theMagger Banner
theMagger: Keşfedin ve Paylaşın. Nasıl mı?
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Haberler

Post image Balenciaga: Substack'in İlk Yüksek Moda Dünyası İş birlikçisi
Balenciaga: Substack'in İlk Yüksek Moda Dünyası İş birlikçisi

MODA

Calendar 03 Tem, 2026

Lüks moda dünyasında görünürlük stratejileri köklü bir dönüşüm geçiriyor. Sosyal medyanın organik erişiminin giderek zayıfladığı bir dönemde Balenciaga, Substack ile resmi bir sponsorluk anlaşması imzalayarak bu alanda ilk adımı atan moda markası oldu.

Kering çatısı altındaki markanın bu hamlesi salt bir kültürel jestten ibaret değil. Arama motorlarının doğası değişiyor; kullanıcılar artık geleneksel Google aramaları yerine sohbet tabanlı yapay zeka araçlarına ve büyük dil modellerine yöneliyor. Bu modeller yalnızca eğitim verilerine değil, gerçek zamanlı olarak internetteki güvenilir kaynaklara da dayanıyor. Kapalı uygulamalar içindeki görsellerin artık yeterli olmadığı bu ortamda markaların, bağımsız platformlarda üçüncü taraflarca doğrulanmış, yüksek kaliteli ve yapılandırılmış metinler üretmesi gerekiyor. Balenciaga’nın hedefi, geleneksel SEO’nun yerini almaya başlayan GEO, yani üretken motor optimizasyonu alanında erken konumlanmak. Newsletter içeriklerine yerleştirilecek anlamlı referanslar aracılığıyla marka, ChatGPT, Claude ve Gemini gibi platformların güvendiği kaynaklar arasına girmeyi amaçlıyor.

preloader
Post image “The Art of Photography” Istanbul’un İlk Edisyonu: “Odalar” / “Rooms
“The Art of Photography” Istanbul’un İlk Edisyonu: “Odalar” / “Rooms

SERGİ & MÜZE

Calendar 07 Nis, 2026

Fotoğraf sanatı ekosistemine yeni bir soluk getiren “The Art of Photography” Istanbul, 14 Nisan’a kadar ilk edisyonu “Odalar” / “Rooms” ile Meşrutiyet 76’da fotoğrafseverlerle buluşuyor.

Bağımsız sanat platformu ArtRedCo’nun hayata geçirdiği “The Art of Photography” Istanbul, fotoğraf sanatına dair üretimleri görünür kılmak, farklı kuşaktan sanatçıları bir araya getirmek ve...

Fotoğraf sanatı ekosistemine yeni bir soluk getiren “The Art of Photography” Istanbul, 14 Nisan’a kadar ilk edisyonu “Odalar” / “Rooms” ile Meşrutiyet 76’da fotoğrafseverlerle buluşuyor.

Bağımsız sanat platformu ArtRedCo’nun hayata geçirdiği “The Art of Photography” Istanbul, fotoğraf sanatına dair üretimleri görünür kılmak, farklı kuşaktan sanatçıları bir araya getirmek ve fotoğraf sanatçılarına alan açmak amacıyla yola çıkıyor. Serginin kurgusunu, mekânın çok sayıda odadan oluşan yapısı belirliyor. Her oda, farklı sanatçılar için ayrı bir ifade alanı. Sergi, aynı çatı altında kendi hikâyesini kuran üretimlere yer verirken fotoğrafın farklı bakışlardan oluşan bir alan olduğunu hatırlatmak üzerine kurulu.

“The Art of Photography” Istanbul’un ilk edisyonunda yer alan sanatçılar arasında Ahmet Sel, Ali Bilge Akkaya, Ali Taptık, Arif Aşçı, Ateş Alpar, Berge Arabian, Can Kabba, Cemal Emden, Cihan Öncü, Denef Huvaj, Devin Oktar Yalkın, Ece Nur Saygın, Emre Baykal, Gökay Çatak, Haluk Çobanoğlu, Kerem Kaplangı, Lale Tara, Laleper Aytek, Mustafa Boğa, Nuri Bilge Ceylan, Reha Arcan, Reyhan Mente, Sami Kısaoğlu, Shirin Neshat, Suzan Pektaş, Tahsin Aydoğmuş var.

Sergi kapsamında, fotoğrafın çok katmanlı boyutlarını sanatçı ve üretim ilişkileri çerçevesinde inceleyen Ateşböceklerinin Direnişi: Fotoğrafın Politikası ve Sanatçı Hakları Üzerine Bir Yuvarlak Masa söyleşisi ise gazeteci Elif Dastarlı moderatörlüğünde 13 Nisan günü saat 14:30’da düzenleniyor.

Söyleşinin konuşmacıları ise şöyle: Ateş Alpar, Osman Nuri İyem, Laleper Aytek, Denef Huvaj, Berge Arabian, Haluk Çobanoğlu, Begüm Akkoyunlu, Demet Yıldız.

preloader Lütfen bekleyin...
theMagger Banner
Advertisement
preloader
loading
icon icon icon icon icon
warning

Adblock'unuzu Kapatmaya Ne Dersiniz?

theMagger, sponsorluk ve reklamlarla gelişen bir platform.

AdBlock'unuzu kapatarak beraber büyüdüğümüz markaların yaratıcı reklamlarını görebilir; siz de bizlere dolaylı olarak katkıda bulunabilirsiniz.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement