Şehirlerin yoğun temposunda, dolu ajandalarla çalışan insanlar olarak toplantılardan gündelik işlere, aile yaşamından spora pek çok konudaki aktiviteleri 24 saate sığdırmaya çalışıyoruz. Bu koşuşturmanın gerektirdiği planlarda önceliklendirme zorunluluğu, asıl zaman ayırmayı istediğimiz gönüllülük projelerini ertelememize sebep oluyor. Neyse ki artık bu durumun farkında olanlar tarafından geliştirilmiş çeşitli uygulamalar, bizlere günlük aktivitelerimizi çevreye faydalı adımlara dönüştürme imkânı tanıyor. O halde, gelin sizi Türkiye İş Bankası’nın hayata geçirdiği Geleceğe Orman ile tanıştıralım.

Geleceğe Orman

İşCep’ten Geleceğe Orman’a katılarak gerçekleştireceğiniz bankacılık işlemleri ve günlük aktiviteler karşılığında karbon puan kazanabiliyorsunuz. Kazandığınız karbon puanlar hedef değer olan 1.000 puana ulaştığında ise Türkiye İş Bankası, TEMA Vakfı aracılığıyla sizin adınıza 1 fidan bağışlıyor. Böylece yalnızca geleceğe sahip çıkan bir iyilik hareketinin parçası olmakla kalmıyor, aynı zamanda karbon ayak izinizi de azaltmış oluyorsunuz.

Geleceğe Orman

Geleceğe Orman’ın bu pratik kurgusu, iklim krizi karşısında artık boşa harcayacağımız daha fazla zaman ve kaynağa sahip olmadığımız bilinciyle geliştirilmiş. Böylece, bu tehlike karşısında bireysel önlemler alıp karbon ayak izimizi azaltarak mücadele etmenin öneminin farkında olanlar için oyunlaştırma öğeleriyle zenginleştirilmiş bir seçenek sunulmuş oluyor. Örneğin; görüntülü görüşme ile müşteri olursanız, kredi kartı hesap özetinizi dijital ekstre olarak tercih ederseniz, günlük 2.000 ve üzeri adım atarsanız veya ulaşımda toplu taşıma ya da bisiklet kullanımı tercih ederseniz karbon puan kazanıyorsunuz. Hedef karbon puana ulaşınca da size sadece İşCep Geleceğe Orman menüsünden “Fidan Bağışı Yap” butonuna tıklamak kalıyor.

Geleceğe Orman

“Magger”lar olarak araç kullanmak yerine yürümek, toplu taşımayı tercih etmek, bisiklet ve elektrikli scooter vb. alternatifleri kullanmak, enerji tasarruflu teknolojileri tercih etmek, beslenme için tercihlerimizi yerel üreticilerden yana kullanmak, çöplerimizi ayrıştırmak gibi adımları benimsemek konusundaki hevesimiz açık. Şimdi de bu alışkanlıklarımız içinde belki de en pratiği olmaya aday “Geleceğe Orman”ı rutinlerimize eklemenin tam zamanı. 

Geleceğe Orman

Eğer siz de binlerce kişiyle birlikte geleceğin ormanlarını oluşturmak üzere çevre için harekete geçmek isterseniz buraya tıklayarak işe başlayabilirsiniz.