İstanbul Boğazı’nda birçoğumuz tekne turu yapmıştır ya da sahil kısmında İstanbul’a yakından bakmıştır ama tüm bu anlarda İstanbul’un güzelliğini kalabalık, aşırı ses gölgeler. Şimdi öyle bir an düşünün ki bir saat boyunca sadece İstanbul boğazı, martı seslerine karışan denizin sesi ve siz… Boğaz’da kano etkinliği tüm bunları vadediyor.

Boğaz'da Kano
Boğaz’da Kano | Fotoğraf: Tuğçe Mot

Anadolu Hisarı’nda Göksu deresinden ikili kanolar ile profesyonel olarak görev almış eğitmenler eşliğinde İstanbul Boğazı’na açılınıyor. Bana sorarsanız devrilme riskiniz yolda yürürken düşme riskinizden daha az 🙂 Zaten önce kısa bir eğitimle başlıyor bu serüven ve eğitmenler oldukça tecrübeli. Can yeleğinizi giyinip kanoya yerleşiyorsunuz, iki dakika içinde nehirden boğaz’a çıkmış oluyorsunuz. Bundan sonra hayatla bağlantınızı koparıyorsunuz diyebilirim. Dikkat edin manzarının ve yalının güzelliklerine dalıp kürek çekmeyi unutmayın 🙂 Aynı anda hem yalıları incelemek, manzaranın tadını çıkarmak, küreği doğru şekilde çekmek ve her saniyeyi fotoğraflamak isteyebilirsiniz. Tabii ki hepsini aynı anda yapmak mümkün olmuyor, bu yüzden bu etkinlik 2-3 defa yapılabilir. Hem kalabalık arkadaş gruplarınızla gidebilir hem de tek başınıza  gitmeyi de tercih edebilirsiniz. Her koşulda unutulmaz olacağına eminim 🙂

Boğaz'da Kano
Boğaz’da Kano | Fotoğraf: Tuğçe Mot

Haftanın her günü 06:00-20:00 arasında rezervasyonlu bir şekilde gidebilirsiniz ancak hava sıcaklığına göre öğle saatlerini tercih etmemenizi öneririm. En güzel saatler gün doğumu ve gün batımı. Sabah erken giderseniz Anadolu Hisarı’nda güzel bir kahvaltı yapabilir ya da İstanbul Boğazın’da güneşi batırdıktan sonra Anadolu Hisarı’nın meşhur balıkçılarında akşam yemeğinizi yiyebilirsiniz 🙂 Detaylı bilgi için Instagram hesaplarını da buraya bırakıyorum. Henüz İstanbul’un güzelliğinin etkisi altındayken yazımı Yahya Kemal Beyatlı‘nın  Bir Başka Tepeden adlı şiirinden şu mısralarda sonlandırmak isterim:

”Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul!
Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer.
Ömrüm oldukça, gönül tahtıma keyfince kurul!
Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.Nice revnaklı şehirler görülür dünyada,
Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan.
Yaşamıştır derim, en hoş ve uzun rü’yada
Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan.”

Kapak Fotoğrafı: Tuğçe Mot

İlginizi çekebilir: Vera Altunöz’den Kürek