Netflix’in ön plana çıkarmasıyla başlayan dizilerin televizyondan bağımsız sadece internet platformlarında yayınlanması olayı, Türkiye’de de kısa sürede yayıldı. Puhu TV yapımı Şahsiyet de bu yaygınlaşmayı hızlandıran, sürükleyici bir dizi…

Şahsiyet
Şahsiyet

Netflix’in ön plana çıkarmasıyla başlayan dizilerin televizyondan bağımsız sadece internet platformlarında yayınlanması olayı Türkiye’de kısa sürede yayıldı. Puhu TV bu akımın öncülerinden biriydi. Üstelik kendisinin benzeri olandan büyük bir fark olarak Puhu TV ücretsiz bir yayın platformu olmayı seçmişti. Nasıl olacak bu iş derken ilk Puhu TV orijinali Fi yayına girdi ve kısa sürede adından söz ettirmeye başladı. Fi’nin kitabının yazarıyla çıkan bir anlaşmazlık sonucu diziye kısa sürede veda etmek zorunda kaldık. Ancak artık öğrenmiştik ki Puhu TV orijinal yapımları bize yabancı dizileri izlerken bulduğumuz, Türk dizilerinde eksik olan o küçük nüansı bize verecekti. Fi’nin ardından ikinci orijinal dizi Şahsiyet bu konuda bizi bir kez daha haklı çıkardı. 17 Mart’ta yayına girecek olan ilk 3 bölümünü dört gözle bekledim ve yayına girer girmez 3 bölümü bir anda yedim yuttum. Şahsiyet Dizisi Konu Puhu TV

Şahsiyet
Şahsiyet

Bütün hatıralarım, bütün hayatım, her şey silinip gidecek. Ben ne olacağım? Şahsiyetim ne olacak? –  Agâh Beyoğlu

Agâh Beyoğlu, yıllarca adliyede memurluk yapmış şimdilerde emeklilik hayatını yaşıyor. Karısını yıllar önce kaybeden Agâh’ın, can yoldaşı kedisi Münir bir gün aniden ölür. Kedisini veterinere götüren Agâh Bey, kedisinin susuzluk ve açlıktan öldüğünü öğrenince büyük bir şok yaşıyor ve hemen doktora koşuyor. Doktor Agâh Beyoğlu’na alzheimer teşhisi koyuyor. Hastalığını ilk öğrendiğinde inanmakta zorlanan Agâh Bey, hastalığının ilerlemesiyle başına gelecekleri düşünürken bir içsel sorgulama yaşıyor. Bu sorgulama “peki benim şahsiyetim ne olacak” sorusuyla sona eriyor. Bu durum onu önceleri derin bir umutsuzluğa itse de, arkadaşının onu zorla götürdüğü davette, unutmanın çok da dertlenilecek bir şey olmadığını hatta bir lütuf olduğunu keşfediyor. Böylece başlıyor Agâh Beyoğlu’nun mazbut yaşamının bir seri katil oyununa dönüşü. İlk iş olarak da daha önce birkaç kez öldürmeye teşebbüs ettiği kirli ağır ceza hakiminin cezasını kesmekle başlıyor.

Şahsiyet
Şahsiyet

Bir iyilik var ya hani, iyilik diye bir kavram? İşte polislik benim için o iyiliğin bir parçası olmak anlamına geliyor. Amacım bu: İyi bir insan olmak. -Nevra Elmas

Nevra, 150 kişilik cinayet büronun tek kadın polisi olarak çalışmaya başlıyor. Polis olmadan önce özel sektörde başarılı bir kariyeri varken, aniden polis olmaya karar veriyor. Bu idealist tavrından dolayı cinayet büro amiri Tolga onu kendi biriminde istiyor. Ancak Tolga dışında kimse, onu büroda pek istemiyor. Sürekli bir şekilde eleştiri oklarının hedefi haline gelen Nevra istifa etmeye karar veriyor. Ancak bu istifa gerçekleşmiyor. Çünkü nedenini henüz bilmediğimiz bir sebepten ötürü Agâh her cinayetinde Nevra’ya notlar bırakmaya başlıyor.

Şahsiyet
Şahsiyet

Bir dizi düşünün başrolünü Haluk Bilginer oynuyor. Bu da yetmiyor oyuncu kadrosunda; Necip Memili, Müjde Ar, Şebnem Bozoklu, Hüseyin Avni Danyal, Cansu Dere gibi isimler oyunuyor. Bir bakıyorsunuz konuk oyuncu Hümeyra. Daha ne olsun! Yetmedi mi? Bu da yetmiyorsa senaryosunu Hakan Günday yazdığını da ekliyorum bu listeye. Üstüne bi’ de Daha filmiyle ilk uzun metrajlı film denemesini yapıp, herkesi kendine hayran bırakan Onur Saylak yönetmenliğini yapıyor. İşin mutfağına da tablo gibi görüntüler çıkaran bir görüntü yönetmeni, yerli yerinde mest eden müzikleri de eklemişler. Sonuç olarak ortaya standart üstü bir dizi çıkmış.

Şahsiyet
Şahsiyet

Her güzelin kusurları olduğu gibi Şahsiyet’te de kusurlar var tabii. Senaryonun yer yer tıkanması, Nevra’yı yeterince tanıyamamamız, Agâh’ın cinayetleri işlemek için sağlam bir argümana sahip olmaması gibi. Ancak dizinin tamamını düşündüğünüz zaman henüz ilk bölümler olduğu için bu kusurları görmezden gelebiliyorsunuz. Keza 3. bölümün sonunda, bulduğunuz kusurlar yavaş yavaş yok olmaya başladığını görüyorsunuz Zaten kusurları ne olursa olsun, dizinin kadın cinayetleri üzerine eğilmesi, kadınların çalışma hayatında yaşadıkları sıkıntıları dile getirmesi tüm kusurları örtüyor. O kadınlar tuvaletine “bayan” değil “KADIN” yazmışlar ya ben her şartta izlerim bu diziyi!

Önümüzdeki günler de bol bol Şahsiyet konuşacağız. Hazır olun!

Puhu TV‘de izleyin. | IMDb Puanı: 9.3/10

İlginizi çekebilir: Beste Çebi’den “Türkiye’nin İlk İnternet Dizisi: Masum