Sosyal medyada yaptığı ufak sürprizlerle yeni albümleri hakkında daha da heyecanlanmamıza neden olan Radiohead sessizliğini oldukça gürültülü bir şekilde bozacağa benziyor. İlk şarkıya benzer bir albüm gelecekse, dinleyicisini heyecan dolu bir bekleyişe sürüklemesine değeceğinden, özlediğimiz bir kalitede olacağından şüphemiz yok!

radiohead

2011’de yayımlanan son albümleri King of Limbs’den sonra ufak işler dışında sessiz kalan Radiohead geçtiğimiz aylarda oldukça ses getiren bir haberle gündemdeydi, yeni bir albüm çalışması! Grubun gitaristi Jonny Greenwood yeni albüm müjdesini “Uzun zamandır birlikte müzik yapmadığımız için ilk etapta uyum sağlamakta zorlansak da bunu hemen aştık. Farklı projelerimize de rahat vakit ayırabilmek adına oldukça etkin bir zaman çizelgesi hazırladık artık tek yapmamız gereken albüme konsantre olmak ve uzun yıllardır bizi bekleyen dinleyicilerimize yeni şarkılar sunmak” sözleriyle açıklamıştı.

screen-shot-2015-02-25-at-7-20-09-am

Bir süredir hayalini kurduğum yeni albümüne dair bu haber 2016’yı benim için Radiohead yılı haline getirmeye yetmişti. Radiohead’in her albümüne (özellikle 2000 öncesindeki albümlerine) “harika, enfes, bayıldım” gibi yorumlar yapmamak için kendimi zor tuttuğumu söylemeliyim, bu yüzden yeni albüme dair yüksek bir beklenti duymadan edemiyordum, yeni şarkıları sayesinde hayal kırıklığına uğramayacağımı hissediyorum.

radiohead-dunya-turnesine-cikiyor

Derin, defalarca dinlenip içselleştirmek isteyeceğiniz albümler ve ruhunuza dokunmayı başaran ritimler… Herkeste ayrı bir yeri olduğuna inandığım Radiohead ne kadar eski olursa olsun hala vazgeçilmezimiz olan parçalarıyla, hala playlistlerimizin vazgeçilmezlerini oluşturmaya devam ederken grup bu durumun böyle kalacağını hatırlatan albüm ile geri dönecek gibi. Kendinizi kolay tükenmeyen o şarkılara hazırlayın. İçimizi yiyen melodileri serbest bırakıp güzel bir cumartesi gününü tavanı izleyerek geçirtecek başka bir albüm yolda, çok yakında!