Birbirinden farklı sahnelerden güncel tiyatro oyunlarını tek bir yazıda toplarsak her şey çok daha kolay ve güzel olur diye düşünüp ‘izlenecek oyunlar’ listenizi dolduracak yeni önerilerimizi yazdık!

Tiyatro Önerileri: İstanbul Anadolu Yakası

Moda Sahnesi

Fotoğraf: kadıkoyguide.com

Hamlet, 120 dakika

Oyun, Moda Sahnesi’nde Onur Ünsal, Esra Kızıldoğan, Timur Acar gibi usta oyuncular tarafından 2013 yılından beri sahneleniyor. Shakespeare’in Hamlet’inden ve ağır, sanatlı dilinden daha uzak günümüz diline yakın bir Hamlet izliyoruz sahnede. Oyunun dekoru ve aynı zamanda gidişatı sebebiyle malum sonucu olan tabutlar, oyuncuların hem dinlenme odaları hem de ebedi uykuya daldıkları yer olarak karşımıza çıkıyor. İntikam, korku ve ihtiras dolu bu oyunun daha birçok sezonda bizlere olacağına eminiz.

  Ama siz yine de elinizi çabuk tutup buradan biletinizi alabilirsiniz!

Bütün Çılgınlar Sever Beni, 80 dakika

Moda Sahnesi’nin 2013 yılından beri oynana bir diğer oyunu olan Bütün Çılgınlar Sever Beni, üç kişilik dev kadronun oynadığı bir oyun olarak çıkıyor sahneye. Mert Fırat, Öznur Serçeler ve Çağlar Yalçınkaya’nın başrolü paylaştığı oyun, ilişkilerdeki paranoyaları, kontrol edilemez kıskançlığa ulaşan bir eşi konu edinen bir komedi. Henüz izlemeyenlerin fırsat buldukları ilk anda oyunu izlemelerini tavsiye ediyoruz.

İlginizi Çekebilir: Selin Çelen’den Bütün Çılgınlar Sever Beni

Oyunun biletleri için buraya bakabilirsiniz.

Kıyı, 150 dakika

Oyuncu kadrosu, Moda Sahnesi’nin diğer oyunlarına göre biraz daha fazla olan Kıyı, Eylül 2018’den beri tiyatro severlerle buluşuyor. Oyun, Lübnanlı yazar Wajdi Mouawad’ın distopik atmosferinde geçiyor. Gerçek ile hayal, kişisel ile toplumsalın ayrımı, ait olma ve dilin önemi gibi birçok konudan izler taşında oyunun atmosferi oldukça etkileyici.

Siz de Wajdi Mouawad’ın arayışına tanık olmak isterseniz buradan biletlere ulaşabilirsiniz.

Maraton, 80 dakika

Bildiğiniz klasik tiyatroları bir kenara bırakıp izlemeye başlamanız gereken bir oyun: Maraton! Üç kişinin oynadığı bu ‘maratonun’ kendine has bir estetik dili ve formu olduğunu söylemeden geçemeyiz. Sanatın her halini sevenlere; dans, tiyatro, dans tiyatrosu…Türlerin iç içe geçtiği bu performansı sezon bitmeden yakalayın!

Biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Yeni Bir Şarkı, 73 dakika

İsmi gibi Moda Sahnesi’ne de yeni bir soluk getiren Yeni Bir Şarkı, eylül ayı itibariyle sahnelenmeye başladı. Fransız yazar Marguerite Duras’ın yazdığı, Melis Birkan ve Caner Cindoruk’un birlikte oynadığı bu iki kişilik oyunda geçmişe dönülen anlar, içsel çatışmalar, kadın-erkek ilişkilerindeki çıkmazlar seyirciye aktarılıyor.

Heyecanı, özlemi, aşkı bizlere aktaran iki oyuncu arasındaki uyumu izlemek isterseniz biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Sevgili Arsız Ölüm: Dirmit, 90 dakika

Seyyar Sahne, Latife Tekin’in aynı isimli romanından yola çıkarak taşımış bu oyunu sahneye. Sevgili Arsız Ölüm, yazarın ilk ve en çok ses getiren romanı olmakla birlikte aslında kendi hayatından izler taşıyan bir kitap olduğu için de çok önemli. Latife Tekin’in, kitabın arkasına yazdığı cümlelerden kendisinin kitaptaki ‘Dirmit’ karakteri olduğunu anlıyoruz. Dirmit, oyunun hem akıllı hem deli, hem mantıklı hem duygusal karakteri. Hakan Emre Ünal ile birlikte oyunu sahneye uyarlayan ve oynayan Nezaket Erden’in de bu karakteri canlandırmadaki yeteneği ise takdire şayan. Bizce, şansınız varken bu şaheseri kaçırmayıp sahnede izlemelisiniz.

İlginizi Çekebilir: İrem Bali’den Sevgili Arsız Ölüm

Biletlere de buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler dileriz!

Baba Sahne

Don Kişot'um Ben
Don Kişot’um Ben| Fotoğraf: turkiyegazetesi.com

Bir Baba Hamlet, 120 dakika

Baba Sahne’nin 2017’deki açılış oyunu olan Bir Baba Hamlet, bildiğimiz ve izlediğimiz klasik Shakespeare tragedyalarından biraz uzak. Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu, bütün bir kitabı iki kişi oynayarak seyirciyi büyülüyor. Yer yer şarkıların, yer yer dansların, yer yer de trajedinin bulunduğu yeni nesil Hamlet oyunu, inanıyoruz ki birçok sezon daha bizimle olacak ama kahkaha dolu bu oyunu kaçırırsanız çok üzülürsünüz, bizden söylemesi.

İlginizi Çekebilir: Aybüke Dizman’dan Bir Baba Hamlet

Oyunu izlemek isterseniz de biletler için sizi şöyle alabiliriz. Shakespeare sizinle olsun!

 Aşkölsün, 90 dakika

Trajikomik bir aşk hikayesi olan Aşkölsün, Günay Karacaoğlu tarafından 2017’den beri sahnelenen tek kişilik bir oyun. Şehirlerarası otobüs terminalinde başlayan oyun, sevmek ve sevilmek üzerine kurgulanmış. Başından geçen talihsizliklere, kandırılmalara, aldatılmalara yenik düşmemeye çalışan bir karakter olan Songül’ün hikayesine hayat veren Günay Karacaoğlu’nun 90 dakikalık performansı yer yer seyirciyi güldürüp yer yer ağlatabiliyor. Aşk ölsün mü ölmesin mi, kararı oyunu izledikten sonraki size bırakıyoruz. Oyunun çıkışında küçük süprizler olabilir, bizden söylemesi!

Oyunu izlemek isterseniz biletlere buradan ulaşabilirsiniz. 

Don Kişot’um Ben, 130 dakika

Cervantes’in kaleminden çıkan, Mihail Bulgakov’un uyarladığı değirmenlere saldıran deli şövalye Don Kişot! 2018’den beri Baba Sahne’de oynanan bu oyunun birçok önemli noktasına değinmek gerekiyor. Ozan Güven’in 14 yıl sonra tekrar tiyatro sahnesinde olduğu, Günay Karacaoğlu’nun Sanço Panza’ya hayat verdiği, 12 yetenekli insanın sahnede bir bütünü olduğu 17.yüzyıl İspanyası’nın sahnelendiği bir oyun Don Kişot’um Ben! Oyunu izlerken kareografiye, metne, dekora, ışığa ve diğer birçok ayrıntıya hayran kalacağınızdan eminiz! Bu sezon yine Baba Sahne’de oynanmaya devam ederken kaçırmayın deriz.

 Oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Oyun Atölyesi

Araba Kullanmayı Nasıl Öğrendim?
Araba Kullanmayı Nasıl Öğrendim? | Fotoğraf: oyunatolyesi.com/

Daha İyi Günlerimiz Olmuştu, 95 dakika

Szabolcs Hajdu tarafından yazılıp Muharrem Özcan tarafından yönetilen “Daha İyi Günlerimiz Olmuştu”, Oyun Atölyesi’nin yeni oyunlarından biri olarak eylül ayından itibaren sahnelenmeye başladı. Altı kişilik oyuncu kadrosuyla iki ailenin ilişkisinin anlatıldığı bu oyunda geçmişe dönük hesaplaşmalar ve çekişmeler yer alıyor.

Sezona hızlı bir giriş yapmak isterseniz oyun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Araba Kullanmayı Nasıl Öğrendim?, 75 dakika

Daha önce 2005 yılında Tiyatro Fora tarafından sahnelenen “Araba Kullanmayı Nasıl Öğrendim?” bu kez Oyun Atölyesi sahnesinde canlanıyor. 1998 yılında Pulitzer Ödülü ve ardından birçok ödül kazanan “Araba Kullanmayı Nasıl Öğrendim?”, 1960’ların Amerikan taşrasında geçen ve bir kız ile eniştesi arasındaki ilişkiyi konu alan bir oyun. Oyunda, araba kullanmak bir metafor olarak karşımıza çıkıyor ve konular bunun üzerinden işleniyor.

Başkahramanımız Fındık’ın araba kullanmayı nasıl öğrendiğini merak edenler oyunun biletlerine buradan ulaşabilirler.

Pencere, 130 dakika

Bu sene 20. Yılını kutlayan Oyun Atölyesi’nin vazgeçilmez oyunlarından biri: “Pencere”! Tam tamına 5 sezondur Esra Bezen Bilgin, Haluk Bilginer ve Kürşat Demir tarafından oynana bu oyun, farklı görüşleri olan bir çiftin ilişkileri bittikten üç yıl sonra bir araya gelip yaşadıkları iki günü anlatıyor. Kimliklerini cesaretle sorgulayan Tom ve Kyra’nın trajedisini izlemeden sezonu kapatmayın deriz!

David Hare’ın yazdığı, Haluk Bilginer’in çevirdiği ve Birkan Uz’un yönettiği bu ayrılık trajedisini izlemek isterseniz biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Kral Lear, 140 dakika

İktidarın vahşiliğini ve iktidarın kendisiyken mağduruna dönüşen insanı anlatan bir Shakespeare klasiği olan “Kral Lear“, bu sene Oyun Atölyesi’ndeki 2. Sezonunu oynuyor. Haluk Bilginer, Berfu Öngören, Hare Sürel, Nazlı Bulum gibi isimlerin de bulunduğu 11 kişilik kadro ile sahneleniyor oyun. İdareyi yanlış evlatlarına veren kralın dramına ortak olduğunuz iç içe geçmiş hikayelerdeki entrikalar hazır olun!

Oyun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

DasDas

Joseph K., 90 dakika

Joseph K. , Kafka’nın distopyası Dava’nın Tom Basden tarafından uyarlanıp modernleştirilmiş bir hali olarak sahneleniyor DasDas’ta. Oyun, Joseph’in sıradan hayatını yaşarken birdenbire tutuklanması ve ardından bu tutuklanmanın sebebini asla öğrenememesiyle başlıyor. Didem Balçın, Mert Fırat, Onur Dilber ve Özgün Aydın sahnede 22 farklı karakteri canlandırırken seyirciler kendilerini modern dünyanın labirentinde kaybolmaya bırakıyor. Modernleşen dünyada siz de kaybolmaya başladıysanız vaktiniz varken bu oyunu mutlaka izlemelisiniz.

Oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Vahşet Tanrısı, 85 dakika

Vahşet Tanrısı
Vahşet Tanrısı| Fotoğraf: dasdas.com.tr/

Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği, Fransız oyun yazarı Yasmina Reza’nın ödüllü oyunu “Vahşet Tanrısı”, konusundan önce Binnur Kaya, Güven Kıraç, Levent Ülgen ve Tilbe Saran gibi usta isimlerin yer aldığı oyuncu kadrosuyla ilgi çekiyor. Çocuklarının kavgası sonrasında anlaşmaya varmak adına bir araya gelen ebeveynlerin yaşadıklarını konu alan oyun, karakterlerin dışarıdan çok mutlu görünmelerine karşın içten içe yaşadıkları yalnızlığı anlatıyor.

Oyun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Ormanlardan Hemen Önceki Gece, 65 dakika

Bernard-Marie Koltes’in noktasız metni Ormanlardan Hemen Önceki Gece, Rıza Kocaoğlu tarafından canlandırılıyor sahnede. Monolog türündeki bu oyunda Kocaoğlu’nun ‘arkadaş’ diye hitap ettiği seyircinin kafası, tek nefeste anlattığı hikayelerle biraz karışıyor. Modern dünya dinamiklerini de içeren oyunun müziği, dansı ve uzun tiradları da oldukça etkileyici. İçinde yalnızlık, aşk, başkaldırı olan bir oyunda, dinmeyen yağmurun altında, ormanlardan hemen önce bir gece yaşamak isterseniz oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Pelin Öney’den Ormanlardan Hemen Önceki Gece

İlginizi Çekebilir: Mag Porter’dan Aşk Geçmişim, Röportaj 

Oyun biletlerinizi buradan alabilirisiniz.

Hedda Gabler, 120 dakika

Hem yazar hem yönetmen hem şair olan Henrik Ibsen’in yazdığı, Patrick Marber’ın sahneye uyarladığı Hedda Gabler; gelenek ve tutucu toplum içinde modern, ilerici görüşleriyle sıkışmış bir kadının hikayesi. Oyunda psikolojik çelişkiler ve günün değerlerini reddediş ön plana çıkıyor.

Baş kahramanları Demet Evgar ve Tuğrul Tülek olan bu oyunu izlemek isterseniz biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Craft Tiyatro

Fotoğraf: tiyatrocraft.com

Waterproof, 120 dakika

Craft Tiyatoru’nun en yenilerinden olan Waterproof, 1966’da gerçekleşen madencilik kazalarından sayılan ‘Aberfan Faciası’ndan esinlenerek Neil Anthony Docking tarafından kaleme alınmış. Oyun, felaketlerin sadece başına gelen insanları değil, zamandan, mekandan, yaştan, cinsiyetten bağımsız olarak tüm insanlar için ‘felaket’ olduğunu vurguluyor.

Tüm tiyatroseverlerin görmesi gereken bir oyun olduğunu düşündüğümüz için bilet linkini de şöyle bırakıyoruz. İyi seyirler!

Fotoğraf 51, 105 dakika

Anna Ziegler tarafından yazılmış, ünlü fizikçi Rosalind Franklin’in hayatının anlatıldığı Fotoğraf 51’in bu sene 2. Sezonu! Yaşamın sırrını bulmaya çalışan bilim insanları, bilim kadınlarının zorlu hayatları, onların günümüz kadınlarıyla ortak özellikleri de oyunda öne çıkan konulardan.

İlginizi Çekebilir: Eda Geven’ den Fotoğraf 51

Siz de sorgulamak, öğrenmek ve eleştirmek isterseniz oyunun biletlerine de buradan ulaşabilirsiniz.

Kalp, 115 dakika

Larry Kramer’in otobiyografik piyesi olan Kalp, insanlığın, sevginin ve aidsin oyunu olarak sahneye çıkıyor. 1980’li yılların başında ‘Gay Kanseri’ de denilen aids hastalığının yaygınlaşmasıyla birlikte ölümler giderek artınca insanlar bunula ilgili bir çözüm aramaya başlarlar. Oyun da bu endişelerin, çaresizliklerin ve anlaşılmama duygusunun üstüne kurulu aslında.

Su gibi akıp giden bir oyun olan Kalp’i izlemek, kalbinizin sesini dinlemek ve duyarsızlıktan uzaklaşmak güzel bir fırsat yaratmak isterseniz biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Duru Tiyatro

Fotoğraf: milliyet.com

İki Bekar, 140 dakika

2016’dan beri başrollerini Evrim Alasya ve Emre Kınay’ın paylaştığı İki Bekar, Sam Bobrick’in yazdığı iki perdelik bir komedi. Oyun, Jack ve Anette’in ortak arkadaşlarının düğününde tanışmalarıyla başlıyor. Her zaman aksini bildiğimiz, gördüğümüz çapkın erkek mazbut kadın hikayesinin çapkın kadın mazbut erkek tarafını izlemek de izleyici için oyunu daha eğlenceli hale getiriyor.

Oyunun biletlerine ulaşmak bi’ tık uzağınızda!

Yüzleşme, 60 dakika

Graham Farrow’un yazdığı, Emre Kınay’ın hem başrolü Esra Kızıldoğan ile paylaştığı ile hem de yönetmenliğini üstlendiği oyun Yüzleşme! Kasım 2018’den beri sahnelenen oyun, Emre Kınay’ın deyişiyle ‘modern Suç ve Ceza hikayesi.’ Gerçek bir hikâyeden yola çıkarak yazılmış oyunun ayrıntılarını Maggerlarımızdan İrem Bali’nin yazısından okuyabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: İrem Bali’den Yüzleşme

Ayrıca oyunu izlemek isterseniz de biletlere buradan ulaşabilirsiniz.

Jest Tiyatro

Sevmekten Öldü Desinler

Sevmekten Öldü Desinler, 120 dakika

Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun kaleminden çıkan Sevmekten Öldü Desinler oyununun konusu, Yeşilçam’dan aşina olduğumuz, şarkıcı olmak için sahip olduğu her şeyi ve herkesi terk eden genç bir kadının hikayesi. Ama öyle ki bu hikaye aslında bir Yeşilçam dramı değil, kitabın yazarının da söylediği gibi bir “antimelodram komedi” türünde. Alışıldık olayların seyirciyi şaşırtır biçimde sahnelendiği oyunda birbirinden özgün şarkılar da söyleniyor. Hakan Bilgin, Hande Subaşı, Bülent Alkış, Ceren Taşçı, Serdar Yeğin ve Canan Atalay’ın yüksek performanslarını kaçırmayın deriz!

Suit, Düğün Dündü Bugün Bugün, 2 perde

Oyun, bir otelin süit odasında, düğünden bir önceki gece eşini aldatan birinin bu durumu saklaması üzerine kurulu. Doğru insanın düğünden bir gün önce karşısına çıkmasıyla kafa karışıklığı yaşayan kişi içinden çıkılmaz sorunların tam ortasına sürükleniyor.

Robin Hawdon’un yazdığı bu oyun bir süre daha Duru Tiyatro’da sahnelenecek gibi duruyor, kaçırmadan izleyin deriz! Biletlere buradan ulaşabilirsiniz!

Tiyatro Önerileri: İstanbul Avrupa Yakası

UNIQ İstanbul

Fotoğraf: raninitv.com

Aşk Geçmişim

Aşk Geçmişim, ekim ayı itibariyle UNIQ Hall’de sahnelenmeye başlayan anti romantik bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. İskoç oyun yazarı Dabiel Craig Jackson tarafından kaleme alınan ve yönetmen koltuğunda Tuğrul Tülek’in oturduğu oyun, büyük şehirde yaşarken gittikçe yalnızlaşan insanların hikayesini anlatıyor. Oyunu Şebnem Bozoklu, Melisa Doğu ve Rıza Kocaoğlu sahneye taşıyor ve her biri oyunda birden fazla karakteri canlandırarak renklendiriyor sahneyi. Yüzyılımızı harika bir şekilde çözüp kaleme almış yazarın oyununda sizi çok hızlı sahneler ve sahne geçişleri bekliyor!

İlginizi Çekebilir: Mag Porter’dan Aşk Geçmişim Ropörtaj

Oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kürk Mantolu Madonna, 110 dakika

Engin Alkan, Sabahattin Ali’nin ölümsüz eseri Kürk Mantolu Madonna’yı sahneye uyarlarken kitabın iç seslerle karakterlere bölünerek okunmasını tercih etmiş. Prömiyerini 2017’de yapan ve bizce uzun bir süre daha sahnelenmeye devam edecek olan Kürk Mantolu Madonna, şarkıcı Madonna’nın hayatını değil ana kahramanlarımız Maria Puder ve Raif Efendi’nin soluksuz aşkını anlatıyor. Bu iki insanın yaşadığı baş döndürücü aşkı sahnede izlerken en sıradan insanın bile derin duygular içinde nasıl kaybolduğuna ve aşkın büyüsüne şahit oluyoruz.

İlginizi çekebilir: Gülfem Karcı’dan Kürk Mantolu Madonna

Bu aşk hikayesini izlemek isterseniz biletlere buradan ulaşabilirisiniz.

Arzu Tramvayı, 160 dakika

Sahnede Zerrin Tekindor, Şebnem Bozoklu, Onur Saylak ve İbrahim Selim; yönetmen koltuğunda Hira Tekindor; kitabın yazarı Tennessee Williams… 2017’den beri çeşitli sahnedelerde oynanan Arzu Tramvayı, kadın ve erkek ilişkilerinin tarihselliği açısından süregelen eşitsizliği ve bunun trajedisini anlatan bir oyun. İntihar eden nişanlısından kalan mirası kaybeden Blanche’ın, kardeşi Stella’nın yanına taşınması ve orada yaşadığın gerilim üzerine kurulu hikayede kendinizi akıcı diyaloglara kaptırabilirsiniz!

Bu sezon mutlaka gitmenizi önerdiğimiz oyunlardan biri olan Arzu Tramvayı biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Evlat, 110 dakika

Sezonun yenilerinden olan Evlat, ekim ayından itibaren sahnelenmeye başladı. Başrollerini Şükran Ovalı, Sein Akbaşoğulları, Cem Yiğit Üzümoğlu ve Onur Saylak’ın paylaştığı oyun, Florian Zeller’in orijinal ismiyle ‘The Son’ isimli kitabından sahneye uyanlanmış. Evebeynlik üzerine kurulu bu oyunda sık sık karakterlerin iç dünyaları ile gerçeklik arasındaki sınırlarına değiniliyor. Evlat, Brecht tiyatrosunun temel değerlerini düşündüren bir oyun aynı zamanda. Oyun boyunca sizin de kendi kişisel keşfinizi yaşamanız çok mümkün.

Karakterleri yakından tanımanızı sağlayan oyunun biletlerine buradan ulaşabilrisiniz.

TOY İstanbul

Hipokrat, 75 dakika

Onur? Vicdan? 2019? İstanbul? Geçtiğimiz ekim ayından itibaren seyircisiyle buluşmaya başlayan Hipokrat’ın başrollerinde Canan Ergüder ve Kenan Ece yer alıyor. Erdi Işık imzalı oyunun konusu, her an birinin başına gelebilecek olan bir vicdan hikayesi. Şüpheli iki ölümün peşinden gelen yüzleşme sürecindeki iki doktor Hipokrat yemininin 7. Maddesinde yer alan ‘vicdan’ kelimesiyle baş ediyor. Bu merak uyandırıcı güncel oyunu şimdiden izlenecekler listenize almayı öneriyoruz.

Oyunun biletlerine buradan kolayca ulaşabilirsiniz.

10 Saniye, 65 dakika

10 Saniye | Fotoğraf: tiyatronline.com/

Annelik ve öğretmenlik. Odağına bu iki kavramı yerleştiren, Toy İstanbul’un 10 Saniye adlı oyunu; Algı Eke ve Nergis Öztürk’ün canlandırdığı Zeynep ve Elif karakterleri aracılığıyla eğitim sistemi ve çarpık aile ilişkileri kavramlarına yakından bakıyor. Anne karakterini canlandıran Zeynep ve rehber öğretmen Elif’in şiddet, taciz, etiketleştirme gibi konulara olan farklı bakış açılarına tanıklık ettiğimiz oyun, çocuk psikolojisine dair ipuçları da taşıyor.

Bilet almak için tıklayın.

Yak Bunu, 110 dakika

TOY Tiyatro’nun yeniliklerin peşinde koştuğu bu sezonda yine ekim ayından itibaren sahnelenmeye başlayan güncel oyun Yak Bunu çıkıyor karşımıza. Büşra Develi, Hakan Kurtaş, Sertan Erkaçan ve Toprak Can Adıgüzel’in sahnede olduğu  Lanford Wilson imzalı oyun, 80’ler Amerika’sından bir komedi draması. Bu çağdaş romantik dramayı izlerken klasik romantizm anlayışından uzaklaşacağınıza oldukça eminiz!

Romantik bir drama izlemek isterseniz oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Dada Salon

Fotoğraf: twitter.com/dadasalonkabaret

Harem Kabare

Harem Kabare, Okan Bayülgen’in yazıp yönettiği ve geçtiğimiz mart ayından beri Özge Borak, Ezgi Çelik, Ödül Turan ve Beste Tok tarafından canlandırılan Fransız usülü bir komedi. Dört kadınla evlenip ayrılmış bir adam ve bir şekilde bir araya gelip arkadaş olmuş bu dört kadının seyircilerle iç içe oynadığı bu müzikalde gece boyu eğlenmemeniz mümkün değil!

Müzikale giriş biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Eğlenceli Cinayetler Kumpanyası, 4 kısa perde

Okan Bayülgen’in yönetmenliğini yaptığı, Selin Atasoy’un senaryosunu yazdığı oyun tiyatroseverlere alışık olmadıkları bir deneyim sunuyor. Seyirlerin arasında 360 derece dönerek oynana interaktif oyunda seyirciler arasıdan seçilen sürpriz konuklar da oyuna eşlik ediyor. Dört kısa perdeden oluşan cinayet çözmeli interaktif bir oyun cumartesi gecelerinizi renklendirebilir!

Yemek, bulmaca ve polisiyenin bir arada olduğu bu oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

DOT Tiyatro

Prudencia Hart ve Bir Tuhaf Dibe Vurma Öyküsü

David Greig’in yazdığı, Murat Daltaban’ın yönettiği hikaye anlatımı gibi bir oyun olan Dibe Vurma Öyküsü’nde sanatın 21. yüzyılda  nasıl değerlendirildiği konusu da öne çıkıyor. Bu tiyatro sezonunu, her oyuncunun birden fazla karakteri canlandırdığı alternatif tiyatroyu izlemeden kapatmayın deriz!

Modern masalın biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Bırak İçeri Gireyim, 90 dakika

John Ajvide Lindqvist’in romanından sahneye uyarlanan Bırak İçeri Gireyim, Murat Daltaban’ın yönetmenliğiyle Şubat 2019’dan beri gösterimde olan dokunaklı bir aşk oyunu. Oyunun hikayesi, İsveç’in depresif ve karlı kasabasında annesiyle yaşayan Oskar’ın yaşadığı problemler etrafında şekilleniyor. Işık ve dekor bu oyunda karşımıza bir oyuncu gibi çıkıyor ve müzikle birlikte ürpertici bir ambiyans oluşuyor sahnede. Öteki olmanın ağırlığını anlayacağınız bu oyunu izlerken gözyaşlarınıza hakim olmak biraz zor olabilir.

İlginizi Çekebilir: Emre Eminoğlu’ndan Bırakın İçeri Gireyim

İlginizi Çekebilir: Canan Sayitoğlu’ndan Let The Right One In

Bu dramatik aşk hikayesinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz. 

Sesin Resmi, 80 dakika

Dot’un güncel tiyatrolarından biri olan Sesin Resmi 8 Kasım itibariyle tiyatroseverlerle buluşmaya başladı. Kieran Hurley’in kaleme aldığı orijinal ismiyle Mouthpiece, aynı şehirde yaşayan ama hayatları çok ayrı olan iki insanın bir araya gelişinin anlatıldığı bir oyun. Mert Öner’in yönettiği oyununda Yağız Can Konyalı ve Esra bezen Bilgin başrolde.

Zıtlıklarla dolu hikayeyi izlemek isterseniz biletlere buradan ulaşabilirisiniz.

Gördüğünüz gibi yeni oyunlar listesi oldukça uzun. 🙂 Güncel oyunları yazmak bizden, oyunları izleyip sanat ile iç içe olmak sizden. Berthold Brecht’nin de dediği gibi ‘Sanat, dünyayı yansıtan bir ayna değil dünyanın onunla şekillendirildiği bir çekiçtir.’ Nice, dünyayı şekillendirdiğimiz günlere!

İlginizi Çekebilir: Aybüke Dizman’dan İstanbul Tiyatro Sahneleri