Mart ayından sonra yaşadığı herhangi bir şeyi hatırlayan var mı? Bende o aydan sonrası, koltuk üzerinde geçen flu bir sahne. Hepimizin de öyle oldu mecburen. Bu sene bence çoğumuz yeni yılı değil de 2020’nin bitişini kutlayacağız. 1 Ocak sabahı pandemisiz bir dünyaya uyanacağımızdan değil de ”Bu seneyi de atlattık ya, şükür!” demek için 2020’yi çabucak kapamak isteyeceğiz. Bu sene bence hepimiz gösterdiğimiz üstün sabırdan dolayı kendimizle hediyeleşmeliyiz, bir nevi ödüllendirmeliyiz kendimizi yılbaşı alışverişi de tam bu noktada devreye giriyor.

2020 Yılbaşı Alışverişi
2020 Yılbaşı Alışverişi | Fotoğraf: Unsplash/@matthew_t_rader

İster arkadaşınız ister aileniz ister de kendiniz için, ki bence en çok da kendiniz için, bu yılbaşında bir alışveriş yapacaksanız ya da hediyeler aynı hevesle hazırlanacaksa yine, bu sefer lokalden yapalım diyorum alışverişlerimizi. Son zamanlarda dünyanın hangi sorununa karşı duyarlı olmamız gerektiğini şaşırdık belki. Belki de her işimizi onlinedan hallettiğimiz bu dönemde global bir grubun sitesinden alışveriş yapmaktansa, bizim için üreten, daha doğa dostu ve desteğimizle güçlenmeyi bekleyen yerlerden alışverişimizi yapmak daha doğru, daha güzel olacak. Çoğu insanın eli hemen alışık olduğu mağazalara gidiyor, ancak madem artık ne alırsak alalım online olarak almak zorundayız, şimdi tercihlerimizi değiştirme zamanı. Hem de aslında o kadar fazla çeşide ulaşmak mümkün ki paylaştığımda sizin de hoşunuza gideceğine eminim. O zaman başlayalım.

2020 Yılbaşı Alıverişi Önerileri

 Paper Street Co. Ajandaları

İki kız kardeşin 2015 yılında kurduğu Paper Street Co. içerisinde poster, kartpostal, renkli defterler ve planlayıcılar gibi çok farklı kırtasiye ürünleri barındırıyor. Benim favorimse 2021 Ajandaları oldu. 2021’in de bu sene gibi boş geçmeyeceğini temenni ederek; bol etkinlik, buluşma saati dolu, işlerle dolu bir ajanda olması dileğiyle benim hemen sipariş ettiğim bir ajanda. Aynı zamanda günlük ve haftalık planlayıcıları da var.

 Black Beans Craft Kartpostalları

Bence yılbaşında gelebilecek en güzel hediyelerden biti kartpostallar. Bazıları tarafından modası geçmiş olarak görülse de benim için geleneğin değerini hala koruyan yeri çok ayrı olduğu bir anı kartpostallar. Özellikle de bu sene çoğumuz belki sevdiklerimizle değil de tek başımıza gireceğiz yeni yıla. En azından birlikte olma kavramı olmayacak ya da dışarıda, sokaklarda kalabalık kutlamalara rastlamayacağız bu sene. Bu yüzden de aslında sevdiklerinize kartpostal göndermek en duygusal hediyelerden biri olabilir. Belki arkasına yazacağınız güzel, size ait sözlerle ya da yeni yıl için güzel dileklerinizle… Basit ama anlamlı bir yılbaşı hediyesi.

Benim en beğendiğim kartpostallar ise Instagram’da denk geldiğim Black Beans Craft sayfasından. En sevdiğim filmlerden Before Sunrise’dan, Anna Karanina, Call Me By Your Name ve Friends’e kadar pek çok film ve dizinin çizimlerinden oluşan kartpostallarına başlıkta bıraktığım linkteki sitelerinden veya Instagram sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Hello Minaste Mum

Uzun süredir evimiz aslında gördüğümüz tek mekan. Bu yüzden de ben özellikle bu dönemde evi çeşit çeşit mumlarla süslemeyi alışkanlık haline getirdim. Bazen akşam yemeği yerken, bazen kitap okurken bazen de sadece kokulu olanları bana keyifli hissettirmesi için yakıyorum. Genelde birbirinden farklı almaya çalışıyorum ve bittikçe de yeniliyorum. Bu sefer elimdeki mumların bitmesine yakın pazar araştırması yaparken Hello Minaste sayfasıyla karşılaştım. Instagram sayfalarına girip baktığımda çok güzel bir hediye önerileri listesi yaptıklarını gördüm. Markanın en beğendiğim ürünlerinden biri de Doğal Arınma Seti’leri.

Arzumcacom Tütsü

Tabii ki mumdan sonra aklıma ilk gelenlerden, özellikle de evden çalışırken kendimi dinlemek istediğim zamanlarda en keyifli gelenlerden biri de tütsü. Arzumcacom sayfasını da pandemi döneminin en başında keşfetmiştim. O kadar değişik ve güzel ürünleri var ki, siteye girince seçim yapmak oldukça zor oluyor. Genelde birden fazla ürün alırken buluyorsunuz kendinizi. Ben yine en beğendiğimi bırakıyorum ama tüm ürünler kesinlikle göz atmaya değer. 

Bikutumutluluk Sürpriz Hediye Paketleri

Şimdi de özel günlerin “Ne alacağım” telaşının kurtarıcısı, yılbaşında sevdiğiniz birine hediye vermek istiyorsanız ancak ne alacağınızı bilemiyorsanız sizin yerinize düşünen bir sayfayı paylaşıyorum. Bikutumutluluk, adından da anlaşıldığı üzere, sevdiklerinizi mutlu edecek bir kutu dolusu hediyeyi sizin için hazırda bekletiyor. Bunun dışında pek çok farklı kategoriden ürünlerini kendiniz de seçerek size özel bir kutu oluşturabiliyorsunuz. Ancak onlar genelde en güzelini düşünmüş oluyor ve sizi hiç uğraştırmıyorlar. Şimdiden yılbaşı kutularını evlere ulaştırmak üzere hazırlamışlar bile!

MiaMano’daki Her Şey!

Bu sayfada aklınıza gelebilecek her türlü ürün var. Özellikle yılbaşı alışverişinden bahsediyorken geyikli çoraplardan, yılbaşı ağacı süslerine, mumlara, kırtasiye ürünlerinden, ev dekorasyonlarına o kadar güzel şeyler var ki ben hangisinin ön plana çıktığına karar veremedim. Onlar da bu çeşitliliğin farkında olacak ki yılbaşı hediyeleri için ayrı bir kategori açmışlar.

Kitap Koala’dan Kitap

En iyisini en sona sakladım! Amaç, zaman fark etmeden bence bir insana alınabilecek en güzel hediyelerdendir kitap. Hele de kendi okuduğunuz, altını çizdiğiniz bir kitabı sevdiğiniz biriyle paylaşmanın verdiği haz çok ayrı. Bu öneride aslında kitaptan öte sayfanın amacı da olaya çok ayrı bir değer katıyor. Kitap Koala elde ettiği net kardan sokak hayvanlarına belirli bir bütçe ayırıyor. Herhangi bir bağış ya da sponsorluğa dayanmadan tamamen okurlardan elde edilen gelirlerle sokak hayvanlarının tedavilerini üstleniyor. Aslında tam olarak ne yaptıklarını ve felsefelerini internet sitelerinde ve hazırladıkları broşürde çok güzel açıklamışlar. Kendi listenizdeki kitaplar haricinde destekte bulunmak isterseniz diye de askıda kitap ve askıda mama sistemi kurmuşlar. Bunun dışında elden çıkarmak istediğiniz ikinci el kitaplarınızı ulaştırdığınızda yine elde edilen karla sokak hayvanlarının tedavisine destek olabilirsiniz. 2020 bitmeden mutlaka okumanız gereken bir kitap önerisini Kitap Koala’yla tanışma siparişiniz olarak buraya bırakıyorum: John Berger-Ve Yüzlerimiz, Kalbim, Fotograflar Kadar Kısa Ömürlü.

Kapak Fotoğrafı: Unsplash/@freestocks

İlginizi çekebilir: Gamze Türker’den Mum Markaları