Size de hiç oluyor mu? Bir şeyi düşünürken o düşünceyi durdurup, an’daki akışa teslim olmak istiyorsunuz fakat hala kafanızda bitmeyen seslerin olduğunu fark ediyorsunuz, sanki siz susuyorsunuz da, o içinizdeki yaramaz bir çocuk sizi dinlemeyip bildiğini okuyor. İşte insanoğlu olarak sahip olduğumuz tüm zihin karmaşasını yaratan Monkey Mind…

Monkey Mind
Monkey Mind | Fotoğraf: Unsplash / Christopher Lemercier

Monkey Mind Nedir?

Monkey Mind. O susmaz, o düşünür, konuşur, olmayan şeyleri uydurur; sonunda yarattıklarını gerçekmiş gibi görmeye başlar, hayatın o şeyi önümüze sunmasını izler. Hepimizin dilinde bir çekim yasası vardır ya, işte ona engel olan önemli konu başlıklarından bir tanesi kendisi.

Hepimizin kabul ettiği gibi çekim yasası var, iyi düşünüp hayatımıza iyiyi çektiğimiz ya da çekmeye çalıştığımız… Bazen gerçekten bu yöntemin işe yaradığına ben bile şahit oluyorum ama dediğim gibi bazen. Peki nasıl oluyor da evrensel bir gerçek varken (her şeyin enerji olduğu ve gerçekliğin o enerjiye göre yaratıldığı) çoğu insan bunu deneyimleyemiyor? Hayatlarına çekmek istedikleri durumların olacağına dair ümitler beslerken, nasıl sonu hüsran ile biten bir senaryo ortaya çıkıyor?

Bunun nedenlerinden biri, bilinçaltında yatan olumsuz kodlarımız. Biz ne kadar pozitif düşünceler ile günümüzü geçirmeye çalışsak da, altta yatan çok köklü bir enerji mevcut ve bu enerji bizim pozitif olarak nitelendirdiğimiz düşüncenin çok daha fazlası. Fakat bu bilinçaltı konusuna çok fazla değinmeyeceğim çünkü çok kapsamlı ve derin bir konu, daha detaylı ve kapsamlı bir yazıda bahsetmek gerekebilir.

Monkey Mind
Monkey Mind | Fotoğraf: Unsplash / Natasha Connell

Asıl konumuz Monkey Mind ve bu çekim yasasının işlemesine engel olan diğer durum. Öncelikle hayatımızda bir durumu yaratmak istiyorsak, o durumun olacağına dair derin bir inanç besleyerek, imajinasyon yaparak gerçekliğini sağlıyoruz. Bilinçaltı dışında tek bir şartla, zihnimizi susturarak! Çünkü zihin sürekli konuşarak olumsuz senaryolar çiziyor ve merak ettiğimiz konuların üzerinde kontrol mekanizmasını aktif tutarak beklediğimiz gerçekliğin olmasını engelliyor. Manyetik enerji önce bir düşüncenin oluşması ve ona sonsuz inanç beslenmesi, sonunda da düşüncenin serbest bırakılması ile çalışıyor.

Serbest Bırakmak Nasıl Mümkün?

Monkey Mind, bizim kolay bir şekilde yaratabileceğimiz isteklerimize engel olabiliyorsa da, onu susturup daha rahat bir zihinle hayatımıza devam etmemiz de mümkün. Bunun için yoga, meditasyon ve enerji çalışmaları herkesin bildiği gibi şu an çok revaçta. Deneyimlenen bu meditatif süreçlerde zihni bir şekilde devre dışı bırakıp o anki müziğin de doğasına bir şekilde uyarak akışta kalıyorsunuz. 

Meditasyon
Meditasyon | Fotoğraf: Unsplash / Jared Rice

Meditasyon sırasında başta zihnimiz bizi dinlemeyip önümüze bir sürü düşünce ve resim getirse de, bu çalışmalar yapıldıkça Monkey Mind’ımız zamanla üzerimizdeki etkisini azaltıyor. Böylelikle daha rahat bir zihinle olumlu durumları hayatımızda kolayca yaratabiliyoruz. Zihnimizin ürettiği olumsuzluklara yenik düşmeden hayatımızda pozitif süreçler yaratmak ümidiyle…

Kapak fotoğrafı: Pinterest