Acısıyla ve daha da acısıyla geride bıraktığımız, neredeyse bir gün bile yüzümüzün gülmediği 2016’dan sonunda tamamen kurtuluyoruz! Bu leşler leşi, lanetler laneti yıldan bize kalan güzel albümleri derledik, topladık ve sizin için bir En İyi 15 listesi haline getirdik. Dikkat edin, içinde çok fazla 2016 geçiyor, okurken başınıza bir şey gelmesin.

2016 albumleri – 1

15. Wild Beasts – Boy King

2011 gruplarına saygı kuşağı Wild Beasts ile devam ediyor. Bu albümde wb, Dinner’la kazandığımız kıvrak figürleri daha havalı hale getirdi. Albümle beraber 1687 üretimi kırmızı şarap default geliyor haberiniz olsun.

14. Childish Gambino – Awaken My Love

Çıkar çıkmaz tüm listeleri altüst eden Awaken My Love, tabii ki bizim de listemizde. Albümdeki sevgi teması yıl boyu aldığınız rezil kararları size bir çırpıda unutturacak kadar güçlü.

13. Charlie Hilton – Palana

Captured Tracks sayesinde tanıştığımız dream pop grubu Blouse’un solisti Charlie Hilton, gruptan daha önce ayrılan ve Unknown Mortal Orchestra ile birlikte çalışan bassçısının başarısına imrenmiş olacak ki kendisi de bu sene ilk solo albümü Palana’yı yayınladı. Tarz olarak Blouse’dan çok fazla uzaklaşmayan Charlie Hilton Palana’da bir şarkıda Mac Demarco’ya yer vermesiyle de bizim gözümüze kolayca girmiş oldu.

2016 albumleri – 2

12. BADBADNOTGOOD – IV

Listemize sozsuz, manyak müzikli deli işi kategorisinden giriş yapan albüm size olduğunuzdan daha havalı ve entelektüel gözükme fırsatı sunuyor.

11. Mild High Club – Skiptracing

Mac Demarco’nun popülerliği sayesinde müziklerinin değeri daha çok bilinen Connan Mockasin, Homeshake ve Alex Calder gibi isimlerden en yeni keşfimiz Mild High Club’ın listemizde kendine yer bulması saydığımız isimlere bakılırsa hiç zor olmadı.

10. David Bowie – Blackstar

Hakkında bilgimiz Flight Of The Concords şakalarıyla sınırlı kalan David Bowie’ye hak ettiği ilgiyi yirmi beşinci albümünde vermeye başlamamızın utancıyla Blackstar albümünü ilk dinleyişte bayılmıştık ki yayınlanmasından iki gün sonra 2016’nın ilk şok ölüm haberi geldi ve bu albümü bir tık daha değerli hale getirdi.

2016 albumleri – 3

9. Dinner – Psychic Lovers

Dinner’cığımız, Fatih Ürek’le başlayan yılan dansı serüvenimizde uzamanlaşmamızı  sağladı. Arnold Schwarzenegger aksanı da cabası…

8. Adult Jazz – Earrings Off!

İlk albümleri Gist Is ile genelde sakin bir çizse de özellikle Donne Tongue ve Idiot Mantra gibi şarkılarla içlerindeki deliliğin ipucunu veren Adult Jazz son albümleri Earrings Off! ile deliliklerini tamamen ortaya çıkartmış. İlk albüme yakın bir beklentide dinleyenler için şok edici bir tecrübe olan Earrings Off! videolarıyla da ne demek istediğimizi çok iyi anlatıyor.

7. DIIV – Is The Is Are

Cangur cungur müzik olsun ama aynı zamanda tatlı vokaller de olsun dediğimiz karışık zamanlarımızda hep yanımızdaydı.

 

2016 albumleri – 4

6. Porches – Pool

2016’da uzun yaz akşamlarımızın 12 liralık şarapla beraber vazeçilmez ikilisi oldu.

5. Metronomy – Summer 08

2011’den beri bir an bile olsun peşinden ayrılmadığımız, sosyal medya hesaplarında utanç verici akrabaları gibi her şeylerini beğendiğimiz canım Metronişimiz bizi yine çok mutlu etti. Bu albümle bize lyrcis360.com’a bile bakmadan ezberlediğimiz şarkılar hediye etti.

4. Suuns – Hold/Still

Geçen seneki nefis Jerusalem In My Heart iş birliği ile iyice favori gruplarımız arasına giren Kanada kontenjanından torpillimiz Suuns, yeni albümleri Hold/Still‘e albümün devamındaki gürültü seviyesini merak ettiren canavar bir başlangıç yapsa da tempoyu diğer albümlerine göre biraz aşağıda tutmuş. Özellikle Brainwash ve Paralyzer şarkılarıyla bizi oldukça tatmin eden Hold/Still, Resistance ve Translate gibi Suuns imzası şarkılarla dolu.

2016 albumleri – 5

3. Soft Hair – Soft Hair

2008 yılının tamamını beraber geçirdiğimiz dance punk grubu Late Of The Pier’den tanıdığımız Sam Dust, geçen sene yeni projesi LA Priest ile Inji albümünü yayınlayıp kendine biraz daha aşık etmişti. Bu sene de LA Priest yetmezmiş gibi en az Homeshake ve Mac Demarco kadar takıntılı olduğumuz Connan Mockasin’i de yanına alıp Soft Hair grubunu kurdu ve bize göre yılın en iyi albümlerinden biri ortaya çıkmış oldu.

2. Alex Cameron – Jumping The Shark

Seekae grubunun solisti olduğunu farketmemiz ile birlikte sevgimizin katlandığı Alex Cameron, bu sene en çok ilgimizi çeken isimlerdendi. Hiç boş şarkı olmayan Jumping The Shark albümünü için çektiği videolarla da alkışları toplayan Alex Cameron çalıntı dans fügürlerimizin de sahibiydi.. Tabii ki Dinner ile beraber

1. Wild Nothing – Life Of Pause

Esmer sarışın fark etmez, Wild Nothing affetmez! En sevdiğimiz gruplardan Wild Nothing bizi yine üzmedi ve yılın bize göre en güzel albümünü çıkardı. Bu kıyakları için teşekkür eder asla haberlerinin olmayacağı öpücükler göndeririz.