Glamping, son zamanların özellikle de bu yazın en popüler konseptlerinden biri. Kocabahçe Glamping ise bu konsepti Bozburun’da doğayla iç içe yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan.

Sizlere yaşadığım müthiş Kocabahçe Glamping deneyimimden bahsetmeden önce, bilmeyenler için glamping nedir sorusunu açıklığa kavuşturmak istedim. Glamping nedir derseniz, glamping kelime anlamı olarak “glamorous” ve “camping” kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Konsept olarak doğal bir tatil deneyimini lüks ile bir araya getirmeyi amaçlıyor. Başka bir deyişle glamping konsepti doğayla iç içe olmayı, çadırda kalmayı seven ama bir yandan da konforundan ödün vermek istemeyenler için birebir.

Kocabahçe Glamping’te Kamp

Kocabahçe Glamping 1
Kocabahçe Glamping: Bozburun’da Lüks Bir Kamp Deneyimi

Kocabahçe Glamping’e nasıl gidilir?

Kocabahçe Glamping, Bozburun’da bulunan Dirsekbükü Koyu’nun hemen arkasında konumlanmış bir cennet. Öğrendiğimizde bizi şaşırtan ve bir o kadar da büyüleyen bir özelliği ise, buraya tüm ulaşımın deniz yolu ile yapılıyor olması. Kocabahçe Glamping’e aracınızla gidemiyorsunuz çünkü buraya giden bir karayolu yok. Bunun yerine sizi saat 12.00’de Germe Koyu’ndan tatlı mı tatlı takalarıyla alıyor ve kalacağınız yere götürüyorlar. Bu saatin dışında transfer istemeniz durumunda tek gidiş 50 TL, gidiş dönüş ise 100 TL. Bizim gibi araba kiraladıysanız aracınızı Germe Koyu’nda bırakabiliyorsunuz. Bu opsiyonun güvenilirliğiyle ilgili endişeniz olmasın, herkes böyle yapıyor. Bu arada belirtmekte yarar var, bahsettiğim taka yolculuğu konaklama fiyatına dahil, bunun için sizden ekstra bir ücret talep etmiyorlar. Takanın koya varması yaklaşık 15-20 dakika sürüyor, böylece tatilinize Bozburun’un yeşil sularının üzerinde huzur içinde bir deniz yolculuğuyla başlamış oluyorsunuz. Bu transferler gün içinde yalnızca bir veya iki kere gerçekleşiyor ve akşam 19.00’dan sonra yapılmıyor dolayısıyla ihtiyacınızın olacağını düşündüğünüz her türlü malzemeyi takaya binmeden önce civardaki market, eczane ve dükkanlardan yapmanızı öneriyorum. Son olarak, koyda telefon çekiyor ancak ücretsiz wifi yok.

Kocabahçe Glamping’de Konaklama

Takanın koyun olduğu tarafa doğru dönüş yaptığı ve sizin uzaktan Kocabahçe Glamping’i ilk kez görebildiğiniz an, büyülendiğiniz an. Uzaktan Kocabahçe’nin renk renk bungalov ve çadırlarını görmeye başlamanızla içinizi büyük bir merak duygusunun sarması bir oluyor. Taka koya geldiğinde ise, cıvıl cıvıl enerjisiyle Sabiş ve eşi Erol abi sizleri karşılıyor. Tam da o an içinize dolan huzuru hissediyorsunuz ve kalbinizden gelen ses fısıldıyor: “İşte büyülü tatil başlıyor!” Etraf barış ve özgürlük kokuyor. Adımınızı attığınız anda hissediyorsunuz, buradaki herkes mutlu. Önünüzde uçsuz bucaksız, yemyeşil bir deniz ve etrafta gülen yüzler… Daha ne istenir ki? Farklı farklı konaklama seçenekleri mevcut burada. Kendi çadırınızla gelip de kalabilirsiniz, Kocabahçe’nin her biri farklı konseptte dekore edilmiş çadır ve  bungalovlarında da. Tek koşul rezervasyonların en az iki gün için alınıyor olması. Ayrıca çadırda kalıyorsanız ortak kullanıma açık tuvalet ve duş imkanı var, bungalovların ise bunun için özel alanlar mevcut.

Konaklamayla ilgili fiyat bilgisine ulaşmak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Kocabahçe’de Yeme-İçme

Kocabahçe Glamping 2

Kocabahçe Glamping’in kahvaltı ve akşam yemekleri için, konaklama fiyatına dahil olan oldukça zengin bir açık büfesi var. Hazırlanan yemeklerin özellikle sağlıklı ve doğal olmasına dikkat ediyorlar. Açık büfede gördüğünüz her şey bostanlardan, bahçelerden ve denizden taptaze geliyor masanıza. Yemekler hazır olduğunda Sabiş gong çalıyor ve herkes bunun “yemekler hazır, haydi sofraya!” demek olduğunu anlayıp sıraya giriyor. Tam bir aile sıcaklığı var burada.

Bu arada söylemeden geçmemeliyim, Kocabahçe’de hava kararınca her şey değişiyor. Bambaşka bir dünyaya giriyorsunuz sanki. Neden mi? Çünkü akşam olunca etraftaki tüm çadır ve bungalovların üzerine daha önceden yerleştirilmiş küçük ışıklar yanıyor. Bu büyülü ortamın şaşkınlığı üzerinizde yemeğinizi yerken birden akşamınıza bir güzellik daha katılıyor: canlı müzik. 70 ve 80’li yılların unutulmaz Türkçe şarkıları eşliğinde muhteşem bir akşam geçiriyorsunuz. Her akşam olmasa da bazı akşamlar deniz kenarında büyük bir ateş yakılıyor. Herkes etrafında oturuyor; şarkılar söyleniyor, sohbetler ediliyor. Kısacası Kocabahçe akşamları bir başka güzel!

Kocabahçe Glamping’de Ne Yapılır?

Kocabahçe Glamping’de ne yapılır sorusuna verilecek bence en doğru cevap sessizliğin ve huzurun tadına doya doya varmak. Doğanın ortasındasınız! Günümüz dünyasının koşturmacasından, trafiğinden, gürültüsünden uzakta; arzu ettiğiniz konfor ile beraber bakir doğanın tam ortasındasınız. Denize girin, çıkın, yüzün: doğanın bir parçası olun. Denizin kenarında yer alan ve herkesin sormadan veya bir ücret ödemeden kullanabildiği kanoları alın, uzaklara açılıp yeni koylar keşfedin. Biz sabah 07.00’de uyanıp daha herkes uyurken, neredeyse kulak tırmalayan bir sessizliğin ortasında kanoyla açılmıştık. Çevrede duyduğunuz tek ses, suyun dalgalanışının sesi oluyor; bu anı yaşadığımdan beri güne daha güzel bir başlama şekli düşünemiyorum. Kocabahçe’ye giderseniz bunu mutlaka yapmanızı öneririm. Kocabahçe Glamping’de balık tutabilir, trekking yapabilir, masa tenisi oynayabilirsiniz. Ortak alanda yer alan sepetin içinde herkesin kullanımına açık olan deniz gözlüğü ve paletlerle denizin derinliklerini keşfedebilir, yine aynı sepette yer alan kart oyunu, matkot, kutu oyunu gibi sayısız oyun ile eğlenebilirsiniz. Kocabahçe’nin tüm bunların dışında bir de 30 kişi kapasiteli yoga platformu var. Burada belirli aralıklarla yoga kampı, çeşitli inzivalar, atölye çalışmaları, eğitimler, kişisel gelişim çalışmaları gibi organizasyonlar gerçekleştiriliyor.

Kocabahçe Glamping 3
Kocabahçe Glamping: Bozburun’da Lüks Bir Kamp Deneyimi

Demem o ki, Kocabahçe Glamping her özelliğiyle mutlaka görülmesi gereken bir yer, yaşanması gereken bir deneyim. Tanışacağınız sımsıcak insanlardan tutun, güzel yemek ritüellerine; berrak sularından, tatlı ışıklandırmalarına Kocabahçe Glamping bedensel olduğu kadar ruhsal sağlığınız için de bir hediye.

İlginizi çekebilir: Burcu Meşeli’den “Uludağ’da Alternatif Kamp Alanları” 

Telefon: 0532 341 50 17

Websitesi

konum_1