Uzun bir zamanı evlerimizde geçirdikten sonra, sıcak yaz günlerinin de mutluluk verici ışıltısını üzerimizde hissederek seyahat planları yapmaya başladık. Bir yandan, pandeminin bir getirisi olarak hijyen ve sosyal mesafe kuralları hepimizin önceliği; bir yandan da keyif alabileceğimiz, bize özel, eşsiz deneyimlerin peşindeyiz. İşte bu yaz hepimiz, aradığımız bu deneyimleri birazdan söz edeceğimiz yükselişe geçen seyahat trendlerinde bulacağız: Tekne, karavan ve kamp seyahatleri ile ekolojik otel konaklamalarında.

Tekne Seyahati
Tekne Seyahati | Fotoğraf: Unsplash / Blaž

Pandemi döneminin bir getirisi olarak bu yaz ve muhtemelen önümüzdeki aylarda; uzun süreli yurt dışı seyahatleri, iş seyahatleri, cruise ve eğlence amaçlı festival seyahatleri düşüşe geçerken, birazdan söz edeceğimiz tekne, karavan ve kamp seyahatleri ile çevre dostu otel tercihleri yükselişte olacak. Konuya girmeden önce, seyahat alışkanlıklarınız ne şekilde dönüşürse dönüşsün, yola çıkarken atlamamanız gereken birkaç noktaya parmak basmak istiyoruz.

_Seyahat öncesinde bavulunuzu hazırlarken, bakım ritüellerinizin aksamaması için yanınıza almanız gerekenlerin bir listesini yapabilirsiniz: güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korumak için güneş koruyucu ve nemlendirici, kızarıklık karşıtı formülüyle alerjik reaksiyonları minimize eden Veet Pure Hipoalerjenik Sir Ağda Bantları, olur da ojeleriniz bozulursa hızlıca tazelemek için en sevdiğiniz ojeler…

_Seyahatleriniz boyunca bol su içmeye, iyi beslenmeye ve uyumaya özen göstermenizi öneriyoruz.

_Ve tabii ki an’da kalmak! Teknenizin güvertesinde güneşlenirken, çadırınızın hemen karşısındaki yemyeşil manzaraları seyrederken ya da doğaya saygılı bir tesiste konaklamanın verdiği iç huzuru hissederken… Tüm bu anları büyük bir farkındalıkla ve an’da kalarak, doyasıya yaşamayı unutmayın.

Tekne Rotaları

Tekne Seyahatleri
Tekne Seyahatleri | Fotoğraf: Unsplash / Loreta Pavoliene

Bu yazın en çok tercih edilen seyahat konsepti, şüphesiz tekne seyahatleri. Bunda, teknelerin kişiye yalnızca kendisine ve yakınlarına özel bir alan sunuyor olması, yani hijyen, sosyal mesafe ve güvenlik anlamında muazzam bir güven sağlamasının payı büyük. Teknenizle seyahat ederken, tüm bu iç huzura sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda keşfedilmemiş bakir koylarla karşılaşıp buz gibi denizin ve sıcacık güneşin de tadını çıkarabiliyorsunuz. Aileniz veya arkadaş grubunuzla denizin tam ortasında geçecek keyif dolu birkaç gün için birbirinden heyecan verici tekne rotaları çizebilirsiniz. Biz de yakında rota önerilerimizi sizlerle paylaşacağız, takipte kalın!

Karavan Seyahatleri ve Kamp Programları

Kamp Programları
Kamp Programları | Fotoğraf: Unsplash / Scott Goodwill

Şehir hayatının hızlı temposundan ve gürültüsünden uzaklaşıp biraz doğaya dönmeye ne dersiniz? Bu yaz, birçoğumuz yönümüzü yeşilin ve mavinin kesiştiği noktalara doğru çevirecek, karavanımıza atlayıp doğal güzellikleri keşfetmek üzere yola çıkacağız. Türkiye’nin hem tenha hem de doğa seslerinden başka sesin yer almadığı eşsiz noktalarında çadır kurmak, etraftaki şelalelerin şırıltısı ve güneşin ilk ışıklarıyla uyanıp güne başlamak vazgeçilmez tercihlerimizden biri olacak.

Eğer bu tarz seyahat alışkanlıkları uzun zamandır hayatınızın içindeyse, siz de bu yaz glamping konseptiyle tanışanlardan biri olabilirsiniz. ‘Glamourous’ (göz alıcı) ve ‘Camping’ (kamp yapmak) kelimelerinin birleşiminden oluşan ve adından da anlaşıldığı üzere doğanın içinde bir seyahat deneyimini lüks ve konforla bir araya getiren glamping konsepti, son zamanlarda epey yükselişte.

Ekolojik ve Çevre Dostu Oteller

Ekolojik Oteller
Ekolojik Oteller | Fotoğraf: Unsplash / Julian Hochgesang

Pandemi süreciyle birlikte, minimal, sade ve ‘az ama özle’ mutlu olmanın önemini başlayan bizler, ilerleyen zamanlarda aynı zamanda ekolojik ve çevre dostu otellerin izini süreceğiz. Güneş enerjisinden faydalanan, enerji tasarrufu yapan, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm gibi konseptlere önem veren, plastik kullanmayan, tarladan toprağa hizmet veren, yağmur sularını sulama suyu olarak kullanan tesisleri çokça tercih edeceğiz. Doğaya duyduğu saygı bu tip uygulamalarla ortaya koyan otellerde konaklamak, yaşadığımız gezegene karşı sorumluluklarımızı bir ölçüde gerçekleştirdiğimizi hissetmemizi sağlayarak aldığımız keyfi katlayacak.

Kapak fotoğrafı: Unsplash / Martin Kallur