşı filmlerini izlerken sanki o hediyeler sizin için paketlenmiş gibi meraklanacak, tarçın kokusunu burnunuzda hissedecek ve sanki kar sizin pencerenizin dışında yağıyormuş gibi heyecanlanacaksınız. Tekrar tekrar izlemekten bıkmayacağınız bu filmler için ekran karşısına geçmeden önce sıcak çikolatanızı hazırlamayı unutmayın!

Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Mutluluğu Sinemada
Yılbaşı Filmleri: Yeni Yıl Mutluluğu Sinemada

En İyi Yılbaşı Filmleri

Klaus | Sergio Pablos, 2019

Netflix’in ilk orijinal animasyon filmi olarak karşımıza çıkan Klaus, Noel Baba efsanesinin öyküsü anlatılırken aynı zamanda mektupların ve ailenin öneminden de bahsediyor. Oscar ödüllü J.K Simmons’ın seslendirdiği Klaus ile  Jason Schwartzman’ın seslendirdiği Jesper’ın Smeerensburg’daki hikayesini izlerken yeni yıl ruhunuz canlanacak!

youtube play youtube play

NetflixIMDb Puanı: 8.2/10

Happiest Season | Clea DuVall, 2020

Kız arkadaşından uzak bir Noel geçireceğini düşünürken, anlık bir kararla onunla birlikte ailesinin evine doğru yola çıkan Abby, kız arkadaşının ailesine açık olmadığını ve tüm tatili olmadığı biri gibi davranmak zorunda geçireceğini fark edince bu kararını sorgulamaya başlıyor. Aile sevgisi, dürüstlük ve kabullenme üzerine başarılı bir komedi olan Happiest Season‘da başrolleri Kristen Stewart ve Mackenzie Davis paylaşıyor. Noel ve Yılbaşı filmleri izlemekten ayrı bir zevk alıyorsanız, kaçırmayın!

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.7/10

The Christmas Chronicles | Clay Kaytis, 2018

Netflix orijinal yapımı bu yılbaşı filminde, usta oyuncu Kurt Russell, belki de bugüne kadar Noel Baba kostümünün en hakkını veren oyuncu olarak karşımıza çıkıyor. Filmde, Noel Baba’yı iş başında yakalayıp kameraya çekmeyi planlayan Kate ve Teddy kardeşlerin Noel gecesi, ömürleri boyunca unutamayacakları bir maceraya evriliyor.

youtube play youtube play

Netflix | IMDb Puanı: 7.2/10

The Nightmare Before Christmas | Henry Selick, 1993

İşte tam bir Tim Burton filmi! Üstelik klasikleşmiş yılbaşı filmleri arasında üst sıralarda… Burton’ın Disney animatörlüğü yıllarında yazdığı bir şiire dayanan, Gotik öğeler, renkli sahneler, eğlenceli şarkılarla dolu stop-motion müzikal, alışılmadık bir Noel hikayesi anlatıyor. Halloweentown’un kralı Jack Skellington’ın Christmas Town’u keşfedişini ve Noel’in çocuklar için korkutucu bir kabusa dönüşmesini anlatan film, hikayenin sahibi ve filmin yapımcısı Tim Burton’ın ününün kaynaklarından biri. Yapım, Danny Elfman’ın muhteşem müzikleri, şarkıları ve seslendirmesiyle de öne çıkıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.0/10

The Grinch | Yarrow Cheney & Scott Mosier, 2018

ABD’li hikayeci Dr. Seuss’un çocuk hikayelerine ne kadar aşinasınız bilmiyoruz ama bir diğer Noel kabusu, onun çok sevilen hikayesi How the Grinch Stole Christmas. Hikaye, edepsiz bir yaratık olan ve Noel’den nefret eden Grinch’in Whoville adlı kentten Noel’i çalmak istemesini konu anlatıyor. Grinch, 2018’in en eğlenceli animasyonlarından birinde, Benedict Cumberbatch‘in sesiyle canlandı. Filmin ardında, Despicable Me serisi ve Minions‘un stüdyosu var.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.4/10

How the Grinch Stole Christmas | Ron Howard, 2000

2018 tarihli animasyon, Grinch‘in sinemaları ilk ziyareti değildi – muhtemelen son da olmayacak. 2000 tarihli bu canlı aksiyon filmi How the Grinch Stole Christmas‘ta onu Jim Carrey canlandırmıştı. En İyi Makyaj dalında Oscar ödülü kazanan filmin yönetmen koltuğunda ise güçlü biyografik dramları ile tanıdığımız Ron Howard vardı.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.1/10

Love Actually | Richard Curtis, 2003

Geri dönüp 2003 yılına baktığımızda, Love Actually‘nin “herkesin” oynadığı ve kesişen/parelel hikayeler anlatan ve çoğunlukla farklı yaşlardaki çiftlerin romantik ilişkileri üzerine kurulu filmlerin öncülerinden olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik 2010′daki Valentine’s Day ve 2011′deki New Year’s Eve gibi örneklerin vasatlığından uzak, popüler olmanın yanında yetenekli olan oyuncuları bir araya getiren bir öncü… Londra’da Noel öncesindeki bir aya odaklanan ve birçok çiftin mutlu ya da mutsuz hikayelerini anlatan Love Actually‘e Noel süsleri, kar ve hediye paketleri de renk katıyor. Filmin oyuncuları arasında Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Laura Linney, Emma Thompson, Alan Rickman, Keira Knightley, Martine McCutcheon, Bill Nighy, Rowan Atkinson gibi oyuncular rol alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.6/10

The Holiday | Nancy Meyers, 2006

Birbirini tanımayan ve her ikisi de duygusal olarak çöküntüdeki ABD’li Amanda ve İngiliz Iris’in bir internet sitesi üzerinden Noel tatili boyunca evlerini değiştirmesini ve tatillerinde birbirlerinin dünyalarında aşkı bulmalarını anlatıyor The Holiday. Filmdeki çiftleri Cameron Diaz ve Jude Law ile Kate Winslet ve Jack Black canlandırırken, usta oyuncu Eli Wallach da performansıyla dikkat çekiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

Rent |Chris Columbus, 2005

Giacomo Puccini’nin ünlü operası La bohème‘in 90′lı yıllara, New York şehrine ve AIDS ile mücadele eden bohem bir topluluğa ustaca uyarlandığı müzikal Rent, 2005 yılında sinemaya da uğramıştı. Yılın son günlerinde geçen, East Village’da yaşayan güçlü eşcinsel, transeksüel, lezbiyen karakterleriyle öne çıkan müzikalin film uyarlamasının da hem eğlenceli hem dramatik şarkılarını ve öyküsünü çok seveceksiniz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.0/10

Joyeux Noël | Christian Carion, 2005

En İyi Yabancı Film dalında Oscar ve Altın Küre adayı, 25. İstanbul Film Festivali’nin Açılış Filmi olan Joyeux Noël, I. Dünya Savaşı yıllarında ve cephede geçse de kesinlikle bir savaş filmi değil. Alman, Fransız ve İskoç askerlerinin üç bir yandaki siperlerde konumlandığı bir cephede, tarafsız bölgede geçen filmde; Noel gecesi boyunca üç komutanın kendi insiyatifi ile gayriresmi bir ateşkes ilan edişi anlatılıyor. Barış, dostluk, sevgi ve insanlık dersi niteliğindeki film; Fransızca, Almanca ve İngilizce konuşulan evrsensel bir yapım.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Noel | Chazz Palminteri, 2004

Love Actually kadar kalabalık bir kadro ile olmasa da yine Noel zamanı ve yine romantik ilişkilere, kesişen hayatlara odaklanan bir film… Filmde Susan Sarandon, Penélope Cruz, Alan Arkin ve Robin Williams’ın yanı sıra üzücü bir kaza sonucu kaybettiğimiz Paul Walker da rol alıyor. Aşkın yanı sıra bir mucize arayışındaki karakterleriyle hüzünlü olsa da romantik ve içinizi ısıtacak yılbaşı filmleri arasında Noel.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.2/10

Home Alone 2: Lost in New York | Chris Columbus, 1992

Birçoğumuzun çocukluk kahramanlarından biridir Home Alone‘un kahramanı Kevin’ı… Noel tatiline çıkan kalabalık ailesi tarafından evde unutulan 8 yaşındaki Kevin, oldukça salak hırsızlara karşı evini korumak durumunda kalır. Zeki ve cesur bir çocuğun oldukça komik macerasının 2 yıl sonra gelen devam filmi Home Alone 2 ise New York şehrinin Yılbaşı zamanındaki güzellikleriyle dolu. Kevin’ı canlandıran Macaulay Culkin’in şu anda 40’ına merdiven dayadığını söylemem umarım moralinizi bozmaz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.3/10

Miracle on 34th Street | George Seaton, 1947

Sıradaki filmimiz 1947 tarihli bir yılbaşı filmleri klasiği… İyi kalpli ve yaşlı bir adam olan Kris Kringle, Noel Baba olduğunu savunması üzerine akıl hastanesine kapatılıyor. Bir avukat ise ona inanıyor, onu savunuyor. Gelenekselleşen bir yılbaşı filmi olan Miracle on 34th Street‘te Edmund Gwenn, John Payne, Maureen O’Hara ve Natalie Wood rol alıyor. 3 Oscar ödüllü filmin,1994 yapımı bir de yeniden çevrimi bulunuyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.9/10

Neşeli Hayat | Yılmaz Erdoğan, 2009

Yılbaşı filmleri arasında hiç mi yerli yapım yok diyenler için gelsin… Listemizin yerlisi, Türkiye’nin ilk yılbaşı filmi olarak hayatımıza 2009 yılında giren, Yılmaz Erdoğan ve BKM Mutfak ekibinin rol aldığı Neşeli Hayat… Film, ailesini geçindirebilmek için bir AVM’de Noel Baba kılığında çalışan Rıza Şenyurt’un hikayesini anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.1/10

İlginizi çekebilir: Sinemagger’dan Film Önerileri