Zamanın fark ettiğimizden de hızlı ilerlediği bugünlerde; biz en çok da çat kapı gelen misafirler ile buluştuğumuz, büyük annelerimizin ve büyük babalarımızın geçmiş hikâyelerini anlattığı kalabalık yemek masalarını özlüyoruz. Uzun zamandır özlemini çektiğimiz sofralarda sevdiklerimizle gün batımında buluşmak adına Ramazan ayı boyunca rotamızı Divan Kuruçeşme’ye doğru gastronomik bir iftar deneyimine çeviriyoruz.

Tarihi yüzlerce yıl geçmişe, toprakları ise iki kıtaya uzanan İstanbul’da; şehrin gizemli geçmişinden ve çok kimlikli yapısından aldığı ilham ile farklı gastronomik buluşmalar düzenleyen Divan, bu sefer de yeni bir gastronomik iftar deneyimi ile karşımızda. Pazar günleri brunch için adımımızı attığımız an İstanbul’u bütün ayrıntılarıyla keşfettiğimiz Divan Kuruçeşme, Nisan ayı boyunca perşembe, cuma ve cumartesi günleri gastronomik iftar deneyimleri gerçekleştiriyor. Ramazan’ın ruhunu Türkiye’nin yörelerine özgü gastronomik ve kültürel değerleri ile devam ettiren Divan, özenle planladığı her sofrasında fasıl eşliğinde farklı bir Ramazan deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Gastronomik İftar Deneyiminden Öne Çıkanlar

Yöresel Lezzetler

Türkiye’nin yedi bölgesine ait yöresel lezzetleri modern yorumlar ile sunmayı imzaları hâline getiren Divan şeflerinin gastronomik iftar deneyimine özel hazırladıkları menülerde, yaratıcı ve geleneksel hikâyeler öne çıkıyor. Her yemeğin bir hikâye aracılığıyla eklendiği menüde; Anadolu’da özellikle dinî bayramlarda ansızın gelen misafirlere kapının her zaman açık olduğunu göstermek amacıyla fazlaca pişirilen Toyga Çorbası’ndan farklı reçeteleri bir araya getirerek hazırlanan baklava yufkasında kâğıt kebaba kadar birçok tarif bulunuyor. Her gün değişen menüye ise son dönemlerde şef restoranlarında gittikçe daha fazla karşılaştığımız, çiçeklerden baharatlara kadar doğanın şifalı malzemelerinin bir araya geldiği ramazan şerbeti eşlik ediyor.

Yerel Ürünler

Her geçen gün tabağımızdaki ürünlerin hayat görüşlerimiz ile uyuşmasına daha fazla önem verirken Divan’ın hazırladığı menülerde özellikle tercih ettikleri organik ve yerel ürünler dikkatimizi çekiyor. Afet bölgesi ile dayanışmayı sürdüren Divan, deprem bölgesinde bulunan yerli üreticiler ve markalardan ürünlerini tedarik ederek menüsünü hazırlıyor. Tedarik edilen ürünler arasında; deniz ile Amanos Dağları arasındaki bölgede yetişen Arsuz limonu ve yine aynı bölgede yetişen beyaz bal kabakları gibi tamamen Hatay topraklarına özgü malzemeler de bulunuyor.

Gastronomik Deneyim Tamamlayıcıları

Şehrin tarihî ve modern noktalarında altmış beş yıldır geçmişi bugün ile buluşturmaya devam eden Divan; gastronomik iftar deneyimini geleneksel dokunuşlar ile tamamlıyor. Karadeniz Bölgesi’nin vazgeçilmez gözleme köşelerinden Türkiye süiti olan fasıl dinletisine kadar uzanan Divan’ın iftar programı, bizi beş duyu organımız ile deneyimleyebileceğimiz gastronomik ve kültürel bir yolculuğa çıkarıyor. Divan Kuruçeşme’nin gastronomik iftar menüsünü incelemek için buraya tıklayın.