fbpx
theMagger Banner
Advertisement
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

preloader
Post image AI ve Çeşitlilik Krizi: Yaratımlarda Tarihi Tutarsızlıklar https://www.ft.com/
AI ve Çeşitlilik Krizi: Yaratımlarda Tarihi Tutarsızlıklar

HABERLER - SLIDER

Calendar 01 Mar, 2024

Geçtiğimiz hafta Google, modelin ırksal açıdan çeşitli, Nazi dönemi Alman askerleri, beyaz olmayan ABD Kurucu Babaları ürettiği ve hatta Google’ın kendi kurucu ortaklarının ırklarını yanlış bir şekilde tasvir ettiği yaygın olarak keşfedildikten sonra yapay zeka aracı Gemini’ın resim oluşturma yeteneğini duraklattı.

Sosyal medya kullanıcılarının, Gemini’nin...

Geçtiğimiz hafta Google, modelin ırksal açıdan çeşitli, Nazi dönemi Alman askerleri, beyaz olmayan ABD Kurucu Babaları ürettiği ve hatta Google’ın kendi kurucu ortaklarının ırklarını yanlış bir şekilde tasvir ettiği yaygın olarak keşfedildikten sonra yapay zeka aracı Gemini’ın resim oluşturma yeteneğini duraklattı.

Sosyal medya kullanıcılarının, Gemini’nin çeşitli etnik köken ve cinsiyetlerden papalar, ABD’nin kurucu babaları ve Vikingler dahil olmak üzere tarihi figürleri tasvir eden imaj oluşturucusunun çok sayıda örneğini yayınlaması üzerine, yapay zeka aracının ırksal önyargıları kırmaya çalışırken abartıya kaçtığı ve tarihi olarak doğru olmayan görseller ürettiği konusunda eleştiriler ortaya kondu. Gelişmelerin üzerine Geogle’ın CEO’su Sundar Pichai “Gemini’nin bazı üretimlerinin kullanıcılarımızı rahatsız ettiğini ve önyargılı davrandığını biliyorum; açık olmak gerekirse bu kesinlikle kabul edilemez. Ekiplerimiz bu sorunları çözmek için gece gündüz çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Aslında Gemini, yapay zeka sistemlerinin verilerinden doğan sorunların ilk örneği değil. Örneğin Google, yıllarca cinsiyet ayrımı gözetmeyen dilimizdeki “onlar doktor” ve “onlar hemşire” ifadelerini sırasıyla eril ve dişil olarak İngilizceye çeviriyordu. OpenAI’nin görüntü oluşturucusu Dall-E’nin ilk versiyonlarıysa, bir yargıç istendiğinde güvenilir bir şekilde beyaz adamlar, silahlı bir adam istendiğinde ise siyah adamlar oluşturuyordu!

Post image Nightshade: Sanat Eserlerini Yapay Zekadan Koruyan Program
Nightshade: Sanat Eserlerini Yapay Zekadan Koruyan Program

HABERLER - SLIDER

Calendar 23 Oca, 2024

Yapay zeka araçlarının yaratımları için var olan eserleri kullanmalarının yarattığı fikri-sınai haklara dair sorunlar uzun süredir gündemde. Öyle ki yakın zamanda ortaya çıkan bir veri tabanı Midjourney’nin, Frida Kahlo’dan Yayoi Kusama, Banksy ve Andy Warhol’a kadar sanat üretimi araçlarını eğitmek için kullandığı iddia edilen 16.000’e kadar sanatçıyı listeledi. Durum böyleyken sanatçıların dijital...

Yapay zeka araçlarının yaratımları için var olan eserleri kullanmalarının yarattığı fikri-sınai haklara dair sorunlar uzun süredir gündemde. Öyle ki yakın zamanda ortaya çıkan bir veri tabanı Midjourney’nin, Frida Kahlo’dan Yayoi Kusama, Banksy ve Andy Warhol’a kadar sanat üretimi araçlarını eğitmek için kullandığı iddia edilen 16.000’e kadar sanatçıyı listeledi. Durum böyleyken sanatçıların dijital çağda güvende hissetmeleri çok da kolay görünmüyordu. İşte Nightshade de bu güncel soruna çözüm sunmayı hedefleyen ilk programlardan bir tanesi.

Herkesin kullanımına açık olan Nightshade, dijital sanat eserlerini korumak için görüntüleri bir anlamda “zehirliyor” yani onları yapay zekâ eğitimi için uygunsuz hale getiriyor. Bunun için de makine öğrenimi modellerine, belirli istemlere yanıt olarak ilgisiz görüntülerin üretilmesine neden olabilecek bir düzeyde öngörülemezlik katıyor. Bunlar insan gözünün algılayamayacağı ancak büyük yapay zekâ modelleri için önemli olacak değişiklikler ve program böylelikle eserlerinin izinsiz olarak kullanılmasından endişe duyan  sanatçılar için bir güvenlik bariyeri yaratmış oluyor. Nightshade’in edebiyattaki karşılığı olarak ChatGPT’ye karşı geliştirilecek güvenli programlarını göreceğimiz günler de çok uzakta değil gibi görünüyor.

Post image Midjourney Kendini Nasıl Eğitti?: Kullanıldığı İddia Edilen Sanatçılar
Midjourney Kendini Nasıl Eğitti?: Kullanıldığı İddia Edilen Sanatçılar

KÜLTÜR - SANAT

Calendar 05 Oca, 2024

Yeni ortaya çıkan bir veri tabanı, Midjourney’nin, Frida Kahlo’dan Yayoi Kusama, Banksy ve Andy Warhol’a kadar sanat üretimi araçlarını eğitmek için kullandığı iddia edilen 16.000’e kadar sanatçıyı listeliyor.

Yapay zeka araçlarının yaratımları için var olan eserleri kullanmalarının yarattığı fikri-sınai haklara dair sorunlar geçen yılın tartışmalı konuları arasındaydı....

Yeni ortaya çıkan bir veri tabanı, Midjourney’nin, Frida Kahlo’dan Yayoi Kusama, Banksy ve Andy Warhol’a kadar sanat üretimi araçlarını eğitmek için kullandığı iddia edilen 16.000’e kadar sanatçıyı listeliyor.

Yapay zeka araçlarının yaratımları için var olan eserleri kullanmalarının yarattığı fikri-sınai haklara dair sorunlar geçen yılın tartışmalı konuları arasındaydı. Yeni yıla girerken internette yayılmaya başlayan Google Spreadsheet şeklinde düzenlenmiş bir dokümansa işleri daha da karıştırdı. Midjourney, Stability AI ve DeviantArt’a karşı ilk kez Ocak 2023’te sunulan toplu dava şikayetinde yapılan değişikliğin parçası olarak eklenen 24 sayfalık bir belgeden alıntılanan listede, ticari illüstratörler, oyun sistemleri ve dijital sanatçıların yanı sıra modern ve çağdaş sanatçılar da yer alıyor. Listede yer alan ünlü isimler arasında; Yayoi Kusama, Frida Kahlo, Banksy, Guerrilla Girls, HR Giger, Harmony Korine, Anish Kapoor, David Hockney, Damien Hirst, Cy Twombly, Walt Disney, Picasso, Egon Schiele, Mark Rothko, Francis Bacon ve Andy Warhol var.

Yapay zeka kullanarak yaratılan eserlerin telif haklarına ilişkin yasal süreçler yavaş yavaş sonuçlanmaya ve emsal olmaya başlıyor. Örneğin; sanatçı Jason Allen, ödüllü, yapay zeka tarafından oluşturulan sanat eseri Théâtre d’Opéra Spatial’in telif hakkını alması talebine dair süreç Eylül 2023’te sonlandı ve talep “insan yazarlığından yoksun” olması nedeniyle reddedildi.

Post image Yaşlılara Bakım Vermek: Yapay Zeka Bu Alanda da Yardımımıza Koşabilir mi?
Yaşlılara Bakım Vermek: Yapay Zeka Bu Alanda da Yardımımıza Koşabilir mi?

FARKINDALIK

Calendar 08 Ara, 2023

Uzayan insan ömrü tıbbın en önemli başarılarından biri olmakla birlikte aynı zamanda çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması gereken, ilerideki yaşlarda, kalabalık bir insan kitlesini meydana getiriyor. Özellikle pandemi döneminin ardından daha sık gündeme gelmeye başlayan yaşlı bakımı zaman, emek, özen ve maddi imkanlar gerektiriyor. Intuition Robotics şirketinin kurucusu Dor Skuler, yapay zekanın bu alanda da ciddi bir...

Uzayan insan ömrü tıbbın en önemli başarılarından biri olmakla birlikte aynı zamanda çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması gereken, ilerideki yaşlarda, kalabalık bir insan kitlesini meydana getiriyor. Özellikle pandemi döneminin ardından daha sık gündeme gelmeye başlayan yaşlı bakımı zaman, emek, özen ve maddi imkanlar gerektiriyor. Intuition Robotics şirketinin kurucusu Dor Skuler, yapay zekanın bu alanda da ciddi bir potansiyel vadettiğini belirtiyor.

Skuler, WGSN’e verdiği röportajda, Intuition Robotics’in ürettiği yapay zeka odaklı arkadaş ElliQ’den söz ediyor. Proaktif cihaz, ilaç hatırlatmalardan yeni kelimelerin öğretilmesine kadar destek sunarak, sağlık ve zindeliğe odaklanıyor. Böylece de yaşlı yetişkinlerin yaşamlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Anneannenize “dm atmak” terimini bir robotun açıkladığını hayal edin. Belki de bu zamana dek teknolojiye dair en büyük sorularımızın odağı haline gelen insan-robot etkileşiminin etik kaygılara farklı bir açıdan yaklaşmanın vakti gelmiştir! İnsansı robotların dünyayı ele geçirmek yerine izolasyon ve yalnızlık zorluklarıyla başa çıkanlarla anlamlı bağlantılar kurarak yaşlı arkadaşlığını yeniden tanımlayabilir mi?

Skular ElliQ’i şöyle anlatıyor: “ElliQ dünyanın ilk yapay zeka arkadaşı. O bir sohbet robotu değil, fiziksel olarak sizinle. Bu açıdan yapay zekanın sizinle birlikte hareket ettiği ve empatik, güven inşa eden bir şekilde uzun vadeli bir ilişki kurduğu ilk ürün. Onun tek amacı daha iyi, daha sağlıklı ve daha mutlu bir hayat yaşamanıza yardımcı olmak.” Bununla birlikte yapay zekanın insan olmadığını ve böyle bir beklentide olunmasının anlamlı bulmadığını vurguluyor: “ElliQ’nun şeffaf bir yapay zeka olmasını sağladık. Asla insan gibi davranmıyor. Neden insanların onun gerçek olduğunu düşünmelerini sağlamak isteyelim ki? Bu neden birileri için iyi bir şey olsun? Bu yüzden kullanıcıya her zaman onun gerçek olmadığını hatırlatmak için adına, tasarımına, karakterine ve diyaloğuna özen gösteriyoruz.

Post image “The Light Phone II
“The Light Phone II": Kendrick Lamar'ın Anti-Smart Telefonu

HABERLER - SLIDER

Calendar 24 Kas, 2023

Akıllı telefonların nasıl bir dikkat dağınıklığı ve erteleme aracı olduğundan bahsetmek artık klişenin de ötesinde gereksiz hale gelmiş durumda. Yine de telefon bağımlılığımızın çözümünü tam olarak bulabilmiş değiliz. Sosyal medya detoksları işlevsel olabilse de kısa süreli çözümler gibi görünüyor. Tüm bu endişelerimizde yalnız olmadığımız açık ki Kendrick Lamar da soruna bir çözüm önerisiyle...

Akıllı telefonların nasıl bir dikkat dağınıklığı ve erteleme aracı olduğundan bahsetmek artık klişenin de ötesinde gereksiz hale gelmiş durumda. Yine de telefon bağımlılığımızın çözümünü tam olarak bulabilmiş değiliz. Sosyal medya detoksları işlevsel olabilse de kısa süreli çözümler gibi görünüyor. Tüm bu endişelerimizde yalnız olmadığımız açık ki Kendrick Lamar da soruna bir çözüm önerisiyle geliyor: “The Light Phone II”.

Basın bültenine göre: “Light Phone II, mümkün olduğu kadar az kullanılacak şekilde tasarlanmış birinci sınıf, minimal bir telefon. Dikkat dağıtmayan, modern akıllı telefonlarımızın temel özellikleriyle tasarlanan Light Phone II, ‘sadece bir telefon‘” Sadece bir telefon ile kastedilen The Light Phone II’nin yalnızca arama ve görsel bulunmayan mesajlar için kullanılacak olması; yani hiçbir zaman sosyal medya, internette gezinme, e-posta, haberler veya reklamlara yer vermiyor. Kendrick Lamar bu eski tip teknolojiye dönüş konusunda istekli tek isim de değil. Rapçiler ve sanatçıların büyük çoğunluğu, dikkat dağıtıcı şeyleri azaltıyor ve modası geçmiş (bazılarına göre nostaljik diyebilir) yaşam tarzlarının peşinde koşuyor. Örneğin; Jay-Z 90’larda kullanılan çağrı cihazları ve tuşlu telefonları tercih ediyor. Seth Rogen yazıları için Wi-Fi bağlantısı olmayan bir dizüstü bilgisayar kullanıyor. Günün sonunda tıpkı The Light Phone II gibi “mümkün olduğunca az kullanmak için yaratılan teknolojik cihazlar”ın popülaritesi gidecek artacak gibi görünüyor.

Post image Secret U: Finansal Okuryazarlık Araçları Sunan Platform
Secret U: Finansal Okuryazarlık Araçları Sunan Platform

HABERLER - SLIDER

Calendar 17 Kas, 2023

Para, pek çok insan için endişe yaratan bir konu. Bunda şüphesiz akademik hayatımız boyunca aldığımız eğitimlerin önemli bir kısmının finansal okuryazarlık konusunda bize açık bir fikir vermemesi yatıyor. Buna ek olarak finans alanında kadınların daha az aktif olduğu biliniyor. Girişim ve özel sermaye şirketlerinde kadınlar üst düzey rollerin %10’undan azını oluşturuyor.

İşte Secret de finansal okuryazarlık...

Para, pek çok insan için endişe yaratan bir konu. Bunda şüphesiz akademik hayatımız boyunca aldığımız eğitimlerin önemli bir kısmının finansal okuryazarlık konusunda bize açık bir fikir vermemesi yatıyor. Buna ek olarak finans alanında kadınların daha az aktif olduğu biliniyor. Girişim ve özel sermaye şirketlerinde kadınlar üst düzey rollerin %10’undan azını oluşturuyor.

İşte Secret de finansal okuryazarlık araçlarına erişim sağlayan yeni başlatılan bir eğitim platformu olan Secret U aracılığıyla genç kadınları güçlendirmeye kendini adıyor. Gelecek nesil kadınlara kapsamlı finansal okuryazarlık kaynakları sağlamak ve kişisel finansla ilgili stres ve belirsizliği hafifletmelerine yardımcı olmak için Secret, Boss Women Media, Open Path Psikoterapi Kolektifi ve tanınmış kadın finans uzmanlarıyla bir araya gelmiş durumda. 2023’te nesiller arası kaygının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasıyla birlikte, finansın Z Kuşağı için bir sıkıntı noktası olmaya devam ettiğini” gösteren araştırmaları takip eden Secret, finansal okuryazarlık kaynağı sunarak bu kaygının azaltılmasını hedefliyor. Finansal eğitim ve kişisel bütçenin yönetimi konusunda fikir sahibi olunması için kaynaklar sunan uygulama ayrıca finansal stres ve kaygının Z kuşağı kadınları üzerindeki psikolojik etkisini ele almak için ruh sağlığı platformlarıyla da iş birliği yapıyor.

Post image 'Biomimicry': Geleceğin ve Yeni Buluşların Şifresi
'Biomimicry': Geleceğin ve Yeni Buluşların Şifresi

HABERLER - SLIDER

Calendar 10 Kas, 2023

‘Biomimicry’ kavramını daha önce duymuş muydunuz? Yanıtınız hayırsa dahi anlamını biliyor olmanız muhtemel. Kuşların uçuşu örnek alınarak tasarlanan hava araçları, daha dayanıklı olması için arı kovanları örnek olarak tasarlanan paketlemeler ‘biomimicry’nin başarılı örnekleri arasında.

Tüketici Teknolojileri Trend Analizcisi ve Editör Matt Zara, doğanın icatlara ve...

‘Biomimicry’ kavramını daha önce duymuş muydunuz? Yanıtınız hayırsa dahi anlamını biliyor olmanız muhtemel. Kuşların uçuşu örnek alınarak tasarlanan hava araçları, daha dayanıklı olması için arı kovanları örnek olarak tasarlanan paketlemeler ‘biomimicry’nin başarılı örnekleri arasında.

Tüketici Teknolojileri Trend Analizcisi ve Editör Matt Zara, doğanın icatlara ve sürdürülebilirliğe sağladığı katkıları ifade eden ‘biomimicry’nin geleceğin önemli şifrelerinden olduğunu düşünüyor. Elektrikli arabaların düşünülmesinden çok önce, pillerin erken aşamadaki gelişimi için elektrikli yılan balıklarının kendi güçlerini üretim şeklinden ilham alındığını biliyor muydunuz? Zara’ya göre Elektrikli yılan balığının çalışma şekli, günümüzde bir bataryanın ve elektrikli bir aracın nasıl çalışabileceğini belirlemek için hâlâ kullanılıyor, dolayısıyla kendi gücünü üreten bataryalara sahip olduğumuz bir noktaya bile gelebiliriz.” Üstelik ‘biomimicry’ dilimizden düşürmediğimiz sürdürülebilirlik konusu ile da yakından ilgili. Çünkü bizi doğayı gençleştiren, kendi enerjisini üreten ve yenileyen malzemeleri keşfetmeye de davet ediyor.

Post image Prada ve Axiom Space İşbirliği: Uzay Kıyafetleriyle Tanışın
Prada ve Axiom Space İşbirliği: Uzay Kıyafetleriyle Tanışın

HABERLER - SLIDER

Calendar 06 Eki, 2023

Sürdürülebilir ve vegan deri, alternatif malzemelerle birlikte moda dünyası multidispliner bir alan halini aldı. Yeni ihtiyaçlar biyokimyadan mühendisliğe pek çok disiplinin moda dünyasına destek vermesine neden oluyor ki bunun en iyi örneklerinden biri de Prada ve uzay şirketi Axiom Space’in işbirliğine giderek Artemis III misyonu için tasarlamaya hazırlandıkları uzay kıyafetleri.

Öykü Badur’un Vogue’daki yazısına...

Sürdürülebilir ve vegan deri, alternatif malzemelerle birlikte moda dünyası multidispliner bir alan halini aldı. Yeni ihtiyaçlar biyokimyadan mühendisliğe pek çok disiplinin moda dünyasına destek vermesine neden oluyor ki bunun en iyi örneklerinden biri de Prada ve uzay şirketi Axiom Space’in işbirliğine giderek Artemis III misyonu için tasarlamaya hazırlandıkları uzay kıyafetleri.

Öykü Badur’un Vogue’daki yazısına göre, Prada’nın mühendisleri, bu görev alanına ve ay ortamına uygun malzeme ve tasarım özelliklerinin geliştirilmesi de dahil olmak üzere tasarım süreci boyunca Axiom Space sistem ekibiyle birlikte çalışacak. Uzay ve ay ortamının zorluklarına karşı korumak için çözümler geliştirecek. Prada ve Axiom’un bu süreçte dikkate almak durumunda oldukların önemli detaylar arasında; dar alanlarda astronotlara rahat ve güvenli bir ortam sunulması, uzay giysilerinin hava akışını düzenlemesi, oksijen sağlaması, karbondioksiti arındırması ve basıncı ayarlaması yer alıyor. Tasarım detayları henüz paylaşılmamışsa da bu işbirliğinin ‘spacecore’ gibi uzay giysilerinden ilham alan görünümleri ifade eden mikro trendlere ve yüksek moda yorumlarıyla moda haftalarına da taşınacağını tahmin etmek güç değil.

Post image Maç İzleyen Robotlar: Tribünün Yenilerine Yer Açın
Maç İzleyen Robotlar: Tribünün Yenilerine Yer Açın

HABERLER - SLIDER

Calendar 15 Eyl, 2023

Los Angeles Chargers ve Miami Dolphins arasındaki maçta, tribünlerde bazı seyircilerin gözüne çarpan bir gariplik vardı: Başlıkları, gri tulumlarıyla ve pek de cana yakın görünmeyen duruşlarıyla robot karakterler!

Gareth Edwards’ın 29 Eylül’de gösterime girecek yeni filmi The Creator’ın tanıtımı için tribünlere yerleşen robot karakterler, ilhamını filmin konusundan alıyor. Chris...

Los Angeles Chargers ve Miami Dolphins arasındaki maçta, tribünlerde bazı seyircilerin gözüne çarpan bir gariplik vardı: Başlıkları, gri tulumlarıyla ve pek de cana yakın görünmeyen duruşlarıyla robot karakterler!

Gareth Edwards’ın 29 Eylül’de gösterime girecek yeni filmi The Creator’ın tanıtımı için tribünlere yerleşen robot karakterler, ilhamını filmin konusundan alıyor. Chris Weitz tarafından yazılan senaryo insanların ve yapay zekânın savaş halinde olduğu bir gelecekte geçiyor. Tribünlerdeki robot karakterler de filmdeki atmosferden bir kesitin SoFi Stadyumu’nda yapılan Amerikan Ulusal Futbol Ligi maçına taşınması için yerleştiriliyorlar. Daha önce de Avatar: The Way of Water filminin fragmanını tanıtmak için stadyumu kullanan Disney, robotların stadyum ekranında görülmelerini de sağlıyor. Karakterlerin gerçek robotlar mı yoksa robot makyajı yapılmış kişiler mi olduğu konusunda bir netlik olmasa da sosyal medyadaki yorumlar bu girişimin insanları yapay zekanın aramızda olduğu bir geleceğe alıştırmak ve durumu normalleştirmek için yapıldığı yönünde! Disney’in tüm bu çabası filmi merak etmenizi sağladıysa buradan göz atabilirsiniz.

Post image Clubhouse Yeniden?: Bu Kez Sesli Mesaj Uygulaması Olarak
Clubhouse Yeniden?: Bu Kez Sesli Mesaj Uygulaması Olarak

HABERLER - SLIDER

Calendar 08 Eyl, 2023

Pandemi sırasında Clubhouse’ın yükselişe geçtiği dönemi mutlaka hatırlarsınız. Belirli ‘community’ler oluşturma, mesleki gelişim ve yeni fikirler etrafında dönen “podcast tarzı konuşmalara” ev sahipliği yapan uygulama bir süre sonra ortadan kayboluşuyla pandemi döneminin uzun vadeli kazananları arasına giremeyen örnekler arasında sayılıyordu. Öyle ki Nisan ayında, Clubhouse kurucuları Paul Davison ve Rohan...

Pandemi sırasında Clubhouse’ın yükselişe geçtiği dönemi mutlaka hatırlarsınız. Belirli ‘community’ler oluşturma, mesleki gelişim ve yeni fikirler etrafında dönen “podcast tarzı konuşmalara” ev sahipliği yapan uygulama bir süre sonra ortadan kayboluşuyla pandemi döneminin uzun vadeli kazananları arasına giremeyen örnekler arasında sayılıyordu. Öyle ki Nisan ayında, Clubhouse kurucuları Paul Davison ve Rohan Seth, ekiplerini yüzde elliden fazla küçültmek için “zor” bir karar aldılar ve çalışanlara şöyle yazdılar: “Ürünün dünyadaki rolünü bulması için gelişmesi gerekiyor. Bu, bir değişim dönemi gerektirir.

Mashable‘ın habire göreyse; uygulama geri dönüyor. Kurucular, yeni Clubhouse’un eskisinden daha çok bir mesajlaşma uygulamasına benzediğini iddia ediyor. En büyük güncelleme, kullanıcılar ve arkadaşları için yalnızca sesli sohbet forumu olan “sohbetler”. Grup sesli sohbetleri artık daha geniş topluluklara sahip anonim sohbet odaları değil, “yalnızca arkadaşlar” veya “arkadaşların arkadaşları” olarak ayarlanabilir şekilde olacak. Bu yeni versiyonun WhatsApp karşısındaki farklılık iddiası ise çok daha kişisel ve eğlenceli bir arayüze sahip olması. Günün sonunda, topluluklar yerine arkadaşlara ve kişisel sohbetlere öncelik vererek daha samimi bir sosyal düzene geçiş yapıyor gibi görünen yeni Clubhouse’un istediği kitleye yeniden erişip erişemeyeceğini zaman gösterecek.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement