“İşte benim cennetim!” Benim cennetim dememin birden fazla nedeni var. Yazının geri kalanını okuduğunuz zaman nedenlerini anlayacak, bana hak verecek ve kendi cennetinizi bulmak için Akyaka’ya doğru yola çıkacağınıza eminim!

Akbük
Akbük

Geçen yaz İstanbul’dan yaz-kış yaşamak üzere Akyaka’ya taşınan bir arkadaşım haydi gel hafta sonu burada kal dedi, hiç düşünmeden kabul ettim. Biletimi aldım, valizimi hazırladım ve yola çıktım. Dalaman’a indikten sonra, taksi ile 1 saatte Akyaka’ya vardım…

(Dilerseniz Havaş’ın otobüsleri de Akyaka sapağına kadar bırakıyor. Sonrasında taksi ile otele gidebilirsiniz.)

Hayatımda gittiğim hiçbir yerde Akyaka’da yaşadığım hisleri yaşamadım. Başka bir enerjisi var buranın. Lokallerin açtığı küçük cafelerin, dükkanların olduğu, herkesin birbirini tanıdığı ve selam vermeden asla geçmediği bir köy aslında Akyaka. Ve düşünün ki köyün ortasından Azmak Nehri akıyor. Buranın aurası tamamen içine çekiyor insanı…

Buranın neden benim cennetim olduğunun bir itirafını yapayım öyleyse size; geçen sene Akyaka’ya ilk gittiğim gün, uzun zamandır tanıdığım bir adam sürpriz yapıp Akyaka’ya geldi. Ve bizim için herşeyin başladığı yer Akyaka oldu. Yani, Akyaka bana hayatımın aşkını kazandırdı. 🙂 Ve o günden sonra 2 gün diye gittiğim Akyaka tatilim yaklaşık 1 aya uzadı.

Şimdi biraz Akyaka’da nerede kalınır, nerede yenir, neler yapılırdan bahsedelim…

Öncelikle yazdığım her yer sevgilimle birlikte keşfettiğimiz, deneyimlediğimiz yerler. Dolayısıyla gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.

Akyaka’da Nerede Kalınır?

Bizim Akyaka’da kendi evimiz gibi gördüğümüz iki otel var. Her gittiğimizde bu iki otelden birinde kalıyoruz ve ikisinden de çok memnunuz.

Riders 22 Inn
Riders 22 Inn

Riders Inn 22

Akyaka deyince akla gelen ilk yerlerden biridir Riders. Burada kimse yabancı değil. İçeri girdiğinizden itibaren kocaman bahçesinde herkes birbiriyle 5 dakikada sanki senelerdir tanışıyormuş gibi arkadaş oluyor. Riders’ın en güzel yanlarından biri de akşamları çok keyifli olması. Hafta içi bahçede ateş etrafında sohbetler, hafta sonu ise, ya buranın lokal DJ’lerini dinleyebilirsiniz ya da canlı müzik. Her türlü eğlence garanti diyebilirim. Küçük bir bilgi; elektronik-etnik müzik seviyorsanız genelde Cumartesi akşamları çalan Utku’yu dinlemeyi kaçırmayın! Müzik Akyaka’da her yerde gece 12’de kapanıyor. Dolayısıyla eğer sonrasında devam etmek istiyorsanız lokallerle arkadaş olmaya bakın, elbet bir ev partisi oluyor. 🙂

Bir diğer otel ise Uçurtma Hotel. Akçapınar köyünde bulunan otelin bahçesi çok huzurlu. Bu sene yeni açılan suite odalarının hemen önünde bulunan havuz kenarında keyif yapabilir veya otelin tam ortasından geçen azmakta otelin kanolarını alıp keşfe çıkabilirsiniz.

Akyaka’da Biz Nerelerde Yiyoruz?

_Eğer Azmak kenarı akşam güzel bir balık yiyelim derseniz Kordon’u tavsiye edebilirim. Mezeleri, manzarası harika. Personelin güleryüzü, sizi karşılayış şekilleri çok candan. Kordon Restaurant’a özellikle sezonda rezervasyon yapmayı unutmayın!

mums 5
Mums Cook

_Hemen Akyaka’nın içinde bulunan Karanfil sokak harika! Yan yana bir sürü restoran ve barlar bulabilirsiniz. Elbet bizim müdavimi olduğumuz birkaç yer var. “Mums Cook” tam bir anne yemekleri restoranı. 3 masası var, mutfak açık, ne çıkmışsa onu yiyorsunuz. Mücver, mantı, börülce salatasının lezzeti anlatılmaz yaşanır. 🙂

Deli Memet
Deli Memet

_Hemen Mums’ın karşısında bu sezon yeni açılan “Deli Memet” var. Deli Memet, bir kokteyl bar. Ama tabi en büyük özelliği, yörenin otlarından ve meyvalarından yapılan kokteylleri içiyorsunuz. Benim favorim ada çaylı, zencefilli gin.

_Deli Memet’ten biraz daha ilerlediğiniz de “Rahat Meyhane” karşınıza çıkacak. Bahçesinde ağaçlardan asılı Atatürk, Adile Naşit, Kemal Sunal’ın fotoğrafları eşliğinde rakınızı yudumluyorsunuz. Mezelerinin lezzetini buradaki herkes konuşuyor. Akyaka’nın balık restoranlarından farklı olarak Rahat Meyhane, dil, böbrek, ciğer gibi sakatat servisi de yapmakta. Ben çok sakatatçı olmasam bile yaprak ciğerini çok beğendim.

Assos Cafe Express
Assos Cafe Express

_Bir başka tavsiye etmek istediğim yer ise evim gibi hissettiğim “Assos Express Cafe”. Akyaka’nın hemen çarşısında bulunan cafede girin içeri, 3rd wave kahvenizi yudumlayın, inanılmaz tostları ve tatlılarından tadın. Sabahları veya akşam üstü çok keyifli oluyor. Hatta şu anda bu yazıyı Assos Cafe’den yazıyorum. 🙂

Peki Akyaka’da Ne Yapılır?

Bizim burada yapmayı çok sevdiğimiz, kışın iple çektiğimiz birkaç şey var aslında.

Kiteboard

Kite Beach
Kite Beach

Bildiğiniz gibi Akyaka denince zaten akla gelen ilk şey Kiteboard. Burada 4 km bir sahile kurulmuş birkaç tane kite okulu var. Eğer daha önce hiç bu sporu yapmadıysanız okullardan birine gelip malzeme kiralayıp ders alabilirsiniz. Önce uçurtma mantığını öğrenmek için karada ders alıyorsunuz ondan sonra suya çıkıyorsunuz. Kafaya koyarsanız 3 günde rahatlıkla kendi başınıza kayabilirsiniz. Zaten bir kere o özgürlük hissini tattıktan sonra bir daha bırakamayacaksınız! Eğer buraya sık sık gelecekseniz veya yurtiçi-yurtdışı başka Kite Zone’lara gidecekseniz benden tavsiye kendi malzemelerinizi satın alın. Kendi malzemelerinizle kaymak gibisi yok. Hem daha ileriye taşır sizi hem de rahat edersiniz. Buradaki tüm kite okulları çok yardımsever ve eğlenceli. Her birinin eğitmenleri çok bilgili. Çok eski arkadaş olmamızdan dolayı biz Bilge Öztürk’ün okuluna geliyoruz. “Kite Mercedes by Bilge Öztürk” sahile geldiğinizde siyah olan okul. Muhakkak buraya geldiğinizde Bilge’yi bulun, size her konuda çok yardımcı olacaktır.

Akbük Koyu

Tabi uzun süre kaldığımızda her gün kite yapmıyoruz. Akyaka’nın etrafında o kadar güzel koylar var ki, arabayla çıkıp buraları keşfetmeyi çok seviyoruz. Benim için cennet olan ve her geldiğimde muhakkak gittiğim Akbük koyu, Akyaka’dan 30 dakika uzaklıkta. Akbük tabelalarını takip ettikten sonra bir sahile varıyorsunuz. Sahilde yan yana bir sürü küçük küçük plajlar var. Koyun ucuna doğru en sona gidin ve sondaki yerden kendinize bir şezlong ayarlayarak denize girin. Denizin rengi, temizliği muhteşem. Hemen arka tarafında bulunan Doğa Restoran’da öğlen rakısı, mezesi yapmadan dönmeyin!

Maden Koyu Akyaka

Eğer 30 dakika uzaklıkta bir yere gitmek istemezseniz, Akyaka’nın içinde de denize girebileceğiniz güzel bir yer var. Maden Koyu sahilin en sonunda bulunuyor. İşletme anlamında biraz bakir ancak ağaçların altındaki şezlonglarda keyif yapabilirsiniz. Bu arada madenin suyu biraz diğer yerlere göre daha soğuk çünkü Azmak’tan buraya su akıyor.

Azmak

Şimdi gelelim meşhur Azmak’a. Buraya geliyorsanız Azmak’a girmeden dönmek olmaz. Yazın bile su 7-8 derece oluyor benden söylemesi! Şöyle hızlıca girince bir nefesinizi kesiyor anlayacağınız. Ama hemen alışıyor insan ve gerçekten bedene çok iyi geliyor. Girmek istemezseniz Azmak’taki minik teknelerle tur yapabilir veya kano ile gezebilirsiniz. Sazlıkların arasından geçerken insan kendini bir rüyada hissediyor.

Bizim için Akyaka bunlardan ibaret. Burası bizim artık evimiz oldu. Öyleki çok yakında burada yaz-kış yaşamayı bile düşünüyoruz.

Bu arada özellikle Akyaka’nın ruhunu ve ilhamını çok sevdiğim için burada yaptığım resimlerimi, Riders ve Assos’ta tüm sezon boyunca görebilirsiniz.

Şimdiden rüzgarınız bol olsun, iyi tatiller! 🙂

Instagram: @serraince_art