Bambaşka kültürlere sahip topraklar arasında farklı ritimler ile yayılan müzik, bizi birbirimize alışageldiğimiz sınırların ötesinde kurduğu köprüler ile bağlıyor. Belki de bu yüzden müziğin insanlığa dair ortadan kaldırdığı bütün sınırları; Camille Saint-Saëns, kalbe dair söylenebilecek bütün şiirleri herkesin anlayabileceği bir şekilde anlatmanın yolu, Maurice Ravel ise aşka dair yaşadığı tek heyecan olarak tanımlıyor. İş Sanat, 17 Nisan’da, medeniyetler arasında kurulan bir dostluğu kutluyor. 1923’te imzalanan Türk – Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle İş Kuleleri Salonu’nda bir araya gelecek Anima Musicae Oda Orkestrası ve Gwendolyn Masin konserini heyecanla bekliyoruz.

Franz Liszt, müziğin birleştirme ve iyileştirme gücünü en derin tedavi; Béla Bartók ise müziğin özünde yatan güzelliğin farklılıkları bir araya getirmesi olduğunu söylüyor. İş Sanat, İstanbul’un kültür sahnesine getirdiği disiplinler arası yaklaşım ile doğadan insana, insandan tarihe geçen müziği 17 Nisan Çarşamba akşamı “dostluk” kavramı üzerinden ele alıyor. 2010 yılında kurulmasının ardından özgün ve etkileyici performansları sayesinde uluslararası müzik dünyasının yakından takip etmeye başladığı Anima Musicae Oda Orkestrası ve eleştirmenler tarafından “Müziğin bilinmeyen bölgelerine cesaretle girebilen, heyecan verici sanatçı” şeklinde tanımlanan kemancı Gwendolyn Masin, İş Kuleleri Salonu’nda Romantik dönemden Çağdaş müziğe doğru bir yolculuğa çıkıyor.

Anima Musicae Oda Orkestrası

Anima Musicae Oda Orkestrası ve Gwendolyn Masin Konseri

Dünyaca tanınmış şef ve müzisyenler ile gerçekleştirdiği iş birlikleri üzerinden tanınan klasik müzik topluluğu Anima Musicae Oda Orkestrası, Budapeşte’de bulunan Franz Liszt Müzik Akademisi öğrencileri tarafından kuruluyor. Wiener Musikverein’da düzenlenen 5. Summa Cum Laude Uluslararası Müzik Festivali’nde “Olağanüstü Başarıya Sahip Yaylı Çalgılar Orkestrası” kategorisinde birincilik ödülüne sahip olan orkestra, Liszt Academy, Marble Hall of the Musikverein, Kodály Center, Teatro Verdi gibi prestijli sahnelerdeki performanslarının ardından İş Sanat’a konuk oluyor.

Gwendolyn Masin

Macar asıllı dünyaca ünlü kemancı Gwendolyn Masin ise sıradışı bir müzisyen kimliğinin yanı sıra bir eğitmen ve besteci olarak da çalışmalarını yürütüyor. Yayımladığı “Michaela’s Music House, The Magic of the Violin” metodu ile birçok ödül kazanan sanatçı, 2019 yılından beri kurucusu olduğu İsviçre’de düzenlenen GAIA Müzik Festivali’nin sanat yönetmenliğini üstleniyor. Bugüne kadar sahnesini paylaştığı usta isimler arasında Maxim Vengerov, Kim Karkashian, Adrian Brendel ve Istvan Vardai gibi sanatçılar bulunuyor.

Anima Musicae Oda Orkestrası ve Gwendolyn Masin, 17 Nisan’da İş Kuleleri Salonu’nda düzenleyecekleri konser için dönemler, türler ve farklı topraklar arasında bir yolculuğa çıkıyor. Camille Saint-Saëns, Franz Liszt, Maurice Ravel ve Béla Bartók’un eserlerinin seslendirildiği gecede repertuar, klasik müzikten çağdaş dönem eserlerine doğru uzanıyor.

İş Sanat, şehirdeki kültür ve sanat sahnesini herkese ulaşabilir kılmak adına öğrenci ve 65 yaş üstü izleyiciler için yalnızca İş Kuleleri ana gişede 20 TL’den satışa sunulan bir bilet kontenjanı ayırıyor. Ayrıca Maximum Kart sahiplerine özel %10 indirim olanağı bulunuyor. Konser biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Müziğin ritminde sınırların ötesinde buluşmak üzere!