Son bir yılda içinden geçtiğimiz olaylar hepimiz üzerinde göz ardı edilemeyecek etkiler bıraktı. Şahsıma göre negatif etkilerin yanı sıra duyarlılık ve iyilik anlamında da çok büyük etkilere neden oldu. Bu sebeple hem kendinize hem de çevrenize yardım etmeye katkı sağlayacak, duyarlılığa yönlendiren uygulamalardan bahsetmek istiyorum. Vaktimizin büyük bir kısmını birlikte geçirdiğimiz telefonumuzla değişim adına neler yapabiliriz, gelin hep birlikte inceleyelim.

Duyarlılık Uygulamaları

AWorld

AWorld | Fotoğraf: un.org

İlk sırayı gündemde oldukça yer tutan iklim ve ekolojik dengelerin değişimiyle ilgili olan uygulamaya veriyorum: AWorld. Birleşmiş Milletler tarafından sürdürülebilir gelişme amaçlarına ulaşmak için başlatılan bu uygulama kullanıcılara birçok olanak sağlıyor. Hem bireysel hedeflerinizi belirleyip onları gerçekleştirdiğinizde çevreye olan katkınızdan haberdar oluyorsunuz. Hem de gruplara katılıp ortak amaçlar için birlikte çaba göstererek takım ruhunu deneyimleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra öğretici anlatımlarla birlikte sürdürülebilirlik, iklim, suyun önemi gibi konular hakkındaki bilgilerinizi genişletebilmenizi sağlıyor. Bir kişinin etkisi ne olur ki diye düşünüyorsanız bu uygulama size büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.

App Store‘dan ve Play Store‘dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Help Steps

Help Steps | Fotoğraf: Cottonbro (pexels.com)

Sıradaki uygulama Help Steps, atılan adımları iyiliğe dönüştürüyor. Telefonunuzda bulunan sağlık uygulaması ile entegre olarak sayılan adımlar, bu uygulama üzerinden bir reklam izlenmesiyle cüzdanınızda kampanyalara bağışlamak üzere para birikmesine yardımcı oluyor. Bu dijital cüzdanınızda biriken paralar ile dilediğiniz kampanyaya yardımcı olabiliyorsunuz.

App Store‘dan ve Play Store‘dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Yazının devamında çevremizden ziyade içsel huzurumuzu bulabileceğimiz ve kendimizle keyifli vakit geçirmemizi sağlayabileceğimiz uygulamalara yer vermek istiyorum. Tabii ki yoga ve meditasyon burada başrolü oynuyor. Bu egzersizlere vakit ayırmanın aslında kendimize olduğu kadar çevremize de faydalı olduğu fikrindeyim.

Balance

Balance | Fotoğraf: Marcus Aurelius (pexels.com)

Meditasyon günün herhangi bir anında bize zihnimizi temizlememiz için fırsat yaratırken yoga ise pandemi dolayısıyla sıkışıp kaldığımız evlerimizde vücudumuzu hareketlendirebilmemiz adına güzel bir katkı sağlıyor. Meditasyon için Balance isimli uygulamayı kullanıyorum. Türkçe dil desteği olmaması ve ücretsiz kullanıcı profiline sağladığı meditasyon programlarının kısıtlı olması uygulamanın dezavantajlı yanları olarak sayılabilir. Ancak kullanıcıya sorduğu bazı basit sorular sayesinde anlık mental durumuna uygun bir program hazırlıyor olması kesinlikle öne çıkan avantajlarından! Düzenli takip ederek kampanyalara denk gelebilirsiniz.

App Store‘dan ve Play Store‘dan indirebilirsiniz.

Yoga for Beginners

Yoga for Beginners | Fotoğraf: RF Studio (pexels.com)

Yoga for Beginners uygulaması ise hem sakin hem de enerjik program akışları barındırıyor. Bu uygulamayla istediğiniz modunuza uygun bir yoga pratiği gerçekleştirebilirsiniz. Türkçe dil desteği olmamasına rağmen yapılan hareketlerin videoda açıklayıcı bir şekilde gösterilmiş olması yeterli oluyor. Ayrıca çeşitli hareket seçenekleri arasından kendi akışınızı oluşturabiliyorsunuz.

App Store‘dan ve Play Store‘dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Habit Tracker

Habit Tracker | Fotoğraf: Taryn Elliott (pexels.com)

Son olarak ise birçok çeşidi bulunan bir alışkanlık uygulamasından bahsedeceğim. Günlük hayat telaşında zaman zaman kendimizi düşünmeyi unutabiliyoruz. Bu durum kimi zaman fiziksel, kimi zaman ise mental açıdan oluyor. İşte bu noktada kendinizde değiştirmeyi düşündüğünüz veya edinmek istediğiniz yeni bir alışkanlık varsa bu uygulama yardımıyla harekete geçebilirsiniz. Örneğin günde 2 litre su içmek, erken yatmak, günlük tutmak, arkadaşlarla görüşmek, kitap okumak ve daha aklınıza gelebilecek herhangi bir rutin… Size kendinizi hatırlamanızı sağlayacak ve iyi gelecek bir uygulama Habit Tracker. Ayrıca bu uygulama süreç içindeki gelişmenizi kayıt altında tutuyor, böylelikle yeni edindiğiniz alışkanlığınızın sürekliliğine yardımcı oluyor

App Store‘dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Yazıyı sonlandırırken şunu belirtmek isterim ki bu tavsiyelerin her birinde en önemli motivasyon içten gelerek hareket etmek olmalı. Aksi takdirde yapılması gereken bir zorunluluk gibi görmeye başlar ve faydalı olma amacından sapabiliriz. Bu küçük notla birlikte herkese sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.

Kapak Fotoğrafı: Ready Made (pexels.com)

Ülker Kaplan’dan Kendini Geliştirmek İsteyenlere Uygulama Önerileri