Konu yeni yerler keşfetmek, farklı deneyimler yaşamak ve seyahate geldiğinde bir çizgisi olanlardan mısınız? Biz de öyle! Bu yüzden arayışlarımız çok benziyor. Daha önce gitmediğimiz yerlere gitmek, oradaki yenilikleri önceden bilmek ve evden çıktığımız andan döndüğümüz ana kadar ayrıcalıklı hissetmek istiyoruz. Tam da bu yüzden sizin için dünyadaki trend raporlarından keşif dolu bir liste derledik. Karşınızda 2023’ü unutulmaz kılacak 5 seyahat destinasyonu.

Başlamadan önce iki dakikanızı almak istiyoruz.

Listeyi hazırlarken bu kadar farklı noktayı bir senede nasıl görebileceğimizi düşündüğümüz sırada tam ihtiyacımız olan kampanyaya rastladık. Wings’te Ocak ayına özel harika bir haber var.

Wings’in yeni kampanyasıyla ilk kez Wings sahibi olacaklar toplamda yapacakları 10.000 TL ve üzeri harcamaya 100.000 Mil Puan kazanıyor. Mil Puanlar yurt içinde 1.000 TL, yurt dışında 2.000 TL değerinde uçak bileti almak için kullanılabiliyor. Wings’le dünyadaki tüm restoranlarda %15’e varan indirim ayrıcalığına sahip olurken, yurt dışında %50 daha fazla Mil Puan kazandırma ayrıcalığı ile sizi yeni destinasyonlara tatildeyken hazırlıyor! Wings’in yeni yılda yeni yerler keşfetmek isteyenler için kaçırılmaması gereken ayrıcalığından faydalanmak için linkten hemen başvurabilirsiniz.

Uçak biletini hallettiğimize göre, hadi başlayalım!

2023’ün Popüler Destinasyonları

Sicilya, İtalya

Sicilya

Bu bölümü okumadan önce klişe olacak ama arkaya lütfen The Godfather soundtrack albümünü açın. Google Trends verilerine göre, Sicilya’nın Taormina ve Noto şehirleri için yapılan aramalar, çılgınca popüler olan “White Lotus” dizisinin İtalyan adasında geçen ikinci sezonunun yayınlanmaya başlamasının ardından Kasım ayında artış gösterdi. Dizinin turkuaz renkli İyon Denizi, için için yanan Etna Yanardağı, romantik Orta Çağ sokakları, fresklerle süslü villa ve palazzoların dramatik görüntüleri göz önüne alındığında bu şaşırtıcı değil. Bu tür film ve dizilerden esinlenen seyahatler, dünyanın büyük turizm şirketleri tarafından “Jet-setting” olarak adlandırılmaya başlamış. Bu arada sizin için White Lotus çekimlerinin yapıldığı oteli de bulduk: San Domenica Palace / Taormina. Hasır şapkanızla turunç bahçelerinden geçerken bizi hatırlayın!

Riviera Maya, Meksika

Riviera Maya

“Bare-foot Luxury” trendi bu sene epey gözde olacağa benziyor. O halde ayakkabılarımızı çıkarıp sıcak bir yerlere uçalım! Meksika’ya heyecan verici haberlerle gidiyoruz. Yeni Casa Chablé, yakında açılacak olan St. Regis Kanai Resort ve Riviera Maya Edition at Kanai gibi “yalınayak lüks otel” açılışları, Riviera Maya’nın plaj tatilleri için sıkı bir favori olmaya devam edeceği anlamına geliyor. Yeni otellerin yanı sıra, Cancun’u Tulum’a ve Yucatan Yarımadası’ndaki tatil köylerini arkeolojik alanlara bağlayacak olan tartışmalı Maya Treni projesinin son bölümünün 2023 yılı sonunda açılması bekleniyor. Yani bu sene gerçek bir Meksika macerası yaşamak için en uygun dönem olacak, orası kesin.

Kahire, Mısır

Kahire

On yılı aşkın bir süredir üzerinde çalışılan ve nihayet bu yıl açılması beklenen Büyük Mısır Müzesi – Kahire’nin hemen dışında Giza Platosu’nda ve Giza Piramitleri’nin yanı başında – kültür başkentine yeni bir cazibe katacak. 12 sergi salonu ve 100.000 eserle (Kral Tut’un mezarından çıkan hazinelerin neredeyse tamamı dahil) GEM sadece “Mısır’ın taç mücevheri” olarak değil, aynı zamanda dünyanın gördüğü en etkileyici müzelerden biri olarak lanse ediliyor. Yıllardır 2023’e hazırlanan Kahire, turistik olmaya hiç çabalamadan doğal olarak büyüleyici bir destinasyon. Ziyaretçilerini etkilemek için fazladan bir şey yapmasına gerek kalmayan bir bölge. Kahire Kalesi, Tahrir Meydanı, piramitleri ve ilginç mutfağıyla deneyim koleksiyonunuza çok yakışacak.

Tokyo, Japonya

Tokyo

Araştırmalar, “Bu sene, Japonya’nın yakın zamanda yeniden açılması ile birlikte Tokyo’nun haritaya geri dönmesi anlamına gelecek” diyor. 2023 İlkbaharı, üç yıl sonra ilk kez bağımsız yabancı turistlerin ülkenin kiraz çiçeği mevsiminin büyüsünü gerçek hayatta yaşayabilecekleri bir dönem olacak. Bu sene, efsanevi film yapımcısı Hayao Miyazaki, on yıl sonra ilk Studio Ghibli filmiyle emekliliğinden ayrılıyor – Japon anime hayranları Temmuz prömiyeri için bilet almaya başladı bile. Yani bu sene Tokyo’ya gitmek, kapanma ve karantina dönemlerini tarihin tozlu sayfalarına yolculamak anlamına da gelecek hepimiz için. Metropol ışıklarının arasında şehri yaşarken, ertesi gün Meji Tapınağı’nda Japon kültürüyle büyülenebileceğiz.

Melides, Portekiz

Melides

Daha az bilinen plajlar, tasarım açısından fütüristik konaklamalar, Akdeniz peyzajı, Portekiz şarapları ve mutfağı… Bilet bakmaya başladık bile! 2023 yılı Melides’in Portekiz’in tanınması gereken plaj noktası olarak ortaya çıktığı yıl olacak. Beyaz kumlu plajlar, çam ormanları ve pirinç tarlalarından oluşan çekici manzarası, önümüzdeki ilkbaharda Christian Louboutin’in çok beklenen Vermelho’su da dahil olmak üzere heyecan verici yeni mülkleri ağırlayacak. Louboutin, Melides’in cazibesini erken keşfedenlerden; kış koleksiyonlarını tasarlamak için 10 yıldır ziyaret ediyor, hatta ayakkabı serilerinden birine Melides adını verdi.

Minimalist tasarım ve sessiz bir soluklanma arayan gezginlerin uğrak yeri olan Comporta tatil beldesi Spatia, 2023 yılında Melides’te ikinci bir otel açarken, Umay’ın deniz kabuklarının geometrisinden esinlenen uhrevi villaları da 2024 yılında hizmete girecek. Bölgede yeni açılan Pa.te.os da, ünlü Portekizli mimar Manuel Aires Mateus tarafından Akdeniz manzarasına uyum sağlayacak şekilde tasarlanan, 80 hektarlık bir arazi üzerinde dört gizli evden oluşuyor. Bizce Melides, bu seneye kesinlikle damgasını vuracak.

Wings ile Ayrıcalıklar Dünyasına Adım Atın

Wings’in ayrıcalıklarla dolu dünyasına ilk kez katılacaksanız, 31 Ocak’a kadar başvuru yapmayı unutmayın. Akbank Mobil’den Wings’e hemen başvurabilirsiniz!