Biz en büyük ilhamımızı çocukların ilklerini denerken kendilerine gösterdikleri sabırlı şefkatten ve yeni bir alanı keşfederken bitmek bilmez meraklarından alırız. Çocukların hayal güçleri ve düşünceleri ile açtıkları pencereden kendi içimizdeki çocukla da yakınlaşırken; şehir ve sanat keşiflerimize onların da eşlik etmesini istedik. O zaman ekranları kapatıp çocukların kendi ilgilerini keşfetmeye başlarken yeni arkadaşlar da edinebilecekleri; şehirde sanata ve doğaya farklı bir açıdan yaklaşabilecekleri bir rota çizelim. Bu yazıyı düzenli aralıklarla güncellediğimizi de buraya not düşelim.

Mayıs Ayının Öne Çıkanı

Çocuklar için Beatles, Zorlu PSM

Çocuklar için Beatles, Zorlu PSM

Zorlu PSM, 12 Mayıs’ta çocuklara özel bir konser programı düzenliyor. Efsanevi müzik grubu Beatles’ın parçalarının çocuklar için seslendirildiği günde sahneye vokalde Müge Halaç, gitarda Umut Yunus Ateş, saksafonda Bora Tanyeli, kontrbasta Alp Erdoğmuş, davulda Emre Uyar çıkıyor. Çocukların, Beatles’ın unutulmayan şarkıları ile özgürce dans edebilecekleri bir alan yaratılması amaçlanıyor.

Çocuklar için Beatles konseri hakkında bilgi almak için tıklayın.

Çocuklara Yönelik Sanat Atölyeleri Programı

Arter, Beyoğlu

Bir Vehbi Koç Vakfı Kuruluşu olan Arter, İstanbul’un en büyük sanat merkezlerinden biri. Perşembe günleri ücretsiz girişi ve kütüphanenin pazartesi dışında her gün açık olması ile bütün katılımcılara erişebilir bir alan sunmayı amaçlayan Arter; farklı disiplinlerden sanatçıları özgür ve çok sesli bir yönden bünyesinde barındırıyor. İçinde yaşadığımız zamana farklı bir açıdan yaklaşmayı önceliğine koyan Arter’de yetişkinlere ve çocuklara yönelik öğrenme programları bulunuyor. Çocuklar için hazırladığı öğrenme programları; gündelik hayatta karşılaştıklarına karşı meraklarını ve yaratıcılıklarını besleyerek çok yönlü bakabilme beceresini yükseltmeyi amaçlıyor. Çocuk atölyeleri, genelde hafta sonları gerçekleşiyor. Ayrıca Arter’de çocukların müzeyi keşfederken ilham alabilecekleri bir Müze Keşif Kiti de bulunuyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşen etkinlikler:

11 Mayıs 2024, Ben ve Sen: Arter Öğrenme Programı ekibinin düzenlediği Ben ve Sen başlıklı atölye, 4-6 yaş arası çocukların ebeveynleri ile kuracağı yeni bir iletişim türüne odaklanıyor. Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester’ı bir araya getiren GLOSSOLALALA başlıklı sergiyi merkeze alan atölyede çocuklar, farklı türde görsel, işitsel ve metinsel unsurları bir araya getirdikleri kolajlar üretiyor.

11 Mayıs 2024, Pencereden Bakmak: Atölye+’nın kurucusu Merve Çakmakçı’nın moderatörlüğünde düzenlenen atölye, merkezine Arter binasının mimarisini alıyor. 6-9 yaş grubuna yönelik gerçekleştirilen atölye kapsamında çocuklar, mekânsal ve doğal sınırlardan kurtularak kendi hayallerindeki pencereler ile bir seyahate çıkıyor.

18 Mayıs 2024, Sesin Kıvrımları: Arter Öğrenme Programı ekibi tarafından 6-9 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen atölye bir kez daha merkezine Johanna Gustafsson Fürst ve Dilek Winchester’ı bir araya getiren GLOSSOLALALA başlıklı sergiyi alıyor. Atölye kapsamında çocuklar; ses, ritim ve çeşitli eserlerde yer alan kelimelerden aldıkları ilham ile kelimelere beden kazandırdıkları soyut heykel çalışmaları gerçekleştiriyor.

25 Mayıs 2024, Kelimelerle Hareket Et!: Atölyepikolo yürütücülüğünde gerçekleşen atölye, 4-6 yaş arası çocuklar ile kelimelerin dünyasına doğru bir keşfe çıkıyor. Johanna Gustafsson Fürst ile Dilek Winchester’ın GLOSSOLALALA sergisini merkeze alan atölye kapsamında çocuklar, yaratıcı drama destekli oyunlar aracılığıyla karşılaştıkları kelimeleri kendi bedenlerini kullanarak ifade ediyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Pera Müzesi, Beyoğlu

Pera Müzesi

Suna ve İnan Kıraç Vakfı’nın şehrin ruhunun en yüksek noktalarından biri olan Asmalı Mescit’te bir müze ve kültür alanı oluşturabilmek amacı ile başlattıkları Pera Müzesi; vakıf ruhuna uygun bir şekilde cuma akşamları herkes ve çarşamba bütün gün de öğrenciler tarafından ücretsiz bir şekilde ziyaret edilebiliyor. Güncel sergilerden aldıkları ilham ile çocukların becerilerini geliştirebilme amacına yönelik yaş gruplarına böldükleri bir Pera Çocuk alanları bulunuyor. Pera Çocuk kapsamında okul ara tatil dönemlerinde ve hafta sonlarında gerçekleştirilen atölyelerde; farklı malzeme ve teknikler ile öğrenme deneyimleri sunuluyor. Müze, okul gruplarına ve öğretmenlere özel farklı etkinlikler de düzenleniyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşen etkinlikler:

12 Mayıs 2024, Sevgi Çiçekleri: Pera Müzesi tarafından 7-12 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölyede Anneler Günü’ne özel tasarımlar gerçekleştiriliyor. Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni sergisinden alınan ilham ile atölye kapsamında çocuklar, tasarladıkları saksıya çiçekler ekiyor.

25 Mayıs, 8 ve 29 Haziran 2024, Tünel Kitap: Pera Müzesi tarafından 10-12 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölyede kentin panoramik temsil tarihine doğru bir yolculuk düzenleniyor. Atölye kapsamında çocuklar, şehrin farklı detaylarından aldıkları ilham ile kendi Tünel Kitapları’nı tasarlıyor.

25 Mayıs, 22 ve 29 Haziran 2024, Akordiyon Tablom: Pera Müzesi tarafından 4-6 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölye, merkezine Tam Yerinden: İstanbul’a Panoramik Bakışın Tarihi başlıklı sergiyi alıyor. Atölye kapsamında çocuklar;  kolaj malzemeleri, şehir elementi şablonları ve renkli boyalar kullanarak akordiyon panoramik şehir manzaralarını tasarlıyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Akbank Sanat, Beyoğlu

Otuz yıldan uzun bir süredir Türkiye’de çağdaş sanatın gelişimine katkıda bulunan Akbank Sanat, “değişimin hiç bitmediği bir yer” olma misyonunu taşıyor. Yerel ve uluslararası birçok projeye ev sahipliği yapan ve destekleyen Akbank Sanat, ayrıca çocuklara yönelik atölyeler düzenliyor. Her çocuğun farklılığını ön plana alarak hazırlanan bu atölyelerde özgür bir yaratıcılık için alan açmak hedefleniyor. Farklı disiplinlere başvuran atölyelerde sürdürülebilirlik ve farkındalık kavramlarına ağırlık veriliyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşen etkinlikler:

11 Mayıs 2024, Karışık Medya Kolaj: Merve & Umut Salihoğlu moderatörlüğünde 5-8 yaş arası çocuklar için hazırlanan atölye, çocukları farklı sanat disiplinleri ile tanıştırmayı hedefliyor. Atölye kapsamında çocuklar, seçtikleri medyaları kendi hayal güçlerine göre bir araya getiriyor.

11 Mayıs 2024, Heykel Bahçesi: Merve & Umut Salihoğlu moderatörlüğünde 7-12 yaş arası çocuklar için hazırlanan atölye, şekillerin ve formların dünyasını keşfediyor. Atölye kapsamında çocuklar, kendi heykellerini üretiyor.

18 Mayıs 2024, Çanta Boyama: Öznur Duyum moderatörlüğünde 6-10 yaş arası çocuklar için hazırlanan atölye, çocukların hayal gücüne hitap etmeyi amaçlıyor. Atölye kapsamında çocuklar, tekstil kalemlerini ve bez çantaları kullanarak hayallerini yansıtıyor.

18 Mayıs 2024, Kupa Boyama: Esra Peker moderatörlüğünde 6-10 yaş arası çocuklar için hazırlanan atölye, hayallere yaratıcı bir alan açmayı hedefliyor. Atölye kapsamında çocuklar, porselen kalemleri ile porselen bardaklarını diledikleri gibi şekillendiriyor.

25 Mayıs 2024, Gördüğüm İstanbul: Atelier Biiz ve Lale Yılmaz iş birliği ile gerçekleşen atölye, 7-12 yaş arası çocuklar ile görsel hafızanın temellerini keşfediyor. Atölye kapsamında çocuklar, mimari yapıların ve eserlerin atık malzemeler ile kolaj çalışmasını yaparak bir İstanbul silueti tasarlıyor.

25 Mayıs 2024, Mahallem İstanbul: Atelier Biiz ve Lale Yılmaz iş birliği ile gerçekleşen atölye, 8-13 yaş arası çocuklar ile haritalama tekniklerinin derinliklerine iniyor. Atölye kapsamında çocuklar, İstanbul haritası üzerinde kendi yaşadıkları mahalle, gittikleri okul ve sıklıkla uğradıkları duraklar ile bir rota oluşturuyor.

25 Mayıs 2024, Mozaik: Oğulcan Kuş moderatörlüğünde 9-14 yaş arası çocuklar için hazırlanan atölye, desenler ve tekrarlar üzerine odaklanıyor. Atölye kapsamında çocuklar, renkler ve çizgiler ile oynayarak kendi mozaiklerini tasarlıyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Meşher, Beyoğlu

Bir Vehbi Koç Vakfı (VKV) kuruluşu olarak 2019 Eylül’ünde açılan Meşher, kurum içinde kurgulanan ve üretilen sergilerle Türkiye’de ve yurtdışında ilham verici bir diyalog zemini sağlamayı hedefliyor. Çeşitlilik kavramını ön plana alan Meşher’de sergilere paralel konferanslar ve söyleşiler de düzenleniyor. Disiplinlerarası sanata dair başlattığı kapsayıcı ve ilham verici diyaloglara çocukları da dahil etmek isteyen Meşher’in sergilerinden yola çıkarak içeriklerini oluşturduğu atölyeleri bulunuyor. Çocuklara yönelik düzenlenen atölyelerde yaratıcılık, paylaşma, farklı düşünme gibi kavramlar merkeze alınıyor. Meşher’in çocukları sanata dahil ettiği atölyelere mail ile kayıt olunabiliyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

İKSV Alt Kat, Beyoğlu

Sene boyunca şehirde mevsimleri festivallerinden takip ettiğimiz İKSV’nin “Her yaştan sanatsever için burada.” mottosu ile yola çıktığı bir öğrenme ve etkileşim alanı bulunuyor. Alt Kat, çocuklar ve gençler için müzikten tasarıma kadar farklı disiplinlerde yeni öğrenimler kazanmalarını amaçlayan ücretsiz bir program sunarken; çocuklar ve sivil toplum kurumlarını, sanatçıları, eğitimcileri bir araya getiriyor. Alt Kat’ta 3-15 yaş grubuna yönelik 3000 kitaptan oluşan bir kütüphane bulunuyor ve vakıf ebeveynlerin kültür- sanat içeriklerine ulaşımını arttırmaya ve öğretmenlere yönelik farklı projelere ev sahipliği yapıyor.

Çocuk, ebeveyn ve öğretmenlere yönelik atölyeler hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Sakıp Sabancı Müzesi, Emirgan

İstanbul’da Boğaziçi’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Emirgan’da yer alan Sakıp Sabancı Müzesi; deniz kenarında büyük bahçeli tarihî bir yazlık köşkte yer alıyor. Modern sanat koleksiyonundan konser ve yoga alanlarına kadar bir yaşam merkezi hâline gelen müzede yetişkinlere ve çocuklara yönelik kendine iyi gelme ve yaratıcılık üzerine farklı atölyeler bulunuyor. Atölyeler kapsamında çocuklar ile sanat üzerine konuşmalar gerçekleştirerek kendilerini ifade edebilmelerini ve dünyayı anlama şekillerine çok yönlü bakma becerisinin geliştirilmesi amaçlanırken yağmurlu olmayan günlerde bahçe üzerinden doğa ile buluşmalar da gerçekleşiyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşen etkinlikler:

11 Mayıs 2024, Kimler Gelmiş: Sakıp Sabancı Müzesi’nin Hisler Harika ekibi ile başlattığı Kimler Gelmiş atölye serisi, ikinci oturumu için merkezine Sürrealist sanatçıları alıyor. 6-9 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölye kapsamında akımın öncülerinden Salvador Dali, René Magritte, Dorothea Tanning ve Max Ernst’in eserleri kolaj çalışması ile keşfediliyor.

18 Mayıs 2024, Arkki ile Keşke Gerçek Olsa: Sakıp Sabancı Müzesi tarafından 4-6 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölye, merkezine mekânların dönüştürülmesi kavramını alıyor. Atölye kapsamında çocuklar, bilinen bir meydanı ya da parkı nasıl daha güzel, sürdürülebilir ve kapsayıcı hale getirebileceklerine dair fikirlerini çiziyorlar.

19 Mayıs 2024, Kültür Dedektifleri İz Peşinde: Sakıp Sabancı Müzesi tarafından 8-11 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölye, kültürel mirasın önemini inceliyor. Atölye kapsamında bir oyun oynayan çocuklar, kültürel mirası koruyabilmek için konservasyon mesleği ile tanışıyor.

24 Mayıs 2024, Müzede Duyularımı Keşfediyorum: Sakıp Sabancı Müzesi tarafından 18-36 aylık çocuklara özel düzenlenen atölye, ebeveynler ile çocukları bir araya getiriyor. Atölye kapsamında sanat ve doğa ile çocukların duyularını keşfetmesi hedefleniyor.

25 Mayıs 2024, Hikmet Onat Kayıkları Suya İniyor: Sakıp Sabancı Müzesi tarafından 8-11 yaş arası çocuklara özel düzenlenen atölye, merkezine Hikmet Onat’ın eserlerini alıyor. Sergi kapsamında çocuklar, Lego Spike Essential seti ile kendi özgün kayıklarını inşa ediyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Borusan Contemporary, Rumeli Hisarı

Şehrin çağdaş sanat nabzını tutan Borusan Contemporary, bulunduğu mahallenin tarihi olarak en önemli yapıtlarından Perili Köşk’te bulunuyor. Müzede Perili Köşk’ün ismi, mimarisi ve tarihinden alınan ilham ile 5-12 yaş arası çocukları çağdaş sanat alanında sorgulamaya teşvik eden atölyeler düzenleniyor. Özellikle çocuklara sürdürülebilir bir keşif alanı yaratırken mimari, arkeoloji ve çocuk yogası gibi farklı deneyim kapıları da açıldığının altını çizmeliyiz. Eğitimler çoğunlukla hafta sonları gerçekleşirken kısa süreli ve uzun süreli olmak üzere iki farklı atölye türü bulunuyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşen etkinlikler:

11 Mayıs 2024, Köprüde İnecek Var: Borusan Contemporary, Dijital Mitolojiler başlıklı grup sergisinden aldığı ilham ile 6-8 yaş arası çocuklara özel bir atölye düzenliyor. Atölye kapsamında çocuklar, kendi tasarladıkları maket çalışmaları ile üç boyutlu sanat üretimini keşfediyor.

11 Mayıs 2024, Renkli Şekil Gözlemcisi: Borusan Contemporary, Dijital Mitolojiler başlıklı grup sergisinden aldığı ilham ile 8-12 yaş arası çocuklara özel ışık kavramını merkeze alan bir atölye düzenliyor. Atölye kapsamında çocuklar, renkli pullardan ve ince boncuklardan oluşacak bir gökkuşağı ile aynı şekli iki defa göremeyecekleri bir optik oyuncak olan kendi kaleydeskoplarını üretiyor.

19 Mayıs 2024, Soyut Resimle Çalışmalar: Borusan Contemporary, Dijital Mitolojiler başlıklı grup sergisinden aldığı ilham ile 5-8 yaş arası çocuklara özel bir atölye düzenliyor. Atölye kapsamında çocuklar, Markus Linnenbrink tarafından epoksi ile yapılan çalışmayı referans alarak soyut bir sanat çalışması gerçekleştiriyor.

19 Mayıs 2024, Kinetik Heykel Tasarımı: Borusan Contemporary’de Necmi Sönmez küratörlüğünde oluşturulan sergiden ilhamını alan atölye, 8-12 yaş arası çocuklara özel düzenleniyor. Atölye kapsamında çocuklar, kendi hareketli heykellerini tasarlıyor.

26 Mayıs 2024, Karanlıkta Gizlenen Renkler: Borusan Contemporary’nin Dijital Mitolojiler başlıklı grup sergisinden aldığı ilham ile 4-6 yaş arasına özel düzenlediği atölye, ebeveynlerin eşliğinde gerçekleşiyor. Atölye kapsamında çocuklar, gün ışığında ve karanlıkta farklı gözüken neon asamblaj çalışması üretiyor.

26 Mayıs 2024, Toprağın Altında, Toprağın Üstünde: Borusan Contemporary’de yer alan Matt Collishaw’un Aritmi başlıklı sergiden ilhamını alan atölye, 7-10 yaş arası çocuklara özel düzenleniyor. Doğa ve sanat kavramını yan yana getiren atölye kapsamında çocuklar, farklı medya tekniklerinden aldıkları yardım ile kendi ağaçlarını çiziyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Rahmi Mustafa Koç Müzesi, Haliç

Rahmi Mustafa Koç Müzesi

Bir Rahmi Mustafa Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı kapsamında kurulmuş olan müze, ülkemizde ve dünyada geçmiş ve bugün üzerinden endüstriyel üretimleri bünyesinde bulunduruyor. Konu hakkında gelişim ve öğrenme sürecini çok yönlü tutarken yaratıcılık sürecini de beslemeyi amaçlayan müzenin; çocuklara ve okullara yönelik yüz yüze ve çevrimiçi eğitim alanları bulunuyor. Etkinlikler daha çok hafta sonları gerçekleşiyor.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşen etkinlikler:

11 Mayıs 2024, Bugün Fırçalarım Parmaklarım: Rahmi Mustafa Koç Müzesi, 7-10 yaş arası çocuklara özel deneysel bir tasarım atölyesi düzenliyor. Atölye kapsamında çocuklar, parmak boyaları ile Haliç’i resmediyor.

18 Mayıs 2024, Atatürk Portresi: 19 Mayıs çoşkusunu çocuklar ile paylaşmak isteyen Rahmi Mustafa Koç Müzesi, 8-12 yaş arası çocuklara özel bir atölye düzenliyor. Atölye kapsamında çocuklar, Atatürk’ün portresini çiziyor.

25 Mayıs 2024, Minik Tarla Fareleri: Rahmi Mustafa Koç Müzesi, 5-7 yaş arası çocuklar ile doğanın sınırlarında bir keşif gezisine çıkıyor. Atölye kapsamında çocuklar, müzenin bahçesine sebzeler ekiyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Müze Gazhane, Kadıköy

130 yıllık Hasanpaşa Gazhanesi’nin Gazhane Çevre Gönüllüleri ve İBB Miras’ın iş birliği sayesinde 2021 senesinde bir sanat ve kültür merkezine dönüştürülmesi ile açılan Müze Gazhane; yetişkinlere ve çocuklara yönelik birçok etkinlik düzenliyor. Çocukların sosyalleşmesini ve farklı konularda deneyimler kazanmasını amaçlayan Müze Gazhane, alanında uzman kişiler ile çocuklara yönelik sanat, müzik, sinema atölyeleri düzenliyor. Her çocuğun kendini geliştirebilmesi adına bir alan yaratmak isteyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocuklara yönelik düzenlediği atölyeleri ücretsiz gerçekleştiriyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

THINK House İstanbul, Acıbadem

Kendilerini yeni nesil bir kültür girişimi olarak tanıtan THINK House İstanbul, düşünce dünyasına katkı sunan sanat etkinlikleri, atölyeler ve eğitimler düzenliyor. Sahne, Atölye ve Ortak Çalışma Alanları olmak üzere üç farklı şekilde faaliyet gösteren THINK House İstanbul’un çocuklara yönelik düzenlediği atölyeler de bulunuyor. Ebeveynlerin rahatlıkla çalışabilirken çocuklara da kendilerini geliştirebilmek adına yeni bir alan sunan mekân, çocuklara özel performans sanatları da düzenliyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

İstanbul Oyucak Müzesi, Göztepe

İstanbul Oyuncak Müzesi; 1700’lü yıllardan günümüze uzanan koleksiyonu ile bizi çocukluğumuza döndürürken çocuklarımızın da gezmeyi en sevdiği yerlerden biri. Sunay Akın ve Belgin Akın’ın tarihin daha keyifli bir şekilde peşine düşebilmemiz adına kapılarını açtıkları müzede; sadece çocuklara yönelik atölyeler değil ayrıca birçok oyun ve kitap okumaları da bulunuyor. Yazı dahilinde bizim radarımıza aldığımız etkinliklerin en öne çıkan özelliklerinin çocukların yaratıcılığını oyuncak boyamaları ve tasarımlar ile desteklerken kendilerini farklı şekillerde ifade edebilecekleri alanlar yaratmak olduğunu söyleyebiliriz. Etkinlikler daha çok hafta sonları gerçekleşirken kitap okumalarına katılmayı tercih ederseniz siteleri üzerinden hafta içi düzenledikleri okumalara ulaşabilirsiniz.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşen etkinlikler:

7, 14, 21 ve 28 Mayıs 2024, Keşif & Duyu Oyun Atölyesi: 18 ve 36 ay arası bebek ve çocukların ebeveynleri ile katıldığı Keşif & Duyu Oyun atölyesi, Psikolog Hanedan Bilevci’nin moderatörlüğünde gerçekleşiyor. Atölye, ebeveynlerin ve çocukların birlikte sosyalleşebileceği bir ortamda çocukların becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

8, 15, 22 ve 29 Mayıs 2024, ALOHA: Müzik, Ritim, Hareket Atölyesi: ALOHA Ebeveyn ve Çocuk Gelişim Merkezi tarafından 18-36 ay çocuklar için düzenlenen atölye, merkezine ritim kavramını alıyor. Atölye kapsamında çocuklar, oyun eşliğinde  melodi, armoni, ritim gibi öğeleri ritmik tekerlemeler ve şarkılar ile keşfediyor.

11 ve 12 Mayıs 2024, Tahta Oyuncak Atölyeleri: Çizgi filmlerde ve küçüklüğümüzde bize eşlik eden tahta oyuncaklarını, çocuklar bu sefer kendileri boyayarak yaratıyorlar. İki boyutlu hayvan figürlerinden farklı şekillere kadar kendi oyuncaklarını tasarlayan çocukların el becerilerini geliştirmek amaçlanıyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Beykoz Kundura, Beykoz

Eski bir kundura fabrikasını şehrin sanat merkezlerinden birine çeviren Beykoz Kundura, Hafıza programı ile geçmişten gelen kültürel miraslarımızı devam ettirmeyi amaçlıyor. Hafıza kapsamında düzenlenen etkinliklere her ayın ikinci pazar günü de çocuklar ile gerçekleştirilen atölyeler eşlik ediyor. Çoğunlukla sanat eğitmenleri veya sanatçıların moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuklar ile önce sergi geziliyor ve hemen ardından da kültürel mirasın korunmasının önemi üzerinden sohbetler gerçekleştiriliyor. Atölye kapsamında ise çocuklar ile farklı alanlarda yaratıcı üretimler gerçekleşiyor.

Çocuk Atölyeleri ile ilgili daha fazla bilgi almak için tıklayın.

Kapak Fotoğrafı Kaynak: Unsplash.com | Dragos Gontariu

İlginizi çekebilir: İstanbul Sergi Takvimi