fbpx
theMagger Banner
Advertisement
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

Post image İnsan Bilgisinin Sesi: Wikipedia Sesli Logosunu Buldu
İnsan Bilgisinin Sesi: Wikipedia Sesli Logosunu Buldu

HABERLER - SLIDER

Calendar 30 Mar, 2023

‘Sonic branding’ konusunu yakın zamanda en bilinen örneklerinden olan Netflix üzerinden tartışmıştık. Bir markanın kimliğini pekiştirmek için sesi kullanmayı ifade eden ‘sonic branding’in görsel değerlerden daha efektif olduğu öne sürülüyor. Bu motivasyonla, arayışına uzun zaman önce başlayan Wikipedia, ses logosonu belirlemiş durumda.

135 ülkeden 3 bin 230 parça katılım sağladığı yarışmanın kazananı, ABD’nin Virginia eyaletinden gündüzleri nükleer bilimci, geceleri ise müzik yapımcısı olarak çalışan Thaddeus Osborne tarafından yaratılan 4 saniyelik parça oldu. Wikipedia’nın “Tüm insan bilgisinin sesi” olarak adlandırdığı sesli logo, tıpkı Netflix’in ünlü “tu dumm” sesi gibi kullanıcıların çevrimiçi herhangi bir yerde Wikipedia veya Wikimedia sitelerinden bilgiye eriştiklerini bilmelerini sağlamayı hedefliyor. Kitap sayfalarının, klavye tıklamalarının bir sentezi olan sesli logo, yakın zamanda yapılacak profesyonel ses kaydının ardından aktif hale gelip kullanılmaya başlayacak. Sesi merak ediyorsanız buradan dinleyebilirsiniz.

preloader
Post image Melis Buyruk: Abu Dhabi Louvre Müzesi’nde Eseri Sergilenen İlk Türk Sanatçı
Melis Buyruk: Abu Dhabi Louvre Müzesi’nde Eseri Sergilenen İlk Türk Sanatçı

HABERLER - SLIDER

Calendar 22 Mar, 2024

Sanatçı Melis Buyruk‘un, Kelile ve Dimne masalından esinlenerek ortaya koyduğu “Habitat- Kalila wa Dimna” eseri Abu Dhabi Louvre Müzesi’nde sergilenecek.

Dünyaca ünlü müzede 25 Mart’ta açılacak “From Kalila wa Dimna to La Fontaine” sergisinde yer alan Buyruk böylelikle müzede sergilenen “İlk Türk sanatçı eseri” olma unvanına sahip olmaya hazırlanıyor....

Sanatçı Melis Buyruk‘un, Kelile ve Dimne masalından esinlenerek ortaya koyduğu “Habitat- Kalila wa Dimna” eseri Abu Dhabi Louvre Müzesi’nde sergilenecek.

Dünyaca ünlü müzede 25 Mart’ta açılacak “From Kalila wa Dimna to La Fontaine” sergisinde yer alan Buyruk böylelikle müzede sergilenen “İlk Türk sanatçı eseri” olma unvanına sahip olmaya hazırlanıyor. Melis Buyruk’un ilhamını aldığı ve kökenleri Hindistan ve Yunanistan’a dayanan Kelile ve Dimne masalı; Arap-İslam dünyasında İbnü’l-Mukaffa, Yunan-Roma dünyasında ise Ezop tarafından birbirine paralel olarak geliştirilen bir anlatı. Hayvanların masalın ana karakterlerini oluşturduğu ve insanlar gibi konuşturulduğu masal Antik Çağ’dan bu yana bu iki orijinal kitaba sahip olmasının yanı sıra, bir dilden diğerine uyarlanarak, hem Doğu’da hem de Batı’da birçok fabl türünde yeni eser olarak yaratıyor ve bu anlatıların birçoğu evrensel edebiyat alanının önemli isimlerinden Jean de la Fontaine tarafından bir araya getirilerek bugüne ulaşıyor. Sergiye başlığını veren “From Kalila wa Dimna to La Fontaine” da eskimeyen bir edebi tür olarak kültürleri ve yüzyılları aşarak hem yetişkinlere hem de çocuklara hayat dersleri ve değerler aktarıyor.

Post image Mind the Game: Lebron James'in Yeni Podcasti
Mind the Game: Lebron James'in Yeni Podcasti

SPOR

Calendar 22 Mar, 2024

Podcast furyası pandemi döneminde yükselişe geçtiğinde dinlediğimiz keyifli içeriklerden kendini ‘alfa’ olarak tanımlayan erkeklerin seksist yorumlarıyla dolu içeriklere uzandığı talihsiz bir dönemden geçti. Bununla birlikte hem markaların hem de ünlü isimlerin ilgisi karşımıza umulmadık ve kaliteli içerikler çıkarabiliyor. Bunun bir yeni örneği de 21 yıllık NBA kariyerine bolca başarıyı sığdıran Lebron...

Podcast furyası pandemi döneminde yükselişe geçtiğinde dinlediğimiz keyifli içeriklerden kendini ‘alfa’ olarak tanımlayan erkeklerin seksist yorumlarıyla dolu içeriklere uzandığı talihsiz bir dönemden geçti. Bununla birlikte hem markaların hem de ünlü isimlerin ilgisi karşımıza umulmadık ve kaliteli içerikler çıkarabiliyor. Bunun bir yeni örneği de 21 yıllık NBA kariyerine bolca başarıyı sığdıran Lebron James’in podcasti “Mind the Game.”

NBA’in en sorunsuz isimlerinden biri olarak bilinen ve basket sahası dışında, dar imkanlara sahip çocukların eğitimine destek olduğu The LeBron James Family Foundation ile de öne çıkan sporcu, podcastine basketbola olan tutkusu ve deneyimlerini anlatıyor. Podcaster/gazeteci J.J. Redick‘in ‘co-host’ olarak yer aldığı podcastin ilk bölümünde LeBron, doğru savunma konusundaki takıntısını basketboldan anlamayan birinin de anlayacağı gibi anlatıyor.

Post image 'Sunshine Guilt': Bir FOMO Tetikleyicisi Olarak Güneş Işığı
'Sunshine Guilt': Bir FOMO Tetikleyicisi Olarak Güneş Işığı

HABERLER - SLIDER

Calendar 22 Mar, 2024

Moment of Clarity Ruh Sağlığı Merkezi’nden psikolog Dr. Nadia Teymoorian’a göre, güzel bir günde evde kaldığımızda güneş ışığından duyulan suçluluk hissi yani ‘sunshine guilt’ ortaya çıkabiliyor. Çünkü böyle havalarda herkesin en iyi hayatını dışarıda yaşadığını varsaymaya eğilimimiz çok daha yüksek. Orhan Veli’nin zamanında “beni böyle güzel havalar mahvetti” şeklinde özetlediği...

Moment of Clarity Ruh Sağlığı Merkezi’nden psikolog Dr. Nadia Teymoorian’a göre, güzel bir günde evde kaldığımızda güneş ışığından duyulan suçluluk hissi yani ‘sunshine guilt’ ortaya çıkabiliyor. Çünkü böyle havalarda herkesin en iyi hayatını dışarıda yaşadığını varsaymaya eğilimimiz çok daha yüksek. Orhan Veli’nin zamanında “beni böyle güzel havalar mahvetti” şeklinde özetlediği ‘sunshine guilt’ bizi dışarıda kaçırdığımız şeyler olduğu konusunda ikna ederek FOMO‘yu tetikliyor.

Gün ışığı suçluluğu, başarısız olduğunuza inanmanızdan veya güzel bir günde içeride kalarak kendinizi hayal kırıklığına uğratmanızdan kaynaklanan olumsuz düşüncelerin, duyguların ve duyguların birikmesiyle oluşuyor. San Diego temelli terapist Kevin Belcastro’ya göre; bu tür suçluluk duygusunun bazı yaygın nedenleri toplumsal normlar veya değerler ve bunlara uymadığımızı hissetmekle ilişkili. Güneşli günlerde yürüyüşe çıkmak yerine evde kalmaya karar verdiğimizde tembel hissetmek veya 10.000 adımı atmak gibi bir hedefe ulaşamadığımız için kendinizi yargılamaz daha olası. Ek olarak bu hisler toksik tarafını yeni yeni keşfetmeye başladığımız “verimlilik kültürü” ile de ilişkilendiriliyor. Wellness kültürüyle birlikte hayatımıza giren verimlilik tutkusu her anımızı faydalı veya bizi geliştirecek bir işle doldurmadığımızda kendimizi kötü hissetmemize neden oluyor. Öte yandan dinlenmek için zamana ihtiyaç duymanın normalliğini kabul etmemiz ve ‘burn out’ları engelleyebilmek için bu molaları vermemiz gerekiyor. Belcastro’ya göre güzel bir günü boşa harcamanın “kötü” olduğu inancının eski aile anlatılarından etkilendiğimizi ve artık bunları kendinizinmiş gibi kabul ettiğimizi anlatıyor.

Post image 'Kidult' Tüketiciler: Nostaljinin Pazarlama Gücü
'Kidult' Tüketiciler: Nostaljinin Pazarlama Gücü

BUSINESS

Calendar 22 Mar, 2024

Üzerinde favori çizgi film karakteriniz olan kupalar, Marvel figürleri, “yetişkin” legoları ve boyama kitapları… Bunlardan herhangi birini satın almış olabilir misiniz? Yanıtınız evetse ‘kidult’ olma ihtimaliniz yüksek.

‘Kidult’ terimi kid (çocuk) ve adult (yetişkin) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve çocuklar gibi alışveriş yapan yetişkinleri ifade ediyor. 19’dan 99’a...

Üzerinde favori çizgi film karakteriniz olan kupalar, Marvel figürleri, “yetişkin” legoları ve boyama kitapları… Bunlardan herhangi birini satın almış olabilir misiniz? Yanıtınız evetse ‘kidult’ olma ihtimaliniz yüksek.

‘Kidult’ terimi kid (çocuk) ve adult (yetişkin) kelimelerinin birleşiminden oluşuyor ve çocuklar gibi alışveriş yapan yetişkinleri ifade ediyor. 19’dan 99’a kadar yetişkinlik yıllarını yeniden şekillendiren ‘kidult’lar, yetişkin yaşamına yeni bir yaklaşımı temsil ediyor ve çocuk markaları için olgun genişleme fırsatları sunuyor. Bizi bir tüketici kategorisi altında şekillendiren bu çocukluğa dönüş arzumuzun nedeni ve etkileri tam olarak ne? Trend analizi şirketi WGSN’e göre; yetişkin yaşamının çoğu zaman stres anlamına geldiği bir dünyada, çocukluğun neşesini yaşatmak önemli hale geldi. Bu nedenle nostaljiyi çağrıştıran, hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap eden oyuncaklar ilgi görüyor. Temmuz ve Eylül 2022 arasında çevrimiçi koleksiyon satışları %104 arttı. Çocuk pazarında nostalji uyandıran oyuncaklara olan talebin artmasıyla, koleksiyonluk oyuncakların değeri 2032 yılına kadar 35,3 milyar dolara ulaşabilir.

ABD oyuncak satışları Kovid-19 salgınının ilk iki yılında %37 arttı. Uzmanlar başlangıçta bu artışı tükenmiş ebeveynlerin çocukları için dikkat dağıtıcı şeyler satın almasına bağladı, ancak yeni veriler yetişkinlerin kendileri için oyuncak satın aldığını gösteriyor. The Toy Association, oyuncak bebek, kaykay ve masa üstü oyunlarında artışla birlikte ABD’li yetişkinlerin %58’inin pandemi sırasında oyuncak satın aldığını tespit etti. 2027 yılına gelindiğinde küresel oyuncak ve oyun pazarının 70,12 milyon dolar büyümesi bekleniyor. Koleksiyonluk oyuncakların piyasa değerininse 2032 yılına kadar 35,3 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Post image Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler
Bkm Mutfak: Şef İhsan Can Öztürk’ün Menüsüyle Filmsel Lezzetler

MEKAN & RESTORAN

Calendar 19 Mar, 2024

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef...

Global gastronomi için yükselen komedi kulüp&restoran deneyiminin Türkiye öncülerinden birinin 2012 gibi erken bir yılda başladığı hiç dikkatinizi çekmiş miydi? Bkm Mutfak Çarşı, Bkm Mutfak Uniq’in restoran ve komedi kulübü konseptinin en yenisi Bkm Mutfak Kadıköy, Kadıköy’ün tarihi Kadife Sokak’ında açıldı. Yılmaz Erdoğan’ın önderliğinde hayata geçirilen BKM Mutfak konseptine eklenen yeni mekanda, şef İhsan Can Öztürk’ün imza attığı zengin menüde yer alan tüm reçeteler de tahmin edilebileceği gibi isimlerini Yılmaz Erdoğan’ın da bir parçası olduğu ünlü filmlerden alıyor. Menüde bulunan dünya lezzetleri Vizontele”, “Ekşi Elmalar”, “Organize İşler”, “Mükremin”, “Ateşböceği” ve “İnci Taneleri” gibi isimlerle karşımıza çıkıyor.

Post image Naomi: in Fashion: İkonik Modelin Gözünden Moda
Naomi: in Fashion: İkonik Modelin Gözünden Moda

HABERLER - SLIDER

Calendar 15 Mar, 2024

Tüm zamanların en ünlü modellerinden Naomi Campbell, Victoria & Albert Müzesi’nde kendi sergisini açmaya hazırlanıyor. 

Naomi: in Fashion başlıklı ve ziyaret edenlerin Azzedine Alaïa ve Valentino’nun kreasyonlarından, meşhur Dolce & Gabbana elbisesine kadar, Naomi Campbell için özel olarak hazırlanmış özel parçaları görebilecekleri sergide süpermodelin iş birliklerinin yanı sıra aktivizmini ve...

Tüm zamanların en ünlü modellerinden Naomi Campbell, Victoria & Albert Müzesi’nde kendi sergisini açmaya hazırlanıyor. 

Naomi: in Fashion başlıklı ve ziyaret edenlerin Azzedine Alaïa ve Valentino’nun kreasyonlarından, meşhur Dolce & Gabbana elbisesine kadar, Naomi Campbell için özel olarak hazırlanmış özel parçaları görebilecekleri sergide süpermodelin iş birliklerinin yanı sıra aktivizmini ve derin kültürel etkisini kutluyor. Campbell’ın serginin açılışı için The Dorchester’daki davette moda tarihinin nadir parçalarından birini giyişi de serginin misyonuna dair ipuçları taşıyor. Naomi Campbell bu girişimiyle geleneksel olarak küratörler moda arşivleri söz konusu olduğunda tasarımcılar ya da editörler tarafından hazırlanmasına alışık olduğumuz sergi kavramına da yenilik getiriyor. Tamamen kendisinin deneyimleri üzerine odaklanan seçkide Vivienne Westwood defilesinde kullandığı, üzerinde mavi tükenmez kalemle “Naomi” yazısının bulunduğu (ve düşmesine yol açan) ikonik platform ayakkabılar gibi hikayesi olan parçalar yer alıyor.

Post image 'Reverse To-do List': Stresi Azaltan Bir Çalışma Yöntemi
'Reverse To-do List': Stresi Azaltan Bir Çalışma Yöntemi

PSİKOLOJİ

Calendar 15 Mar, 2024

Yapılacaklar listeleriyle aranız nasıl? Her bir işi tamamladıktan sonra tik atmanın ve günün sonunda tamamı bitirilmiş bir listeye ulaşmanın keyfi hepimiz için tanıdık. Bununla birlikte tersi olduğunda yani işlerin tamamını bitiremediğimizde ortaya çıkan tatminsizlik hissi de öyle. Tam da bu yüzden yeni bir teknik olarak ‘reverse to-do list’ öneriliyor.

‘Reverse to-do...

Yapılacaklar listeleriyle aranız nasıl? Her bir işi tamamladıktan sonra tik atmanın ve günün sonunda tamamı bitirilmiş bir listeye ulaşmanın keyfi hepimiz için tanıdık. Bununla birlikte tersi olduğunda yani işlerin tamamını bitiremediğimizde ortaya çıkan tatminsizlik hissi de öyle. Tam da bu yüzden yeni bir teknik olarak ‘reverse to-do list’ öneriliyor.

‘Reverse to-do list’ isminden de anlaşılabileceği gibi bir “yapılanlar” listesi. Fikir, “Help! How to Become Slightly Happier and Get a Bit More Done” kitabının yazarı Oliver Burkeman’dan çıkıyor ve yazar tüm işlere tik atamadığımız ortaya çıkan hissi “verimlilik borcu” olarak adlandırıyor. Yani sabahı bir açıkla başlıyor ve gün boyunca sıfır dengeye ulaşmak için çalışmak zorunda hissediyoruz. İşte “yapılanlar listesi” tutmak da verimlilik borcunuzu ödeme ihtiyacı yerine yeterlilik hissi yaratıyor. Bu teknik için boş bir kağıt veya telefonunuzdaki yeni bir not ile başlayabilir ve her bir görevi veya bir şeyi tamamladığınızda bir giriş yapabilirsiniz: Örneğin, listeniz şunları içerebilir: duş alındı, iş için öğle yemeği hazırlandı veya bir toplantı davetiyesi gönderildi. Amaç; başardığınız her bir şeyle birlikte verimlilik dengemizi arttırmak. Uzun vadedeyse önceliklendirmemiz gereken işleri ve bizi bunları yapmaktan alıkoyan daha az önemli işleri değerlendirebilmek.

Post image Berlin: UNESCO Kültür Mirasının Yeni Durağı
Berlin: UNESCO Kültür Mirasının Yeni Durağı

GÜNDEM

Calendar 15 Mar, 2024

Berlin dendiğinde aklınıza ilk gelen şey nedir? Eğer yanıt erken 20’lerinizin zirvesi ve gece hayatıysa yalnız değilsiniz! Öyle ki şehir, “Berlin şehrinin orta ve geç 1980’lerden beri büyük bir kısmını şekillendirdiğini” gerekçesiyle UNESCO Kültürel Miras listesine eklenmiş durumda.

Neredeyse üç yıl boyunca kampanya yürütüldükten sonra, Berlin yıllık güncellenen...

Berlin dendiğinde aklınıza ilk gelen şey nedir? Eğer yanıt erken 20’lerinizin zirvesi ve gece hayatıysa yalnız değilsiniz! Öyle ki şehir, “Berlin şehrinin orta ve geç 1980’lerden beri büyük bir kısmını şekillendirdiğini” gerekçesiyle UNESCO Kültürel Miras listesine eklenmiş durumda.

Neredeyse üç yıl boyunca kampanya yürütüldükten sonra, Berlin yıllık güncellenen UNESCO Kültür Mirası listesindeki altı eklemeden biri oldu; listeye giren diğer isimler arasında Saksonya’da dağcılık ve Bavarya’da kürk canavar kostümleri giyinmiş katılımcıların kış geçit töreni olan Kirchseeon Perchtenlauf yer alıyor. Berlin Kulüp Komisyonu tarafından “şehrin techno üreticileri, sanatçıları, kulüp işletmecileri ve etkinlik organizatörleri için başka bir kilometre taşı” olarak tanımlarken şehrin techno sahnesinin listeye girmesi için uzun zamandır çalışan Rave The Planet, sonucu “tüm kültür için önemli bir adım” olarak değerlendiriyor. UNESCO Kültürel Miras’ı kazanmak, kulüpler için de önemli çünkü hükümet teşviklerine ve diğer finansmana erişimini sağlamalarını sağlıyor. Bunlara ek olarak kulüplere artık kent planlama yasaları kapsamında ek koruma sağlanacak.

Post image 'Floor Time': Bir Özbakım Yöntemi Olarak Yere Yaklaşmak
'Floor Time': Bir Özbakım Yöntemi Olarak Yere Yaklaşmak

HABERLER - SLIDER

Calendar 15 Mar, 2024

Evden çalışırken uzun bir Zoom toplantısından sonra, laptopunuzu kapatıp masanızın yanından uzaklaşıp yavaşça kendinizi yere bırakmanın verdiği hissiyatı bilirsiniz. İşte bu fenomen TikTok tarafından ‘daily floor time’ yani günlük yer zamanı olarak adlandırılıyor ve hashtag altında paylaşılan bazı videoların neredeyse 8 milyon görüntüleme almış durumda....

Evden çalışırken uzun bir Zoom toplantısından sonra, laptopunuzu kapatıp masanızın yanından uzaklaşıp yavaşça kendinizi yere bırakmanın verdiği hissiyatı bilirsiniz. İşte bu fenomen TikTok tarafından ‘daily floor time’ yani günlük yer zamanı olarak adlandırılıyor ve hashtag altında paylaşılan bazı videoların neredeyse 8 milyon görüntüleme almış durumda.

TikToker @loewhaley ‘floor time’ı paylaştığında yorumlar bölümü şaşkınlık ve anlayışla dolmuştu. “Bunu yapan tek ben miyim sandım”, “Bu tam olarak benim her toplantıdan sonra durumum”. Aslında bu eğilim çok da şaşırtıcı değil çünkü yoga ve nefes terapisi uzmanları ‘floor time’ı ‘savasana’ hareketine benzeterek yetişkinlerin bunu sakinleştirici bulmasının sebebinin iş veya ev işleri gibi strese neden olan her şeyden, fiziksel olarak uzaklaştırması olduğunu söylüyor. Sırt üstü yatmak vücudunu nötr bir pozisyona yerleştiriyor ve bu da kaslarınızdaki ağrıları ve gerilimi azaltıyor. Alttaki zeminin sertliğini hissetmekse bedenimize güvende olduğunu hissettiren bir mesaj gönderiyor. Tüm bunlar zihni sakinleştirebiliyor ve stresi azaltıyor. Tam da bu yüzden ‘yer zamanı’ özellikle anksiyetesi olanlar için toplantı aralarında ve günü bitirirken basit bir sakinleşme tekniği olarak tavsiye ediliyor.

Post image UNI-ONE: Kapsayıcı Sanal Gerçeklik Deneyimi
UNI-ONE: Kapsayıcı Sanal Gerçeklik Deneyimi

TASARIM

Calendar 10 Mar, 2024

Kapsayıcı tasarımlar modadan küçük ev aletlerine günlük hayatımızın bir parçası olan her eylem için büyük önem taşıyor. Bu gelişimin son durağıysa sanal gerçeklik. Honda tarafından geliştirilen UNI-ONE, engelliler ve yaşlılar dahil “herkesin” sanal dünyayı daha gerçekçi bir şekilde deneyimleyebilmesini amaçlıyor.

UNI-ONE, eller serbest, elektrikli mobilite cihazı ve...

Kapsayıcı tasarımlar modadan küçük ev aletlerine günlük hayatımızın bir parçası olan her eylem için büyük önem taşıyor. Bu gelişimin son durağıysa sanal gerçeklik. Honda tarafından geliştirilen UNI-ONE, engelliler ve yaşlılar dahil “herkesin” sanal dünyayı daha gerçekçi bir şekilde deneyimleyebilmesini amaçlıyor.

UNI-ONE, eller serbest, elektrikli mobilite cihazı ve engelli olsun olmasın herkes için tasarlanmış bir araç. BiguMigu’nun haberine göre; bu “genişletilmiş gerçeklik” (XR) mekanizması, dijital dünyada A noktasından B noktasına somut bir şekilde gezinmeyi sağlıyor. Kullanıcının sanal gökyüzünde hafif salınımları hissederek süzülmesini veya aşağı inerken adrenalin patlaması yaşamasını sağlayabiliyor. Cihazın en çarpıcı özelliklerinden biri de zaten bu sezgisel tasarımı. Kullanıcının ilerlemek için öne eğilmesi, durmak için geriye yaslanması ve herhangi bir yöne yönlendirmek için ağırlığını o yöne kaydırması yeterli. Böylece elleri serbest şekilde aracı kontrol edebiliyor.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement