Maskelerin hayatımıza girdiği son iki yılda hem makyaj hem de cilt bakımı konusundaki ihtiyaçlarımız ve önceliklerimiz değişti. Nemlendirme güneşten koruma gibi cilt bakımına dair temel adımlar önem kazanırken ağır cilt makyajlarını bir kenara bıraktık. Kalın yapılı, kapatıcılığı yüksek fondötenler yerine ince yapılı ve SPF koruması olanları tercih etmeye başladık. Makyajda odak noktaysa, grafik ‘eyeliner’lar ve vurucu renklerdeki farlarla gözler haline geldi.

Maskeleri hala tam anlamıyla terk etmiş sayılmayız. Dolayısıyla 2020’den beri benimsediğimiz hafif cilt makyajları geçerliliğini koruyor. Bununla birlikte makyaj dünyası zorunlu sadelikten sıkılmış olacak ki 2022 trendleri arasında ters köşe görünümler var.

2022 Makyaj Trendleri

Çok İşlevli Ürünler

2022 Makyaj Trendleri
2022 Makyaj Trendleri | Fotoğraf: Unsplash/@molnj

Minimalizmin cilt bakımında ve makyajdaki yansımları sürüyor. Artık özellikle cilt makyajı ürünlerinden, SPF koruması, baz, nemlendirme gibi özellikler de bekliyoruz. Hafif ve baz görevi de gören kapatıcılar, allık olarak da kullanılabilen likit dudak renklendiriciler makyaj çantalarının demirbaşları arasında.

‘Stick’ Ürünler

2022 Makyaj Trendleri
2022 Makyaj Trendleri | Fotoğraf: Pexels/@ron-lach

‘Stick’ biçimindeki ürünler bundan yıllar önce yaşamımıza doğa dostu deodorant alternatifleriyle girmişti. Şimdiyse fondöten, güneş kremi, allık, ‘highlighter’ olarak da karşımıza çıkıyor. Makyaj sanatçısı Tommy Napoli, özellikle fondöten ve allık gibi cilt makyajı ürünlerinde hem taşıma ve kullanım pratikliği hem de kolay dağıtılabilmesi sebebiyle ‘stick’ formüllerin ön plana çıkacağını öngörüyor.

90’lardan Kalma Dudaklar

2022 Makyaj Trendleri
2022 Makyaj Trendleri | Fotoğraf: saubhaya.com

Koyu renklerde rujlar ve dudak kalemi bir kez daha geri dönüyor. 90’larda Naomi Campbell’dan Kate Moss’a tüm süper modeller tarafından kullanılan kahverengi ruj ve parlatıcı da 2022’de sık görmeyi bekleyeceklerimiz arasında.

Mor Allık

Mor Allık
Mor Allık | Fotoğraf: birchbox.com

Başlangıçta ciddiye almadığımız hatta hafif cringe (başkası adına utanma hissi yaratan) bulduğumuz TikTok’un artık moda ve bakım & güzellik konusunda trendleri beslediğine şüphe yok. Son dönemin öne çıkan makyaj trendiyse mor allık. Hem toz hem de ‘stick’ formdaki allıklar, liladan erik rengine geniş bir renk skalasında kullanılıyor.

İddialı Göz Makyajları

İddialı Göz Makyajları | Fotoğraf: Pexels/@gabby-k

Geçtiğimiz yıl maskelerin hakimiyetiyle popülaritesi artan deneysel ve iddialı göz makyajları bu yıl da yerini koruyor. Grafik ‘eyeliner’larla başlayan trend, yine Euphoria dizisi etkisinde iddialı ve parlak renk kullanımlarıyla devam ediyor.

Kapak Fotoğrafı: Pexels/@craytive