‘Hepimizin Kasım ayının sonlarından itibaren geleneksel yılbaşı şarkıları eşliğinde açıp ağaç süslemeye başlayan bir arkadaşı vardır. Kaçmak mümkün olmayan bir biçimde Mariah Carey “All I Want For Christmas Is You” hakimiyeti altında geçen Aralık ayının ardından, yeni yıl akşamında, her ana uyum sağlayacak iyi ‘playlist’lerin arayışına girmeye başladık bile. Schweppes’li ‘mocktail’ler eşliğinde evde geçecek bir yılbaşı gecesi için, #NeİstediğiniBilenlere özel ‘playlist’ önerilerimiz bu yazıda!

#NeİstediğiniBilenlere Yılbaşı Akşamına Özel ‘Playlist’ Önerileri

Kabul edelim tüm toplu etkinliklerde müzikten sorumlu kişi olmak, müzik kadar özel bir zevkinizi paylaşabilmek bakımından hafif gergin ama bir o kadar da güçlü hissettiren bir rol. Çünkü bir akşamı özel kılmak adına en önemli iki faktör arasında; yemekler ve müzik yer alıyor. “Bu playlist’i bana da gönderir misin?” ise yanıtlaması en gurur verici sorulardan bir tanesi. Aslında müzik seçimlerini öne çıkartan, doğru anlarla ve o anların ruhuyla eşleşmeyi başarmış olmaları. Yeni yılı birlikte karşılamak istediğiniz o özel insanlar kapıdan girer girmez onları karşılayan, keyifle yenen bir yemekte, ‘mocktail’ saatinde ya da hediyeler açılırken eşlik eden şarkılar, o anları gelecekte tıpkı birer film karesi gibi hatırlarlarken fonda çalacak olanlar!

Klasiklere Evet, Klişelere Hayır

‘Cheesy’ romantik komedilerden Noel babalı yılbaşı süslemelerine bazı şeyler, itiraf etmekten çok hoşlanmasak da sezonun ruhuna eşlik edip serotonin depolamamıza aracılık ediyor. Yeni yıl müzikleri de bunlardan bir tanesi. Misafirleriniz kapıdan girer girmez, aynı ruhu yakalamalarına eşlik edecek ama klişelerle dolu olmayan bir liste içinse sırtımızı tabii ki zamansız klasiklere yaslıyoruz. Eğer yine de bir ters köşe yapıp yeni yıl akşamına modern bir dokunuş eklemek ya da genç Z kuşağı misafirlere hala trendleri yakalayabildiğinizi ispat etmek isterseniz ‘k-pop christmas’ listesine bir şans verebilirsiniz.

‘Mocktail’ Saati

‘Playlist’ seçmenin en zor olduğu senaryolar arasında kalabalık grupların sohbet ettikleri anlar var. Birbirinin hayatına dair son detayları yakalamaya çalışma ve gülüşmelerin arkasında bir fon müziği olacak ve kısa sessizlik anlarını dolduracak sakin şarkılara tam da bu yüzden ihtiyaç var. Modern klasikler, 90’lar ve 00’lerden nostaljik şarkılara yer veren bir liste hem ‘Mocktail’ saatine eşlik etmesi hem de müziğe dair sohbetlere katalizör olması açısından ideal. Eğer fon müziğinde sözlerin dikkat dağıtıcı olduğunu düşünenlerdenseniz son yılların en rahatlatıcı alt türlerinden biri olarak ‘lo-fi’yi tercih edebilirsiniz.

Canlanma Zamanı

Yeni bir yıla girerken hayatımızı değiştireceğini umduğumuz kararlar alma konusundaki hevesimiz bazen o yılın değerlendirmesini yapmayı ihmal etmemize neden olabiliyor. Tüm bir yılın en hatırlanası anlarını fark etmeden zihnimize kaydetmemize aracılık edense tabii ki yılın öne çıkan şarkıları. Bu yaz Doja Cat, Woman ya da Maneskin, Beggin’in fonda olmadığı bir tatil yapmamış olmanız imkansız. Peki yılın ‘hit’lerinden kaç tanesini hatırlıyorsunuz? Yılbaşı yemeğinin ardından koltuklara çökülen o anlarda odayı yeniden canlandırmak için 2021 şarkı listelerini önünüze alıp herkesten yalnızca ilk 10 saniyesini dinlettiğiniz şarkıların ismini ve sanatçılarını söylemelerini isteyebilirsiniz.

After-Party

Son olarak, hediyelerin açılışının ardından, tatlının son lokmaları ve ‘mocktail’lerin son yudumları alınırken yavaş ve hareketli ezgiler arasında eforsuz geçişler yapacak bir ‘playlist’e ihtiyaç var. R&B ve hip-hop’ın başrolü oynadığı iyi bir listeyi, yeni yılın ilk saatlerinde yıl boyu sürmesini umacağınız enerjiyi yakalamak için kullanabilirsiniz. Bir diğer seçenekse, akşamı herkesin moduna ve zevkine hitap edecek şarkılarla kapatmak için herkesten iki şarkı eklemelerini isteyeceğiniz bir ortak çalma listesi oluşturmak olabilir.

O halde playlist’lerimiz de hazırsa yeni yılda kendimizi ve sevdiklerimizi şımartmanın tam zamanı! Biz de mocktail’lerimizi kendini evde de olsa şımartmayı hak edenlere ve Schweppes ile #NeİstediğiniBilenlere kaldırıyoruz.

Kapak Fotoğrafı: Schweppes