Evden çalışanların sayısı ve kurumsal dünyanın esnekliği arttıkça, ev ve ofis dışında rahatça çalışabilecek yerlere olan talepler de arttı. İstanbul da yepyeni çalışma mekanlarıyla buna ayak uydurdu. Siz de yeni yerler keşfederek, yeni insanlarla bir araya gelerek yaratıcılığınızı arttıranlardansanız doğru yerdesiniz. Lenovo Tab P11 ile bir önceki içeriğimizde “Kahve Dükkanı Etkisi”nden ilham alarak, İstanbul’da çalışmaya uygun, yeni açılan cafeleri derlemiştik. Eğer sizin çalışmak için aradığınız yer bir cafe değil de, bir kütüphane veya bir çalışma alanı ise, Moda İskelesi’nden Müze Gazhane’ye, Arter Kütüphanesi’nden AKM Kütüphanesi’ne farklı lokasyonlardan Lenovo Tab P11 ile hazırladığımız bu liste tam size göre.

Lenovo Tab P11 ile İstanbul’un Çalışmaya Uygun Cafeleri

Lenovo Tab P11 @Moda İskelesi | Fotoğraf: theMagger

Listemize geçmeden önce kısa bir notumuz var. Verimli çalışma sürecinde, bulunduğumuz ortam kadar bize eşlik eden teknolojik aletlerimizin de önemi çok büyük: Pek çok işi aynı anda yapabilmesinin yanı sıra şarj süresinin uzun olması ve hafif olması gerek ki rahatça tüm keşiflerimizde bize eşlik edebilsin. İşte bu ihtiyaçlarımızı karşılayan bir ürün ararken tanıştığımız 490 gramdan başlayan ağırlığı, tek seferlik şarjla 15 saate kadar kullanım süresi, üretkenlik odaklı tasarımı, kişiselleştirilmiş kullanıcı arayüzü, isteğe bağlı klavye ve Lenovo Precision Pen 2 tablet kalemiyle Lenovo Tab P11, uzaktan çalışmayı daha keyifli hale getiriyor.

İstanbul’un Ortak Çalışma Alanları: Anadolu Yakası

Moda İskelesi, Moda

Moda İskelesi | Fotoğraf: theMagger

Restorasyonunun tamamlanmasının ardından sık sık ziyaret ettiğimiz, deniz manzarası eşliğinde çalışmanın tadını çıkardığımız Moda İskelesi’yle listemize başlıyoruz. Mimar Vedat Tek imzasını taşıyan iskele 1917’den bu yana Moda’nın ikonik yapılarından biri olarak anılıyor ve yine 1930’lu yıllarda Atatürk’ün burada Modalılarla buluştuğu biliniyor. Tarihe tanıklık eden iskelenin üst katında yer alan kütüphane ise tüm hafta boyu ziyarete açık ve 87 kişilik bir kapasiteye sahip.

Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-21.00
İletişim: 150gun150proje.ibb.istanbul

İşlik ve Derslik, İ.D.E.A Kadıköy, Moda

İşlik, İ.D.E.A Kadıköy | Fotoğraf: ideakadikoy.org

Kadıköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen İ.D.E.A Kadıköy, üretim, etkileşim, öğrenme ve deneyime odaklanan bir çalışma alanı. İşlik ve Derslik olmak üzere iki farklı konseptin yer aldığı oluşumda İşlik kullanımı için üyelik modelleri ve ücret tarifesi uygulanırken, Derslik ise kamuya ait, paylaşımlı, erişilebilir, yarı-sessiz bir serbest çalışma alanı olarak karşımıza çıkıyor.

Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-21.00
İletişim: ideakadikoy.org

Afife Batur Kütüphanesi, Müze Gazhane, Kadıköy

Afife Batur Kütüphanesi | Fotoğraf: muzegazhane.istanbul

Akademisyen, mimar, mimarlık tarihçisi ve yazar Prof. Dr. Afife Batur’a ithaf edilen Afife Batur Kütüphanesi Müze Gazhane’nin bünyesinde yer alıyor. Farklı kategorilerde yaklaşık 10 bin kitaplık bir seçkiye sahip olan kütüphanede dijital arşiv bölümüne erişim hakkı da mevcut. Sessiz çalışma ve okuma alanları da bulunan Afife Batur Kütüphanesi haftanın her günü kullanıma açık.

Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-22.00
İletişim: muzegazhane.istanbul

Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi, Kadıköy

Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi | Fotoğraf: Instagram @anilba

Kadıköy’deki vapur iskelesine giderken görülebilen Tarih Edebiyat Sanat Kütüphanesi’nin tarihi 1869 yılına dek uzanıyor. Tarihte ilk Şehremaneti adıyla belediye hizmeti sunan bina, 2014 yılından bu yana kütüphane ve kültür merkezi olarak hizmet veriyor. Burada büyük boyutlu masanın yanı sıra bireysel çalışmaya olanak sağlayan, farklı boyutlarda çalışma üniteleri de bulunuyor.

Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-00.00
İletişim: kultursanat.kadikoy.bel.tr

İstanbul’un Ortak Çalışma Alanları: Avrupa Yakası’ndan Önerilerimiz

SALT Araştırma, Galata

SALT Araştırma | Fotoğraf: arkitera.com

Avrupa Yakası’nın ilk durağı SALT Araştırma ile ortak çalışma alanları keşfimize devam ediyoruz. Salt Galata’nın bünyesinde bulunan, herkese açık bir kütüphane olarak kurgulanan SALT Araştırma’nın yanı sıra yine -1. kattaki Ferit F. Şahenk Salonu da bireysel hem de toplu çalışma olanağına sahip. Herhangi bir ücret talebinin bulunmadığı mekanda kayıt ve rezervasyon şartı arandığını da belirtelim.

Ziyaret saatleri: Salı-Cumartesi 11.00-19.00
İletişim: saltresearch.org

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Beyoğlu

İstanbul Araştırmaları Enstitüsü | Fotoğraf: bibliopera.org

Pera Müzesi’nin de bünyesinde olduğu Suna ve İnan Kıraç Vakfı’na bağlı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kamuya açık kütüphanesinin yanı sıra arşiviyle de bilimsel ölçütlere titizlikle sahip çıkan bir araştırma kurumu. Bireysel çalışma alanı sunan enstitüde çalışma aralarınızda “Atatürk ve Cumhuriyet Araştırmaları”, “Osmanlı Araştırmaları” ve “Bizans Araştırmaları” bölümlerine göz atmayı unutmayın.

Ziyaret saatleri: Pazartesi-Cuma: 09.00-17.30, Cumartesi 10.30-17.00 
İletişim: iae.org.tr

Arter Kütüphanesi, Dolapdere

Arter Kütüphanesi | Fotoğraf: Twitter/arteristanbul

Güncel yayınlar, çağdaş sanat alanında temel kaynaklar, süreli yayınlar, elektronik veri tabanları ve muhtelif dijital içeriklere erişimi mümkün kılan bir ortak çalışma alanıyla, Arter Kütüphanesi’yle devam ediyoruz. Araştırmalarınız ve çalışmalarınız için Arter Kütüphanesi’ni ziyaret etmek istediğinizde giriş için bilet gerekli olmadığını da hatırlatmak isteriz.

Ziyaret saatleri: Salı-Pazar: 11.00-19.00, Perşembe: 11.00-20.00
İletişim: arter.org.tr

AKM Kütüphane, Taksim

AKM İstanbul | Fotoğraf: akmistanbul.gov.tr

Mimarisinin yanı sıra arşiviyle de odağımızda olan AKM Kütüphane’ye geçelim şimdi. Öncelikle burada alt kattaki İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Sanat Kütüphanesi ile giriş ve balkon katlarındaki Vitali Hakko Kreatif Endüstriler Kütüphanesi olmak üzere iki ayrı kütüphane faaliyet gösteriyor. Kütüphanelerin alt katındaki okuma salonunda çalışma masaları bulunuyor ve uzaktan keyifle çalışmayı mümkün kılıyor.

Ziyaret saatleri: Salı-Pazar: 10.00-17.00
İletişim: akmistanbul.gov.tr

İBB Atatürk Kitaplığı, Gümüşsuyu

İBB Atatürk Kitaplığı | Fotoğraf: Twitter/_senatas

Deniz manzarası eşliğinde çalışmalarınızı gerçekleştirmek isterseniz rotanızı Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerinden biri olan İBB Atatürk Kitaplığı’na çevirebilirsiniz. Burada 50.000’e yakın farklı türdeki yazma, albüm, harita, takvim, salname, kartpostal, gazete arşivine erişebilir, Atatürk ve İstanbul gibi kütüphaneye özel koleksiyonlara da göz atabilirsiniz.

Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-22.00
İletişim: ataturkkitapligi.ibb.gov.tr

Beyazıt Devlet Kütüphanesi, Beyazıt

Beyazıt Devlet Kütüphanesi | Fotoğraf: workindoor.com

1884’te İstanbullularla buluşan, 17 kubbeli tarihi bir binada çalışmayı, araştırma ve okumalar yapmayı mümkün kılan Beyazıt Devlet Kütüphanesi ile listemizi tamamlıyoruz. Çalışmalarınıza kaynak sağlayacak ve size ilham olacak; kitap, broşür, dergi, gazete, harita, kartpostal ve afiş gibi eserlerin 1.000.000’un üzerinde olduğunu da ekleyelim.

Ziyaret saatleri: Her gün 09.00-23.00
İletişim: istanbulbeyazitdevlet.kutuphane.gov.tr

Bir theMagger Önerisi: Tabletin Ötesinde Lenovo Tab P11

Lenovo Tab P11 | Fotoğraf: theMagger

Sizler için hazırladığımız İstanbul’un ortak çalışma alanlarını ve kütüphanelerini not aldıysanız bize bu keşiflerimizde eşlik eden Lenovo Tab P11’i yakından tanıyalım. Bir tabletin sunabileceği deneyimin ötesinde güçlü bir performansla karşımıza çıkan Lenovo Tab P11, 11 inç ve 2K çözünürlüklü ekranıyla capcanlı ve gerçekçi görüntüler sağlıyor. LCD ekrandaki 400 nit parlaklık sayesinde güneşli havalarda bile net görüntüler sunan Tab P11, dört kenarındaki ince çerçeveleriyle %85’lik bir ekran/görüntü oranına sahip.

Tab P11 uygulamalar veya internette gezinirken de yüksek performans gösteriyor. 2,0 GHz’e kadar ana frekansa sahip Qualcomm® Snapdragon™ işlemcisi ile en sevdiğiniz programları kullanırken gecikme yaşamamanızı sağlıyor. 6 GB’a kadar RAM’i sayesinde ise birden fazla uygulamayı aynı anda rahatlıkla kullanmanıza olanak tanıyor. Üstelik bu tabletin sunduğu yüz tanıma ile kilit açma özelliği ile güvenli bir kullanıcı deneyimi sizi bekliyor.

Lenovo Tab P11 | Fotoğraf: theMagger

Barut ve Platin Grisi olmak üzere iki renk seçeneğine sahip olan bu tablet, modern çift kaplamalı, alüminyum alaşımlı şık ve zarif tasarımıyla göze de hitap ediyor. Tab P11, yerleşik Trackpad’i ve kısayol tuşlarıyla dokunma hissinden ödün vermeden hızlı ve doğru yazma olanağı sunuyor. Ayrıca tek seferlik şarjla 200 saate kadar kullanım süresine sahip isteğe bağlı tablet kalemi Lenovo Precision Pen 2 ile size yaratıcılığınızın sınırlarını zorlama imkanı sunuyor. Lenovo Precision Pen 2 ile dilediğiniz an çizim yapabilir, notlar alabilir ve yaratıcılığınızı konuşturabilirsiniz, hem de kalemin şarjını dert etmeden.

Lenovo Tab P11 sadece çalışırken değil, evinizde film ya da konser izlerken de size eşlik ediyor. Dolby Atmos® ses sistemine sahip dörtlü hoparlörleriyle unutamayacağınız bir ses deneyimine hazır olun. Lenovo Tab P11 ile daha yakından tanışmak için tıklayın.

İlginizi çekebilir: İstanbul’un Çalışmaya Uygun Cafeleri