Karantinada olduğumuz bu günlerde kendimi gözüme güzel görünen, pratik tarifleri denemeye başlarken buldum. Normalde mutfakla pek aram yoktur, yemeği severim ama hazırlama kısmıyla pek ilgilenmezdim. İçimde hep yeni tarifler deneme isteği yatıyordu ama hem üşeniyordum hem de zaman ayıramıyordum. Hazır karantinadayken fırsat bu fırsat dedim ve mutfağa bu sefer de bir şeyler hazırlamak için girdim. Şimdi de görür görmez beni mest eden ve bir an önce denemeliyim dediğim bir tariften bahsedeceğim: Dalgona kahve.

Dalgona Kahve
Dalgona Kahve | Fotoğraf: Eater

Dalgona Kahve

Dalgona Kahve Nedir?

Sosyal medyada dolaşırken karşıma çıkmasıyla gördüğüm ve dikkatimi çeken; hemen internetten baktığım ve yapılışının çok kolay olduğunu görünce de denemeye karar verdiğim bir Kore kahvesi. Aslında içerisinde kahve yaparken kullandığımız klasik malzemelerden farklı bir malzeme yok ama yapılış şeklinden dolayı sonuç bambaşka oluyor.

Bu kahveyi farklı kılan kısmı üstündeki köpüğü. Köpüğün içinde yoğun miktarda kahve ve şeker olması. Bir diğer farklılıksa yapılırken biraz efor gerektirmesi. Şimdi de malzemelerine ve nasıl hazırlandığına bakalım.

Dalgona Kahve Tarifi

Dalgona Kahve’nin Köpüğü İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı su (kaynar ya da oda sıcaklığında olması fark etmiyor)

Dalgona Kahve’nin Alt Kısmı İçin Malzemeler

  • Süt
  • Buz (isteğe göre)
  Dalgona Kahve
 Dalgona Kahve | Fotoğraf: Bengisu Dirik

Dalgona Kahve’nin Hazırlanışı

Kahveyi, şekeri ve suyu bir kaseye koyuyoruz; bütün malzemeleri bir kaşık, küçük bir çırpıcı ya da mixer’le köpürene kadar ve rengi açık kahverengi olana kadar çırpıyoruz. Ben kaşıkla 20 dakika boyunca çırptım ama tavsiyem mixer kullanılması yönünde çünkü kaşıkla çırpmak kolu yoruyor! 🙂 Mixer kullandığımızda, çırpma süresini de azaltmış oluyoruz. Baştan söylemeliyim, bu tarifle iki porsiyon kahve çıkıyor, köpükleri biraz azaltırsak üç bile olur.

Ben soğuk olarak içmek istediğim için sütümü ısıtmadım ve içine buz ekledim. Tabii siz tercihinize bağlı olarak, sütü ısıtabilirsiniz ve sıcak olarak da içebilirsiniz ya da buz eklemeyebilirsiniz.

İçindeki şeker miktarı da kahveyi şekersiz içenler için fazla gelebilir, ben de genelde şekersiz içiyorum ama o köpüğü elde edebilmemiz için ne yazık ki şeker şart! Bazı yerlerde bir yemek kaşığı şekerle de hazırlanabildiği yazıyor, bir ara da onu deneyeceğim ama şekeri ne kadar çoksa o kadar köpürüyor diye biliyorum. Her gün olmasa da arada sırada kendimizi şımartmak adına yudumlanabilecek bir kahve. Şimdiden afiyet olsun!           

Kapak Fotoğrafı: Pinterest

İlginizi çekebilir: GastroMagger’dan Kahve Çeşitleri