“Bugün ne izlesem? / Bugün ne izlesek?” soruları, kendimize ya da birbirimize en çok sorduğumuz sorulardan biri, değil mi? Böyle durumlarda imdadımıza farklı kaynaklardaki film önerileri, zevkine güvendiğimiz insanların film tavsiyeleri, yılın en iyi filmleri listeleri ya da tematik film listeleri yetişiyor. Bu listede en güncel film önerilerini ve 2020’nin en iyi filmleri listesini bulacaksınız. Üstelik Netflix film önerileri, korku filmi önerileri, romantik komedi önerileri gibi alt-başlıklarda…

2020’nin En İyi Filmleri

Undine (Christian Petzold, 2020)

Festival Filmleri / Ödüllü Film Önerileri

Nomadland | Chloe Zhao, 2020

Ekonomik krizde her şeyini kaybettikten sonra bir modern çağ göçebesine dönüşerek ABD’nin batı eyaletleri arasında, yollarda yaşamaya başlayan orta yaşlı bir kadının hikayesini anlatan Nomadland, Frances McDormand‘ın performansıyla şimdiden yılın en iyilerinden birine dönüşmüş durumda. Hem Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’ın hem de Toronto Film Festivali’nde İzleyici Ödülü’nün sahibi olarak alarak sonbahar film festivallerinde daha önce bir benzeri görülmemiş büyük bir başarı yakalayan Chloé Zhao filmi, başarı yolculuğuna Akademi Ödülleri başta olmak üzere ödül sezonu boyunca devam edeceğe benziyor. Türkiye’de Filmekimi Galaları kapsamında, İstanbul Film Festivali’nde gösterilen Nomadland ile ne zaman ve ne formatta buluşacağımız henüz kesin değil.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Été 85 / Summer of 85 | François Ozon, 2020

Günümüz Fransız sinemasının en sevilen ve en üretken yönetmenlerinden François Ozon‘un imzasını taşıyan film, adı üzerinde, izleyicisini 1985 yazına götürüyor. Denize açıldığı sırada teknesi alabora olunca yardımına koşan genç bir adamla en yakın bir arkadaşlığa, ardından güçlü bir aşka başlayan genç Alex’in hikayesi, gizemli bir suç filmi ile tutkulu bir aşk filmi arasında gidip gelirken, taşıdığı 80’ler ruhu ve harikulade soundtrack parçalarıyla dikkat çekiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.8/10

First Cow | Kelly Reichardt, 2020

Amerikan bağımsız sinemasının en başarılı yönetmenlerinden Kelly Reichardt, Oregon hikâyelerine gülümseten bir dönem filmiyle devam ediyor. Birçok yıl sonu listesinde üst sıralarda kendine yer bulmuş First Cow, on sekizinci yüzyılda, eyalete ilk ineğin geldiği günlerde geçiyor. Bir fırıncı ile Çinli bir göçmenin dostluğu ve iş ortaklığı, sahip olmadıkları bu ineğin sütünün de katkılarıyla, Amerikan sömürgeciliğine karşı bir eleştiriye dönüşüyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.0/10

The Assistant | Kitty Green, 2020

Tek bir günde, önemli bir film yapım şirketinin New York ofisinde geçen The Assistant, filme adını veren asistanın bir günün boyunca yaşadıkları, tanık oldukları ve öğrendikleri aracılığıyla endüstrideki sistematik taciz ve istismar olaylarını ve bunun karşısında sesini çıkarmanın zorluğunu gözler önüne seriyor. Ozark dizisi ile tanınan Julia Garner‘ın başrolünde yer aldığı film, #MeToo hareketinin karşı olduklarını ve savunduklarını daha iyi anlamınızı sağlayacak.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.1/10

Never Rarely Sometimes Always | Eliza Hittman, 2020

Daha önce Beach Rats ile hem duygusal hem de görsel anlamda fazlasıyla tatmin edici bir bağımsız filme imza atan Eliza Hittman‘ın Berlin Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü kazanan yeni filmi Never Rarely Sometimes Always, pandemi nedeniyle sinema salonlarının açılmasını beklemeden doğrudan dijital platformlarda yayınlanan ilk filmlerden biri olmuştu. Film, istenmeyen hamileliğini sonlandırmak isteyen genç bir kadın ve ona yardım etmek isteyen kuzeninin Pennsylvania’nın banliyölerinden New York’a olan yolculuğunu konu alıyor. Duygusal ağırlığıyla etkileyen film, modern dünyada kadınların her gün, her an karşı karşıya kaldığı tehlike, tehdit ve yargıları en saf ve gerçek haliyle aktarıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.2/10

Undine | Christian Petzold, 2020

Barbara, Phoenix ve Transit gibi filmleriyle tanıdığımız Alman yönetmen Christian Petzold’un yeni filmi Undine Berlin Film Festivali’nde yarışmış ve başrol oyuncusu Paula Beer‘a En İyi Kadın Oyuncu ödülü kazandırmıştı. Berlin mimari tarihinin fon oluşturduğu bu masalsı filmde Petzold, modernize edilmiş bir denizkızı hikayesi anlatıyor. Aşk ve romantizm, mitoloji ve fanteziyle iç içe geçiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.0/10

Netflix Filmleri / Netflix Film Önerileri

Mank | David Fincher, 2020

Usta yönetmen David Fincher‘ın siyah-beyaz filmi, izleyicisini 1940’ların Hollywood’una götürüyor. Herman J. Mankiewicz ve Orson Welles arasındaki, Citizen Kane filminin senaryosu hakkındaki çekişmeyi merkezine alan film, geri dönüşlerle Hollywood’un altın çağında stüdyo patronlarının ve politik figürlerin kapalı kapılar ardındaki ilişkisini gözler önüne seriyor. Bu ilişkinin sonuçlarının dönemin filmlerine nasıl yansıdığını da… Gary Oldman‘ın başrolünü üstlendiği Mank‘te, Amanda Seyfried başta olmak üzere birçok yardımcı oyuncu da performanslarıyla göz kamaştırıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.3/10

La vita davanti a sé / The Life Ahead | Edoardo Ponti, 2020

İtalyan sinemasının divası Sophia Loren, 2020’de sinemaya geri döndü! Loren’in İtalya sahilinde yaşayan yaşlı bir Yahudi kadını canlandırdığı, Bunca Yoksulluk Varken adlı romanın çağımıza ayak uydurmuş bir uyarlaması olan film, bu kadının Müslüman bir çocuğu yanına alarak onun aile sevgisine ve inanca giden yolu bulmasına yardım edişini konu alıyor. Aralarındaki yaş farkına rağmen yakın bir dostluk kuran ihtiyar bir kadınla küçük bir çocuğun hikâyesi, gözlerinizi dolduracak, kalbinizi ısıtacak.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.8/10

Rebecca | Ben Wheatley, 2020

Daphne du Maurier‘in daha önce Alfred Hitchcock tarafından sinemaya uyarlanan romanı Rebecca, bir kez daha beyazperdede. Gerilim dolu roman ve film, hizmetkarlığını yaptığı hanımına tatilinde eşlik ederken varlıklı bir adam olan Maxim de Winter ile tanışarak aşık olan genç kadının başladığı yeni hayatı konu alıyor. Taşındığı malikane ve bu yeni hayat, Maxim de Winter’ın kısa bir süre önce kaybettiği eşi Rebecca’nın hayaletleriyle dolu olunca yeni Bayan De Winter’ın işi oldukça zorlaşıyor. Ben Wheatley‘nin yönettiği yeni Rebecca‘da, başrolleri Lily James ve Armie Hammer paylaşıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.0/10

The Trial of the Chicago 7 | Aaron Sorkin, 2020

Hem televizyon hem de sinemaya birbirinden zekice işlerle damgasını vurmuş senarist Aaron Sorkin‘in yazdığı ve yönettiği film, 1968’de Chicago’daki Demokrat Parti Genel Kurul Toplantısı sırasında tutuklanan ve The Chicago 7 adıyla bilinen protestocuların gerçek hikayesini anlatıyor. Büyük ölçüde mahkeme salonlarında ve protestoların kabinde geçen bu siyasi gerilim, Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Frank Langella, Jeremy Strong, Mark Rylance, Joseph Gordon-Levitt gibi ünlü isimleri bir araya getiriyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.9/10

I’m Thinking of Ending Things | Charlie Kaufman, 2020

Eternal Sunshine of the Spotless Mind başta olmak üzere zihnin ve insan psikolojsinin derinlikleriyle ilgilenen birçok filmin senaristi ve/ya yönetmeni olarak tanıdığımız Charlie Kaufman‘ın imzasını taşıyan I’m Thinking of Ending Things, yeni erkek arkadaşına dair kuşkuları olan bir kadının, anne babasıyla tanışmak için onunla ailesinin ücra çiftliğine gidişini konu alıyor. Sıradan bir ilişki draması gibi başlayıp, zihnin dolambaçlı yollarında kaybolan bu filmde, Jessie Buckley, Toni Collette, Jesse Plemons ve David Thewlis rol alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.7/10

Amazon Prime Filmleri

One Night in Miami | Regina King, 2020

ABD’deki sivil haklar hareketi dönemi sırasında, 1964’te, siyaset, kültür ve spor alanında etkili dört kişinin, Muhammad Ali, Malcolm X, Sam Cooke ve Jim Brown’un bir araya geldiği kurmaca bir geceyi hayal eden ve bu dört önemli figürün sohbetlerinin nasıl olacağı üzerine kafa yoran One Night in Miami, 60 yıl sonra siyahların halen haksızlıklarla mücadele ettiği günümüzde önemli bir yapım. Oscar ödüllü oyuncu Regina King‘in yönetmen koltuğunda oturduğu film, 2020 festivallerindeki gösterimlerinin ardından Ocak 2021’de Amazon Prime’da yayınlanacak.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.2/10

I’m Your Woman | Julia Hart, 2020

1970’lerde geçen suç filmi I’m Your Woman, ortaklarını dolandıran eşinin ailesinin başını belaya sokması sonucu, bebeğiyle beraber firar eden bir kadının tehlikeli yolculuğunu konu alıyor. Filmin başrolündeki, ödüllü komedi The Marvelous Mrs. Maisel dizisiyle tanıdığımız Rachel Brosnahan, bu dramatik performansıyla dikkat çekiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.0/10

Sound of Metal | Darius Marder, 2020

Nightcrawler filmi ve The Night Of mini-dizisiyle yeteneğini kanıtlayan Riz Ahmed‘in başrolde yer aldığı Sound of Metal, bir metal müzik davulcusunun ansızın işitme duyusunu yitirmesi ve bu durumla yüzleşme sürecini anlatıyor. Karakterini ve trajedisini acındırmadan izleyicisini psikolojik bir yolculuğa çıkarmayı başaran film, yılın en iyi bağımsız yapımlarından biri.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Radioactive | Marjane Satrapi, 2020

Nobel Ödülleri’ne tarihte ilk kez kadınların damga vurduğu 2020’ye yakışan, biyografik bir film… Günümüzde bile bilim dünyası ve akademi kadınların başarılı olmasının önüne her türlü engeli ve önyargıyı koyarken, onyıllar önce kendine başarılı bir bilim kariyeri inşa etmiş, Nobel ödüllü bilim insanı Marie Curie’nin gerçek hikayesi Radioactive‘de, onu Rosamund Pike canlandırıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.2/10

Komedi Filmleri

On the Rocks | Sofia Coppola, 2020

Sofia Coppola, Lost in Translation’dan yıllar sonra, bir kez daha Bill Murray ile bir araya geliyor. Filmde, New York’ta yaşayan genç bir yazar, eş ve anne olan Laura (Rashida Jones), eşi tarafından aldatıldığını düşününce, deneyimli bir çapkın olan babasından yardım istiyor. Eğlenceli bir olaylar dizisine dönüşerek New York’tan Meksika’ya uzanan film, yılın ilişkiler üzerine en komik maceralarından biri…

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.5/10

Palm Springs | Max Barbakow, 2020

Romantik, bilimkurgu, fantastik, komedi… Palm Springs‘i yerleştirebileceğiniz birçok farklı tür, birçok farklı kategori var. Sevilen komedyen Andy Samberg‘ün başrolleri Cristin Milioti ile paylaştığı film, bir düğün için gittiği Palm Springs’de, durmadan aynı güne uyandığı bir döngünün içine hapsolmuş Nyles ve onun tarafından yanlışlıkla aynı döngüye sürüklenmiş nedime Sarah’nın eğlenceli, romantik ve çok komik hikayesini anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.4/10

The Lovebirds | Michael Showalter, 2020

Ünlü komedyenler Kumail Nanjiani ve Issa Rae‘nin başrollerini paylaştığı komedi The Lovebirds, kazayla bir cinayete tanık olan çiftin başından geçenleri anlatıyor. Pandemi nedeniyle iptal olan SXSW Festivali’nden Netflix‘e taşınan komedi, tuhaf karakterler, bir geceye yayılan sürükleyici olaylar ve bol kahkaha sunuyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.1/10

Romantik Komediler / Romantik Film Önerileri

Happiest Season | Clea DuVall, 2020

Kız arkadaşından uzak bir Noel geçireceğini düşünürken, bir anlık kararla onun ailesinin evine doğru onunla birlikte yola çıkan Abby, kız arkadaşının ailesine açık olmadığını ve tüm tatili olmadığı biri gibi davranmak zorunda geçireceğini fark edince bu kararını sorgulamaya başlıyor. Aile sevgisi, dürüstlük ve kabullenme üzerine başarılı bir komedi olan Happiest Season‘da başrolleri Kristen Stewart ve Mackenzie Davis paylaşırken, onlara Aubrey Plaza, Alison Brie ve Mary Steenburgen gibi yetenekli kadınlardan oluşan bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor. Noel ve Yılbaşı filmleri izlemekten ayrı bir zevk alıyorsanız, kaçırmayın!

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.8/10

Half of It | Alice Wu, 2020

Alice Wu imzalı Netflix orijinal filmi The Half of It, başarılı ve zeki bir liseli olan Ellie Chu’nun, ücreti karşılığında yazdığı bir aşk mektubu sayesinde, hiç hesapta yokken dostluğu ve aşkı keşfetmesini konu alıyor. Keyifli gençlik filmleri ve romantik komedilerden hoşlanıyorsanız, bu filmi de çok seveceksiniz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

Emma. | Autumn de Wilde, 2020

Jane Austen‘ın popüler romanlarından Emma. daha önce Gwyneth Paltrow’un rol aldığı bir uyarlamayla 1996’da beyazperdeye taşınmıştı. Bu yeni uyarlama ise günümüz sinemasının yükselen, genç kuşak oyuncularını bir araya getiriyor. 19. yüzyıl İngiltere’sinde geçen olaylar, çöpçatanlığı ile meşhur bir genç kadın olan Emma’nın son girişiminde her şeyi yüzüne gözüne bulaştırmasını, kendi duygularının önüne geçemeyişini ve üç erkek arasında kalmasını konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.8/10

Aksiyon Filmleri / Macera Filmleri

The Old Guard | Gina Prince-Bythewood, 2020

Charlize Theron’un başrolünde yer aldığı Old Guard, sebebi bilinmeyen bir ölümsüzlük gücüne sahip savaşçı paralı askerlerin, ölümlülerin dünyasını koruma mücadelesi üzerine. Aksiyon dolu Netflix filmi, ölümsüzlüğün göründüğünden daha zor olduğunu gösteren, cesur bir öykü anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.6/10

Da 5 Bloods | Spike Lee, 2020

Siyah sinemanın ustalarından Spike Lee, bu Netflix filminde beş siyah Vietnam gazisinin yıllar sonra o topraklara geri dönüşünü konu alıyor. Kendi ülkelerinde beyazlarla eşit haklara sahip değilken Vietnam’ı ‘özgürleştirmeleri’ için cepheye yollanmış binlerce siyah askerden beşinin dostluğu üzerine kurulu Da 5 Bloods, epik Vietnam Savaşı filmlerini tiye alan tonu ve dokunaklı karakter hikayeleriyle güçlü, hareketli ve politik bir film.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.5/10

The Gentlemen | Guy Ritchie, 2020

Farklı türlerde filmlere kendine has tarzını yansıttığı bir dönemden sonra Guy Ritchie, 2020 ile ilk filmlerindeki dolambaçlı, sürprizli, kara mizahla harmanlanmış aksiyon ve suç komedilerine geri döndü. Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant, Jeremy Strong, Henry Golding ve Michelle Dockery gibi isimlerin rol aldığı The Gentlemen, Londra’da bir esrar üretim ve satış imparatorluğu kuran kıvrak zekalı girişimci Amerikalı Mickey Pearson’ın yüksek kârlı işini ve ağını satmaya karar vermesiyle başlayan entrikalı, karmaşık ve kimin kimi dolandırdığı belli olmayan bir olaylar silsilesini anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Bilimkurgu Filmleri / Fantastik Filmler

The Midnight Sky | George Clooney, 2020

Lily Brooks-Dalton’ın bilimkurgu romanından uyarlanan filmde, George Clooney hem yönetmen koltuğunda oturup hem de başrolü üstleniyor. The Midnight Sky, Kuzey Kutbu’nda tek başına yaşayan bir bilim insanı olan Augustine’in, dünyaya dönüş yolundaki astronotları bundan vazgeçirmek için zamanla yarışmasını konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.0/10

Tenet | Christopher Nolan, 2020

Christopher Nolan‘ın dev bir bütçeyle yaptığı ve dev bir beklenti yaratarak, pandemi koşullarına rağmen ısrarla sinema salonlarında vizyona soktuğu Tenet, zamanın tersten işlediği bir gerçekliğin var olan gerçeklikle iç içe geçtiği bir senaryoda, uluslararası bir casusluk operasyonunu konu alıyor. Nolan’ın önceki filmleri kadar beğenilmese, üstelik oldukça karmaşık bulunsa da Tenet, yılın en iyi aksiyon sahnelerini ve en üstün teknik başarılarını barındırıyor. Filmin başrollerini John David Washington, Robert Pattinson ve Elizabeth Debicki paylaşıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.7/10

The Vast of Night | Andrew Patterson , 2020

1950’lerin New Mexico’sunda tek bir gecede geçen ve 1950’lerin bilimkurgu filmlerini ve radyo tiyatrolarını anımsatan bu minimal bilimkurguda, bir santral operatörü ile bir radyo spikeri keşfettikleri gizemli radyo frekansının peşine düşüyor. Nostaljik atmosferi ve uzun plan çekimleriyle The Vast of Night, ilgiyle izlenen bir alacakaranlık kuşağı hikayesi.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.7/10

Korku Filmleri

Possessor | Brandon Cronenberg, 2020

David Cronenberg’in oğlu Brandon Cronenberg, bilimkurgu türündeki ilk filmi Antiviral’den 8 yıl sonra, bir korku filmiyle geri dönüyor. Possessor, beyin nakli teknolojisini insan bedenlerini ele geçirmek ve onlara cinayetler işletmek için kullanan gizli bir örgütte çalışan bir ajanın, kendi psikolojisindeki bozukluklukları, kimlik karmaşasını ve kontrolünü kaybedişini konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.4/10

Relic | Natalie Erika James, 2020

Avustralyalı yönetmen Natalie Erika James‘in ilk filmi, demans üzerine bir korku filmi. Üç nesil kadını, tüyler ürpertici bir evde buluşturan Relic, Kay’in annesinin kaybolması üzerine endişelenerek kızıyla birlikte onun evine gitmesiyle başlıyor. Kay, burada hem geçmişi hem de annesinin yitirmekte olduğu hafızasının sebepleri ve sonuçlarıyla yüzleşmek zorunda kalıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.0/10

The Lodge | Severin Fiala & Veronika Franz, 2020

Bir kar fırtınası sırasında, bir dağ evinde geçen bu filmde, müstakbel üvey anneleriyle evde mahsur kalan iki küçük çocuk, tuhaf ve korkutucu olaylarla yüzleşmek zorunda kalıyorlar. Goodnight Mommy filminin yönetmenlerinin imzasını taşıyan The Lodge, gerçeklerin hiç de beklediğiniz gibi olmadığı ve hiç tahmin edemeyeceğiniz sonuçlar doğurduğu o şaşırtıcı korku filmlerinden…

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.0/10

The Invisible Man | Leigh Whannell, 2020

2020’nin sinemaların kapılarını kapattığı ilk yarısında vizyona giren nadir gişe filmlerinden olan The Invisible Man, özellikle Elisabeth Moss‘un performansıyla dikkat çeken bir korku filmi. Cecilia, psikolojik ve fiziksel şiddetine maruz kaldığı partnerinin ölümünün ardından, bir yandan bunun sahte bir ölüm olduğundan şüphelenmeye, bir yandan da görünmeyen bir tehlike tarafından tehdit edildiğini hissetmeye başlıyor. Bu görünmez adam hikayesi, tansiyonunuzu yükseltecek!

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.1/10

Yerli Filmler / Türk Filmleri / Yerli Film Önerileri

Aşk, Büyü vs. | Ümit Ünal, 2020

Adında da belirtildiği gibi, aşka dair büyülü bir film bu… Ümit Ünal‘ın İstanbul Film Festivali’nde büyük ödül Altın Lale’yi kazanan filmi, Büyükada’da yıllar sonra buluşan ve aradan geçen acımasız yıllara rağmen aralarındaki aşkı ve tutkuyu yitirmemiş iki kadının bu aşkı yeniden alevlendirişini konu alıyor. Selen Uçer ve Ece Dizdar‘ın performanslarıyla Aşk, Büyü vs., Türkiye kuir sinemasının en önemli filmlerinden birine dönüşüyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

Nasipse Adayız | Ercan Kesal, 2020

Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali’nde yapan, İstanbul Film Festivali’nden de ödüller kazanan Nasipse Adayız, daha önce yazar, senarist ve oyuncu olarak da karşımıza çıkan, aslında bir doktor olan Ercan Kesal‘ın yönettiği ilk film. Partisinin belediye başkan aday adayı olan bir doktorun, adaylığı garantilemek için çırpınışlarını konu alan ve oldukça hareketli tek bir günde geçen film, Romanya ve İngiliz sinemasının politik taşlama ve komedilerinden izler taşıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

Bilmemek | Leyla Yılmaz, 2020

Ankara Film Festivali’nde En İyi Film seçilen Bilmemek, İstanbul’da yaşayan eğitimli, orta sınıf bir ailenin başarılı bir öğrenci ve sporcu olan oğlu olan Umut’u merkezine alıyor. Takım arkadaşları tarafından eşcinsel olup olmadığı sorulunca cevap vermemeyi seçtiği için onların zorbalığına maruz kalan Umut ortadan kaybolunca filmin bilinmeyenlerine bir yenisi ekleniyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.1/10

Bozkır | Ali Özel, 2020

Geçtiğimiz yıl sonunda ilk gösterimini yaptığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 10 dalda 11 ödül birden alarak gündeme oturan ve eleştirilerin odağı olan, Ali Özel imzalı Bozkır, sinemaların kapalı olduğu günlerde vizyondan önce dijital platformlara uğrayan yerli yapımlardan biri oldu. Film, bir baraj inşaatı nedeniyle köyün tahliyesi gerekirken taşınmaya yanaşmayan bir adam ve yıllar sonra onu ikna etmek için köye dönen oğlunun yüzleşmesini konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.0/10

Animasyon Filmler

Soul | Pete Docter, 2020

Up ve Inside Out’un yaratıcısı Pete Docter‘in yönetmen koltuğunda oturduğu yeni Pixar animasyonu, bu kez ruhları konuşturuyor! Filmde, müzik tutkusunu yitiren bir müzisyenin bedeninden çıkan ruhu geri dönmeye çalışırken ona küçük bir ruh yardımcı oluyor. Caz müzikle bezeli Pixar animasyonunun festivaller sonrası yolculuğu henüz başlamamış, ne zaman ne şekilde izleyeceğimiz henüz netlik kazanmamış olsa da, şimdiye kadarki en iyi Pixar filmi olduğu söylentileri heyecanımızı arttırmaya yetiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.1/10

Wolfwalkers | Tomm Moore & Ross Stewart, 2020

The Secret of Kells ve Song of the Sea gibi animasyonlara imza atan ekip, bir kez daha İrlanda mitolojisinden beslenen bir hikayeyle karşımıza çıkıyor. Avcı babasıyla birlikte, kalan son kurt sürüsünü avlamak için İrlanda’ya giden küçük bir çocuğun fikirleri, yolculuğundaki amacı ve hayatı, burada tanıştığı gizemli ve özgür ruhlu genç bir kız sayesinde değişiyor. Apple TV+ animasyonu WolfWalkers, yılın en ilham verici öykülerinden birini anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.3/10

Over the Moon | Glen Keane, 2020

Netflix’in müzikal animasyonu Over the Moon‘da, annesini küçük yaşta kaybeden Fei Fei, onunla ilgili hatırladığı tek şey olan mitolojik hikayenin etkisiyle bir roket yapmaya, Ay’a uçmaya ve Ay Tanrıçası ile tanışmaya karar veriyor. Çin mitolojisinden ve uzay yolculuklarından beslenen hikayesi, birbirinden güzel şarkıları ve eğlenceli karakterleriyle yılın en renkli animasyonlarından birini izlemeye hazır olun.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.5/10

Onward | Dan Scanlon, 2020

2020’lerin ilk Pixar animasyonu Onward, elflerin dünyasında geçiyor. İki kardeş, çok küçükken kaybettikleri babalarıyla bir gün geçirmelerini sağlayacak bir büyüye ulaşma ümidiyle, onları olgunlaştıracak ve bağlarını kuvvetlendirecek bir yolculuğa çıkıyorlar.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.5/10