“Yükselenler” ve “risksiz”ler gibi başlıklarla sınıflandıran ve temaları belirlemek için özel bir algoritma kullanan “marka zekası platformu” Trendalytics, 2023 Güzellik Trendleri Raporu’nu yayınladı. Yıl boyunca karşımıza en sık çıkacak dört yeni terime gelin bir göz atalım.

2023 Bakım ve Güzellik Trendleri | Fotoğraf: Good Housekeeping

2023 Bakım ve Güzellik Terimleri

New Natural

New Natural trendi, nemlendirici formüller, düzleştirilmiş saçlar, minimal makyaj ve buz mavisi, taupe ve şeftali renklerini içeren taze bir renk paletini ifade etmek için kullanılıyor. Tartışma konusu olan “clean girl” trendinden farkını ise şöyle açıklıyor: “New Natural, kapsayıcılık ve bizi benzersiz kılan şeyi geliştirme anlamına gelen gelişmiş temiz bir görünüm.”

Nocturne

Trendalytics “karanlıktan sonra olan her şeyde güzellik bulan” bir yaklaşım olarak tanımlanan ‘nocturne’e örnek olarak HBO’nun kendi estetik kimliğini başarıyla yaratan Euphoria dizisindeki estetiği gösteriyor. Renklerin “glam ve grunge ikiliğini yansıtmak için” parlaklarla birleştirilmiş derin tonlara yönelen bu estetik, ‘kulüp kültüründen’ ilham alıyor ve LGBTQ+ topluluğuna geri verme misyonu güdüyor.

Futura

Metaverse ile ilişkilendirilen futura, turkuaz, gümüş ve sanal mor gibi dijital olarak geliştirilmiş tonlar ile teknolojiyle aşılanmış bir paleti temsil ediyor. Yani güzellik markaları bu yeni süreçte gerçeküstücülüğü ve NFT’leri benimsiyor. Futura, sanal makyajın yükselişini izleyeceğimiz yeni bir dönemin ipuçlarını da eriyor.

Verano

Verano | Fotoğraf: My Face Hunter

Futura’yı dengelecek bir terim olarak kabul edebileceğimiz verano doğayla, doğal içeriklerle ve kökleri Latinx kültürüne dayanan ritüellerle yeniden bağlantı kurmakla ilişkilendiriliyor. Denizden çıkmış gibi dokulu saçlar, minimal makyaj ve denizden ilham alan kokularla pişmiş toprak, parlak kadife çiçeği gibi tropik renkleri merkeze alan paletler verano’nun yansımaları.

Kapak Fotoğrafı: WGSN

İlginizi çekebilir: Beuaty Magger’dan Doniella Davy