Bir süre önce geride bıraktığımız 2023 yılının ardından müzikseverler olarak 2024 yılında gitmeyi planladığımız konserlerle ajandalarımızı doldurmaya başladık. Özellikle geçtiğimiz son birkaç ay içinde açıklanan, halen açıklanmaya devam eden ve bu yazının yayımlanmasından sonra daha duyurulacak konser haberleriyle kendimizden geçerken bizi bekleyen dolu dolu bir 2024 yılına dair beklentilerimizi yükselttik. Ben de birbirinden kıymetli isim ve grupların yer aldığı bu yazımda 2024 Yılının Göz Dolduran Konserleri listesi hazırladım. Gelin bakalım bu yıl bizi hangi konserler bekliyor.

2024 Konserleri | Fotoğraf: Rolling Stones

2024’ün Radara Alınmayı Hak Eden Konserleri

Emma Shapplin (19 Şubat – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi)

emma-shapplin
Emma Shapplin | Fotoğraf Kaynağı: BWO Entertainment & Dolmabahçe AŞ

Yılın ilk büyük konserlerinden birinde dünyanın en sevilen Fransız sopranosu Emma Shapplin’i dinleyeceğiz. BWO Entertainment ve Dolmabahçe AŞ iş birliği ile organize edilen bu konserde Shapplin’in muazzam performansıyla kendimizi enfes bir müzikal bir yolculuğun içinde bulacağız. Kariyeri boyunca dünya çapında büyük bir hayran kitlesine ulaşmış bir sanatçı olarak bilinen Shapplin, eklektik müzik tarzı ve benzersiz vokal yeteneğiyle tanınırken klasik müziği modern elementlerle birleştirerek izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmanın yanı sıra kendine özgü vokal tarzıyla klasik müzik, pop ve gotik unsurları birleştiren bir isim. Carmine Meo albümüyle uluslararası çıkış yapan ve duygusal derinliğine eşlik eden sanatsal vizyonuyla müzik dünyasında iz bırakan sanatçının büyüleyici sahne enerjisiyle tanışmak için 19 Şubat’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’ndeki konseri kaçırmayın.

Lara Fabian (25 Nisan – Volkswagen Arena)

lara-fabian
Lara Fabian | Fotoğraf Kaynağı: Piu Entertainment

Je T’aime ve I Will Love Again parçalarıyla müzik listelerini alt üst eden, albümleri 20 milyonun üzerinde satan, Belçikalı dünya yıldızı Lara Fabian, zamansız klasiklerini seslendirdiği Je T’aime dünya turnesi kapsamında Piu Entertainment organizasyonuyla 25 Nisan’da Volkswagen Arena’da sevenleriyle buluşacak. 1995’ten bu yana kariyerine sayılamayacak kadar başarılı proje sığdıran Lara Fabian; En İyi Kadın Sanatçı, Yılın En İyi Canlı Performansı, Yılın En İyi Albümü, Dünya Müzik Ödülleri’nde En Çok Satan Sanatçı, Je T’aime ile Yılın En Popüler şarkısı olmak üzere onlarca uluslararası ödül sığdırmaya devam ederken I Will Love Again şarkısı Billboard Dans Müziği Listesi’nde 58 hafta boyunca bir numarada kalmış bir isim. Aşkın müzik aracılığı ile kutlanacağı, romantizm ve tutku dolu ikonik şarkılarla büyüleyici bir müzik yolculuğuna çıkacağımız bu unutulmaz geceyi bir kenara not etmekte fayda var.

David Garrett (4 Mayıs – İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu & 5 Mayıs – Ankara Bilkent Odeon & 7 Mayıs – İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu)

david-garrett
David Garrett | Fotoğraf Kaynağı: Bayhan Müzik

Müziğin dahi çocuğu, dünyanın en ünlü keman virtüözlerinden David Garrett, yeni albüm turnesi ICONIC TOUR 2024 kapsamında Bayhan Müzik organizasyonuyla İstanbul, Ankara ve İzmir konserleri için ülkemizde olacak. Sevilen klasiklerle birlikte pek çok rock ve pop klasiğini kendine özgü tarzıyla yorumlayan, albümleri ile rekor sayıda altın ve platin plak kazanan, konserlerinde milyonlarca izleyiciye ulaşan David Garrett, yeni albümü ICONIC’te Bach, Dvořák, Gluck, Kreisler, Mendelssohn ve Schumann’ın müziklerini yeniden düzenleyerek kaydetti. Garrett albüm düzenlemelerinde gitaristi Franck van der Heijden ile çalışırken, düet düzenlemelerinde kendisine eski hocası Itzhak Perlman, yıldız tenor Andrea Bocelli, flütçü Cocomi ve trompetçi Till Brönner eşlik etti. Ünlü müzisyen çocukken aşık olduğu efsanevi kemancıların eşsiz eserlerinden aldığı ilham ile hazırladığı ICONIC ile müzikseverlerin kalplerine girmeyi hedeflerken, dünya turnesi ile albümünü 4 Mayıs’ta İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 5 Mayıs’ta Ankara Bilkent Odeon ve 7 Mayıs’ta İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneye taşıyacak. Garrett’ın 20. yüzyılın müzisyenlerine adeta saygı duruşu niteliği taşıyan ICONIC albümünden eserleri yorumlayacağı, sahne şovu ile izleyenlere büyülü bir atmosfer yaşatacağı konserlerin coşkusu üç büyük şehrimizde yaşanacak.

Anna Netrebko & Yusif Eyvazov (10 Mayıs – Volkswagen Arena)

anna-netrebko-yusif-eyvazov
Anna Netrebko & Yusif Eyvazov | Fotoğraf Kaynağı: BWO Entertainment & Dolmabahçe AŞ

Yıl içinde İstanbul’da gerçekleşeceği için çok şanslı olduğumuz bir diğer konser de 21. yüzyılın en büyük soprano ve tenor çifti olarak kabul edilen ve dünyanın en iyi orkestraları ile vermiş oldukları konserlerinde operaseverleri sesleriyle büyüleyen Anna Netrebko ile Yusif Eyvazov olacak. BWO Entertainment ve Dolmabahçe AŞ iş birliği organize edilen ve 10 Mayıs’ta Volkswagen Arena’da gerçekleşecek olan bu opera konseri, klasik müzik dünyasında sahnelerin en çok aranan isimleri olan Netrebko ve Eyvazov’un kalbimizin yerinden çıkacak kadar hızlı atmasını sağlayacak. En iyi bilinen soprano ve tenor aryalarından bazılarının ve seçilmiş operalardan düetlerin yer alacağı program uzun yıllar unutulmayacak bir konseri garanti ediyor.

Hayko Cepkin (18 Mayıs – Beşiktaş Tüpraş Stadyumu)

hayko-cepkin
Hayko Cepkin | Fotoğraf Kaynağı: BWO Entertainment & EEG Expand Entertainment Group

Konser listemizde yer almayı hak edenlerden biri de ülkemizin en önde gelen rock müziği sanatçılarından biri olan Hayko Cepkin. Uzun yıllardır özlemle beklediğimiz stadyum konserlerinden birini 18 Mayıs akşamı Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda verecek olan Hayko, müthiş şovları, performansları ve enerjisi ile unutulmaz anlar yaşatacak. BWO Entertainment ve EEG Expand Entertainment Group iş birliğiyle düzenlenecek konserde Hayko yaklaşık 40 bin kişiye seslenirken son albümünden en sevilen parçalardan klasikleşmiş hitlere kadar geniş bir repertuar sunacak. Bugüne dek hafızalara kazınan tüm şarkılarının yanı sıra farklı tarzlarda eserleri kendi yorumuyla seslendirecek olan sanatçı, özel sürprizleriyle de dinleyicilerini bir kez daha şaşırtacak.

The Blaze (18 Mayıs – KüçükÇiftlik Park)

the-blaze
The Blaze | Fotoğraf Kaynağı: Epifoni

Çarpıcı vokallerle süslü mistik müzikleriyle hislerimizi harekete geçiren Fransız elektro ikilisi The Blaze, canlı performanslarıyla beş yıl aradan sonra yeniden İstanbul’u dans ettirmeye gelecek. Yayınladıkları ikinci albümleri Jungle’ın başarısını turne ile süsleyecek olan The Blaze, Epifoni organizasyonuyla 18 Mayıs akşamı KüçükÇiftlik Park‘ta sahne alacak. İkinci albümleri ile ünlerini zirveye taşıyan The Blaze, seyahat ettikleri ülkelerden yeni deneyimlerle dönerken görsel dünyalarını ve müziklerini daha da ileri götürüyor. İkilinin büyülü dünyasına tanıklık etmek isteyenler 18 Mayıs günü kimselere randevu vermesin.

Scorpions (23 & 25 Mayıs – KüçükÇiftlik Park)

scorpions
Scorpions | Fotoğraf Kaynağı: Epifoni

Rock tarihinin gelmiş geçmiş en büyük topluluklarından biri olarak değerlendirilen Scorpions, sekiz yıl aradan sonra İstanbul’da rock ateşini yükseltecek! Ülkemizde son olarak 2016 yılında muhteşem bir konser veren rock müzik dünyasının ölümsüz grubu Scorpions, efsane albümleri Love at First Sting’in 40. yılı şerefine gerçekleşen turne kapsamında Epifoni organizasyonuyla 23 ve 25 Mayıs akşamları KüçükÇiftlik Park’ta sahne alacak. Still Loving You, Wind of Change, Rock You Like a Hurricane, Send Me an Angel ve Always Somewhere gibi her biri rock tarihine geçmiş, nesiller boyunca dinlenmiş, dillere pelesenk olmuş efsanevi şarkıları arka arkaya dinleyebileceğimiz konserde müzikseverler unutulmaz bir performansa şahit olacak.

Ibrahim Maalouf (25 Mayıs – Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu)

ibrahim-maalouf-3
Ibrahim Maalouf | Fotoğraf Kaynağı: Epifoni

Yılın dikkat çeken konserlerinden birini de dünyada ve Fransız müzik sahnesinde trompetin önde gelen isimleri arasında yer alan Lübnan asıllı Fransız müzisyen Ibrahim Maalouf verecek. Yepyeni müzikal projesi T.O.M.A’nın turnesi kapsamında 25 Mayıs akşamı Epifoni organizasyonuyla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak Maalouf, 17 albüm ve prestijli bir GRAMMY adaylığının ardından yeni ve son derece yenilikçi bir müzikal projeyle seyircisinin karşısına çıkacak. Açılımı Michel Ange’ın Trompetleri olan sanatçının yeni müzikal projesi T.O.M.A; felsefi, tarihi ve müzikal açılardan bizi folklor ve modernliğin bir araya geldiği bir dünyaya götüren büyük bir macera. Her zaman olduğu gibi, Ibrahim’in müziği sofistike ve ulaşılabilirlik arasında mükemmel bir denge kurarak farklı dinleyiciler için hem zorlayıcı hem de davetkâr.

Andrea Bocelli (8 Haziran – Beşiktaş Tüpraş Stadyumu)

andrea-bocelli-2
Andrea Bocelli | Fotoğraf Kaynağı: BWO Entertainment & CEO Event & Dolmabahçe AŞ

Haberini duyduğumuz ilk anda inanmakta zorlandığımız konserlerden biri de tüm dünyada on binlerce kişilik arena konserlerinin biletleri aylar önce tükenen ve dünyanın en çok en sevilen tenoru olma özelliği taşıyan Andrea Bocelli oldu hiç kuşku yok ki. BWO Entertainment, CEO Event ve Dolmabahçe AŞ iş birliği organize edilen ve 8 Haziran’da Beşiktaş Tüpraş Stadyumu’nda gerçekleşecek olan konser, Bocelli’nin Türkiye’deki sevenleri tarafından yaklaşık 10 yıldır süren bekleyişin de kavuşması niteliği taşıyor. Maestro Bocelli, İstanbul’daki bu konserinde en ünlü İtalyan ve uluslararası operalardan klasik aryaların yanı sıra her biri uluslararası arenada büyük bir başarıya ulaşan albümlerinden hoş sürprizler ile seyircilerine unutulmayacak bir konser gecesi yaşatacak. Biletlerinin büyük kısmının tükendiği konseri kaçırmak isteyenler elini çabuk tutmalı.

Megadeth (12 Haziran – KüçükÇiftlik Park)

megadeth
Megadeth | Fotoğraf Kaynağı: Vera Müzik

Dave Mustaine önderliğinde dünya çapında milyonlarca dinleyiciye ulaşan ve tüm zamanların en iyi metal albümlerinden biri olarak kabul edilen Rust In Peace’i metal tarihine kazandıran Megadeth, Crush the World Tour kapsamında bu yılın en büyük metal konseri için 12 Haziran’da KüçükÇiftlik Park’ta olacak. Yüzdeyüz Metal katkıları ve Vera Müzik organizasyonuyla düzenlenecek konserde davulda Dirk Verbeuren, bas gitarda James LoMenzo, gitarda Teemu Mäntysaari, gitar/vokalde Dave Mustaine sahne alırken yılın en büyük metal konserinde ezbere bilinen ikonik şarkılar KüçükÇiftlik Park enerjisiyle birleşip unutulmaz gecenin birer imzası olacak.

Bruce Dickinson (19 Temmuz – KüçükÇiftlik Park)

bruce-dickinson-2
Bruce Dickinson | Fotoğraf Kaynağı: Vera Müzik & URU

Vizyoner, girişimci, radyo yapımcısı, yazar, pilot, iş adamı, eskrimci ve dünyanın en büyük rock yıldızlarından biri: Çağımızın en ikonik isimlerinden, heavy metalin efsanevi sesi, Iron Maiden grubunun solisti Bruce Dickinson, bu yıl çıkaracağı yepyeni solo albümü The Mandrake Project’in turnesi kapsamında ülkemizi de es geçmeyecek ve Avrupa ayağını burada tamamlayacak. Yüzdeyüz Metal katkıları, Vera Müzik ve URU organizasyonuyla 19 Temmuz’da KüçükÇiftlik Park’ta düzenlenecek konserde deyim yerindeyse İstanbul’da yer yerinden oynayacak. İlk Türkiye konserinde alanı dolduracak binlerce hayranına eşsiz bir metal deneyimi vadeden Bruce Dickinson’a gitarda Roy Z, davulda Dave Moreno, bas gitarda Tanya O’Callaghan ve klavyede Mistheria’dan oluşan olağanüstü grubu eşlik edecek. Dickinson ve grubu, bir heavy metal şölenine dönüşecek İstanbul konserinde yeni ve eski şarkıların bir arada yer aldığı muhteşem bir set-list çalacak.

Zbigniew Preisner (11 Ekim – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi)

zbigniew-preisner
Zbigniew Preisner | Fotoğraf Kaynağı: BWO Entertainment & Dolmabahçe AŞ

Bu yıl ülkemizde sahne alacak isimlerden biri de usta isim Krzysztof Kieślowski filmlerinin efsanevi müzisyeni, dünyaca ünlü besteci Zbigniew Preisner olacak. Good Music in Town etkinlikleri kapsamında BWO Entertainment ve Dolmabahçe AŞ organizasyonuyla 11 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde müzikseverlerin karşısına çıkacak Polonyalı besteci ve kompozitör, unutulmaz bir deneyim sunacak. Sonbaharı karşılamak için takvime not edilmesi gereken bu konseri kaçırmamanızı öneririm.

Kapak Fotoğrafı: unsplash.com/@yvettedewit

İlginizi çekebilir: Eda Geven’den Yeni Yıla Tiyatroyla Başlangıç