Benim için okuduğum kitapların listesini yapmak ve çevremdekilerle paylaşmak oldukça sevdiğim etkinliklerden biri. 2019’da okuyup çok sevdiğim kitapları da sizinle paylaşmak istedim. Birbirinden oldukça farklılık gösteren kitaplarla 2019 okuma listem ve kitap önerileri için yazımın devamına buyurun!

Kitaplar
Kitaplar | Fotoğraf: Unsplash / VanveenJF

Okuma Listem

Tütüncü Çırağı | Robert Seethaler

Tütüncü Çırağı, bu yıl okuduğum en etkileyici romanlardan biri oldu. Kitabın konusu; Freud, Aşk ve İkinci Dünya Savaşı öncesi Nazi dönemiyle örülmüş bir hikayeden oluşuyor.

Göl kenarındaki bir kasabadan Viyana’ya gelip tütün dükkanı işleten Otto Trsnjek’in yanında çalışmaya başlayan Franz etrafında dönen, etkileyici bir hikaye…

Kitabı satın almak için tıklayın.

Tanrısız Gençlik | Ödün Von Horvath

Faşizm etkisinde değerler, adalet, insan onuru ve benzer değerler üzerine günümüzdeki karanlık zamanlara da ışık tutacak sorular sormamıza vesile oluyor Tanrısız Gençlik kitabı. Kitabın ana karakteri olan lise öğretmeninin, bireysel kaygılarıyla vicdanı arasında sıkışmış olduğunu görüyoruz kitapta. Ana kahramanımız adaleti ve vicdanı mı, yoksa bireysel konforunu mu tercih ediyor, bunu bilmek için kitabı okumanız gerekiyor. 🙂

Kitabı satın almak için tıklayın.

Tespih Ağacının Gölgesinde | Harper Lee

Eşitlik, adalet ve doğruluk kavramlarını derinlemesine hissettiren etkileyici bir roman Tespih Ağacının Gölgesinde. Uzun bir aradan sonra çocukluğunun geçtiği kasabaya dönen ana karakterimizin eski aşkı, babası ve Amerika’da bir dönem yaşanan tarihsel olaylar arasında yaşadığı hayal kırıklıklarını anlatan ve güncelliğini hala koruyan bu harika bir yapıtı mutlaka okumanızı öneririm.

Kitabı satın almak için tıklayın.

Katip Bartleby | Herman Menville

Bazılarımızın hayat mottosu haline getirdiği, bazılarımızınsa kayıtsızlığını biraz olsun kendi hayatına yansıtmak istediği Bartleby’nin meşhur “yapmamayı tercih ediyorum” sözünün romanın en vurucu parçası olduğunu düşünüyorum. Bu kitap, 19. yüzyıl New York’unda Wall Street’te bir avukatlık bürosunda geçen Katip Bartleby ve patronu arasındaki kayıtsızlık, pasif direniş ve özgür irade kavramlarını sorgulatıyor bize ve bu yönüyle de harika bir klasik haline geliyor.

Kitabı satın almak için tıklayın.

Bir Noel Şarkısı | Charles Dickens

Okuma listemden son kitap önerim Bir Noel Şarkısı, Dickens’ın etkileyici, sıcak ve tam da insana dair hikayesi… Kitapta olduğu gibi, belki biz de hayata biraz daha geri çekilerek, daha geniş açıdan bakmalıyız diye düşünüyorum kitabı okuduktan sonra. Kitabın konusu, yıllar önce hayatını kaybeden iş ortağı Marley’nin hayaletinin, huysuz, cimri ve Noel ruhundan yoksun ana karakterimiz Scrooge’un evine gelip ve ona üç hayalet tarafından ziyaret edileceğini söylemesi diyebilirim. Bu üç hayalet; geçmişin, şimdinin ve geleceğin hayaletleri olarak karşımıza çıkıyor kitapta. Ve Scrooge, bu üç hayaletle birlikte hayatını sonsuza dek değiştirecek bir yolculuğa çıkıyor…

Kitabı satın almak için tıklayın.

İlginizi çekebilir: Fatima Refiğ’den İngiliz Klasikleri

Kapak fotoğrafı: Unsplash / Sincerely Media