Geride kalan yıllar çok iyi filmler içerebiliyor, halen izlemediğimiz önemli filmleri arada birilerinin bize hatırlatması gerekiyor. Geriye dönüp baktığımızda 2018’in film sektörü açısından hiç de fena bir sene olmadığını görüyoruz. Başlayalım mı? Çünkü bu yazıda 2018’in en iyi filmleri listesini bulacaksınız!

Güncel film listemiz için film önerileri yazımıza tıklayın.

2018’in En İyi Filmleri

Festival Filmleri / Ödüllü Film Önerileri

Beoning / Burning | Lee Chang-dong, 2018

Prömiyerini yaptığı Cannes Film Festivali‘nde en olumlu eleştirileri alan film olmasına rağmen ödül kazanamamıştı Burning. Ardından Güney Kore‘nin Oscar adayı seçildi.Etkileyici görselliği ve masalsı anlatımıyla, bir aşk üçgeninden hareketle gerçeğin ne olduğunu sorguluyor film ve zaten tam da bu tasvirin aklınıza getireceği yazar Haruki Murakami‘nin bir öyküsünden uyarlanmış.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.7/10

BlacKkKlansman | Spike Lee, 2018

ABD’nin en saygı duyulan siyahi yönetmenlerinden Spike Lee‘nin, Cannes Film Festivali‘nde Jüri Büyük Ödülü‘ne uzanan yeni filmi BlacKkKlansman. Film, 1970’lerin çalkantılı politik ortamında, ırkçı örgüt KKK’in gündemde olduğu bir dönemde geçiyor. Biri siyahi, diğeri Yahudi iki polis memurunun ırkçı örgütün içine sızmayı başardığı bu suç dramedisi gerçek olaylara dayanıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.6/10

The Favourite | Yorgos Lanthimos, 2018

Yunan Yeni Dalgası‘nın ustası, Dogtooth, The Lobster ve The Killing of a Sacred Deer gibi nefes kesen, zeka oyunlarıyla dolu filmlerin yaratıcısı Yorgos Lanthimos, bu yıl bir dönem filmi çekti. 18. yüzyıl İngiliz sarayında geçmesi sizi yanıltmasın. Olivia Colman, Emma Stone ve Rachel Weisz‘ın başrollerini paylaştığı The Favourite yılın en iyi, en komik, en eğlenceli, en yaratıcı ve görsel olarak en zengin filmlerinden biri.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.3/10

Manbiki kazoku / Shoplifters | Hirokazu Koreeda, 2018

Uzakdoğu sinemasında melodramların ustası, Japon yönetmen Hirokazu Koreeda‘nın yürek ısıtan ve göz yaşartan son filmi Cannes Film Festivali‘nde Altın Palmiye kazandı. Film, marketlerden yiyecek çalarak yaşamını sürdüren bir ailenin, sokakta buldukları küçük bir kızı ailelerine kabul etmesiyle değişen hayatını anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.1/10

Netflix Filmleri / Netflix Film Önerileri

22 July | Paul Greengrass, 2018

Paul Greengrass‘ın hareketli kamerası ve nefes kesen kurgu masası, bu kez Norveç’teki terör saldırısını konu alıyor. Filmde çoğunlukla Norveçli oyuncular rol alsa da dili İngilizce. 22 Temmuz 2011’deki trajik olayları çarpıcı bir gerçeklikle izleyeceksiniz.

youtube play youtube play

Netflix | IMDb Puanı: 6.8/10

The Ballad of Buster Scruggs | Ethan & Joel Coen, 2018

Netflix‘in önce bir dizi olarak planladığı Coen Kardeşler imzalı The Ballad of Buster Scruggs bir antoloji filme dönüştü ve Venedik Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülüne uzandıktan sonra Netflix‘te yayınlandı. Western türünde 6 ayrı hikaye anlatan filmde James Franco‘dan Liam Neeson‘a Tom Waits‘ten Zoe Kazan‘a birçok ünlü isim rol alıyor.

youtube play youtube play

Netflix | IMDb Puanı: 7.4/10

Private Life | Tamara Jenkins, 2018

Kathryn Hahn ve Paul Giamatti’nin başrollerini paylaştığı Private Life filmi, bebek sahibi olmaya çalışan bir çiftin başından geçenleri ve ilişkilerinin bu yolda nasıl inişler ve çıkışlardan geçtiğini anlatıyor. Çok iyi yazılmış senaryosu filmi keyifle izletiyor.

youtube play youtube play

 Netflix | IMDb Puanı: 7.2/10

Roma | Alfonso Cuarón, 2018

Meksikalı yönetmen Alfonso Cuarón, Gravity‘den 5 yıl sonra bir kez daha Oscar’a koşuyor. Çünkü Venedik Film Festivali‘nde Altın Aslan ile ödüllendirildikten sonra gösterildiği her festivalde eleştirmenler tarafından da izleyici tarafından da baştacı edilen Romagörsel olarak da sinema dili olarak da dört dörtlük bir film. Film, Meksika’nın aynı adlı mahallesinde, orta sınıf bir aile ve hizmetçilerinin yaşamından bir kesit sunuyor.

youtube play youtube play

theMagger İncelemesi | Netflix | IMDb Puanı: 8.7/10

İlginizi çekebilir: Yeni Dizi Önerileri: Netflix ve Diğerleri

Komedi Filmleri

Blockers | Kay Cannon, 2018

Komedi yetenekleriyle bizi daima güldüren Leslie Mann ve Ike Barinholtz, yanlarına komedi yeteneğinden pek haberdar olmadığımız John Cena‘yı da alarak yılın en komik filmlerinden birini çıkarmış ortaya. Blockersmezuniyet partisi gecesi bekaretlerini kaybetmek için bir anlaşma yapan üç kız arkadaşın, bu anlaşmadan haberi olan aileleri tarafından engellenmeye çalışması sonucu yaşananlarla kahkaha attırıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.2/10

The Death of Stalin | Armando Iannucci, 2017

Veep dizisi ve In the Loop filmiyle tanınan senarist ve yönetmen Armando Iannucci’den yeni bir politik taşlama. Hepsi birbirinden komik tiplemeleriyle, bizi Rusya’ya, Stalin dönemine götürüyor film. Liderin ölümünün ardından oluşan rekabet ortamı ve koltuğu kapmak için kıyasıya mücadele veren bir dizi adamla film, bir taht-oyunları-komedisine dönüştürüyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.2/10

Game Night | J.F. Daley & J. Goldstein, 2018

Jason Bateman ve Rachel McAdams’ın başrollerini paylaştığı komedi, bu yılın en iyi anaakım komedisiydi bana kalırsa. Düzenli olarak kutu oyunları oynamak için toplanan bir grup arkadaşın bir oyun gecesi, içlerinden birinin zengin ve gizemli kardeşinin aralarına katılması ve yepyeni bir oyun teklifiyle gelmesiyle tehlikeli ve korkunç bir geceye dönüşüyor. Tabii biz onların başına gelenlere kahkahalarla gülüyoruz, o ayrı.

youtube play youtube play

IMDb Puanı:  7.0/10

Green Book | Peter Farrelly, 2018

Green Book filmi, 1960’ların ırkçı ABD’sinde geçen bir yol hikayesi, bir dostluk hikayesi, biyografik bir komedi… Siyahi caz piyanisti Dr. Don Shirley ve İtalyan asıllı şoförü Tony Lip‘in yollarda geçirdiği iki ayda yaşadıklarını konu alan film hem güldürüp hem düşündüren sımsıcak filmlerden. Mahersahala Ali ve Viggo Mortensen‘den, yılın en iyi performanslarından ikisini bulacaksınız.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.3/10

Romantik Komediler / Romantik Film Önerileri

Crazy Rich Asians | Jon M. Chu, 2018

Çoksatan roman uyarlaması Crazy Rich AsiansABD’de gişe rekorları kırsa da ülkemizde vizyona girmedi. Asya kökenli birçok oyuncunun bir araya geldiği ve bu nedenle Hollywood sineması için bir mihenk taşı diyebileceğimiz film, romantik komedi klişelerini, bambaşka bir coğrafyada, farklı bir kültürün bakış açısıyla sunuyor. Sizi hem gülümsetecek hem de yüreğinizi ısıtacak.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.1/10

Juliet, Naked | Jesse Peretz, 2018

About a Boy ve High Fidelity gibi romanların da yazarı Nick Hornby‘nin bir diğer romanından uyarlanan Juliet, Naked‘in ana karakteri, eşinin 25 yıldır saplantılı ve takınıtılı bir şekilde hayran olduğu rock yıldızıyla tuhaf tesadüfler sonucu yakınlaşan bir kadın. Ethan Hawke, Rose Byrne ve Chris O’Dowd‘u keyifle izleyeceksiniz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.7/10

Love, Simon | Greg Berlanti, 2018

Love, Simon da bir roman uyarlaması. Anaakım sinemada eşcinsel bir ana karaktere sahip bir gençlik filmi ve bir romantik komedi olarak milyonlara ilham veren önemli bir film aynı zamanda. Nick Robinson‘ın cinsel kimliğini henüz fark eden ve ailesine, arkadaşlarına açılma konusunda zorluk çeken liseli Simon’ı canlandırdığı filmde olaylar sanal bir aşkla ilginçleşiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.7/10

To All the Boys I’ve Loved Before | Susan Johnson, 2018

Liseli Lara Jean’in özelliklerinden biri, çok yoğun duygular hissettiğinde bunları kağıda döküyor olması. Buraya kadar her şey tamam da, neden bunları yazdıklarını hiç okumasını istemediği ilgili kişinin ismi ve adresinin yazdığı bir zarfa koyduğu mektup formatında yazıp saklıyor anlaması gerçekten güç. Evet doğru tahmin ettiniz, romantik komedi bu ya, mektuplar bir gün yanlışlıkla postalanıyor – Lara Jean’in bugüne kadar aşık olduğu tüm çocuklara! Filmin başrolündeki Lara Condor ve Noah Centineo‘nun geleceğin yıldızlarından olduğunu söylemek şart.

youtube play youtube play

Netflix | IMDb Puanı: 7.3/10

Aksiyon Filmleri / Macera Filmleri

Bad Times at the El Royale | Drew Goddard, 2018

Daha önce The Cabin in the Woods ile, yani türler arasında gidip gelen, şaşırtıcı ve bol sürprizli bir filmle karşımıza çıkan Drew Goddard, Jeff Bridges‘tan Chris Hemsworth‘e, Dakota Johnson‘dan Jon Hamm‘e birçok ünlü oyuncuyu bir araya toplamış ve her bölümü ayrı bir twist ile bezeli gizemli bir suç filmiyle karşımıza çıkmış. Film, 1960’ların sonunda, Nevada – California sınırının üzerinde bulunan, gözden düşmüş El Royale otelinde ansızın beliren beş yabancının entrikalar dolu gecesini konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.4/10

Mission: Impossible – Fallout | Christopher McQuarrie, 2018

1980’lerin sonunda bir dizi olarak hayatımıza girip 1990’larda Tom Cruise ile özdeşleşen bir seriye dönüşen Mission: Impossible serisinin son filmi, bugüne kadarki en iyi eleştirileri alan, özellikle teknik anlamdaki başarısıyla göklere çıkarılan bir devam filmi oldu. Yılların eskitemediği Tom Cruise ile biraz daha aksiyon keyfi…

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.9/10

Upgrade | Leigh Whannell, 2018

Upgrade, Black Mirror Tarzı Filmler listemde yer alıyor; gerçekten de öyle! Teknolojinin hayatın her alanına girdiği, hatta hayatlarımızı kontrol etmeye başladığı bir yakın gelecekte, bir adamın vücuduna yerleştirilen çip tarafından kontrol altına alınmasını konu alıyor. Başrolde, geçtiğimiz yılların pek beğendiğim gerilimlerinden The Invitation‘da izlediğimiz Logan Marshall-Green var.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.6/10

Widows | Steve McQueen, 2018

Hunger, Shame ve 12 Years a Slave gibi kalburüstü dramaların ardından bu kez güçlü bir kadro ve Hollywood usulü bir soygun filmiyle karşımıza çıkıyor aynı zamanda video yerleştirmeleriyle tanınan bir çağdaş sanatçı olan Steve McQueen. Viola Davis, Elizabeth Debicki, Michelle Rodriguez ve Cynthia Erivo, eşlerini kaybeden ve onların pisliğini temizlemek için bir soygun yapmak zorunda kalan dört dul kadını canlandırıyorlar filmde. Kadrodaki yıldızlar onlarla da sınırlı değil: Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya, Liam Neeson

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.4/10

Bilimkurgu Filmleri / Fantastik Filmler

Annihilation | Alex Garland, 2018

Ex Machina ile yönetmenliğe sağlam bir giriş yapan Alex Garland, bu yılın başında merakla beklenen Annihilation ile karşımıza çıktı. Yeryüzüne düştüğü noktadan başlayarak genişleyen gizemli bir oluşum, içerdiği bölgede genetik dönüşümlere neden oluyor filmde. Bu oluşumun içine girerek, bilinmeze doğru yolculuğa çıkan bir grup asker ve biliminsanını izlediğimiz, görsel tasarımıyla göz kamaştıran filmin başrolünde Natalie Portman var.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald | David Yates, 2018

Fantastik sinema 2018’de gerçekten çok zayıftı. O kadar zayıftı ki, daima aşığı olduğumuz Harry Potter serisine ait bir devam filmi bile beklentilerin altında kaldı. Yine de Harry Potter evrenine yolculuk yapmak, Dumbledore’un gençliğinin Jude Law‘un bedeninde canlanmış haline görmek, yepyeni fantastik canavarlarla tanışmak ve en önemlisi bir kez daha Hogwarts’ı görmek için izlemeye değer.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

Ready Player One | Steven Spielberg, 2018

Bilimkurgu sinemasının en önemli isimlerinden, 80’ler ve 90’ların en önemli filmlerinde, dahası çocukluğumuzda önemli izler bırakmış bir yönetmen Steven SpielbergReady Player One‘ı ben o yıllardaki eserlerine çok yakın bir sinema deneyimi olarak gördüm. Filmde, OASIS adlı bir sanal gerçeklik dünyasının yaratıcısının mirasının peşine düşüyoruz. Hiç beklenmedik bir kahraman, oyunun içindeki ipuçlarını takip ederek büyük ödülün sahibi olmaya çalışıyor. 2018’in en iyi görsel efektleri bu filmde!

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.5/10

Solo: A Star Wars Story | Ron Howard, 2018

Star Wars hayranlarını pek memnun edemese de (hangi film ediyor ki zaten?) ben Han Solo’nun gençliğini anlatan bu spin-off’u çok sevdim! Üstelik Alden Ehrenreich‘in canlandırdığı genç Solo mu, Donald Glover‘ın canlandırdığı Lando’mu daha iyi karar veremedim. Haydi bir kez daha çok, çok uzak galaksilere gidelim!

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.0/10

Korku Filmleri 2018

A Quiet Place | John Krasinski, 2018

The Office dizisindeki Jim rolüyle özdeşleşmiş John Krasinski bu yıl hepimizi şaşırtmayı başardı. Yazdığı, yönettiği ve başrolünü eşi Emily Blunt ile paylaştığı A Quiet Place adlı korku filmi, türe yeni bir soluk getirdi. Dünyayı istila etmiş, sadece sese duyarlı canavarlardan saklanarak hayatta kalmaya çalışan bir ailenin kabus dolu yaşamını izlemek gerçekten nefes kesici ve tüyler ürpertici.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.6/10

Hereditary | Ari Aster, 2018

2018 korku sineması için gerçekten iyi bir yıldı. Yılın en iyi oyuncu kadrolarından ve en iyi prodüksiyon tasarımlarından birine sahip olan Hereditaryüstelik bir ilk film. Toni Colette‘in başrolünde yer aldığı film, sırlarla dolu bir ailenin kalıtsal karanlık güçlerinin ailenin büyükannesi öldükten sonra ortaya çıkışını konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.3/10

Halloween | David Gordon Green, 2018

Halloween serisi, yıllar sonra yine bir Halloween’de aynı oyuncular ve aynı karakterleri buluşturdu. 40 yıl önce yaşananların etkisinden halen kurtulamamış bir kadın ve maskeli katil, bu klasikleşmiş ve kültleşmiş serinin hayranları için muhteşem bir armağan.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.0/10

Suspiria | Luca Guadagnino, 2018

Dario Argento’nun kült korku filmi Suspiria2017’de, yani yapımının 40. yılında yenilenmiş kopyasıyla vizyona girmişti ve filmi sinemada izleyebilme ayrıcalığını tatmıştık. 2018’de ise I Am Love, A Bigger Splash ve Call Me by Your Name gibi filmlerine hayran olduğumuz yönetmen Luca Guadagnino bir sürprizle geldi: Suspiria’nın yeniden yorumlanışında Tilda Swinton, Dakota Johnson ve Chloë Grace-Moretz gibi yetenekli isimler bir arada…

youtube play youtube play

 IMDb Puanı: 7.3/10

İlginizi çekebilir: Korku Severlerin İzlemesi Gereken Korku Dizileri

Süperkahraman Filmleri / MARVEL Film Önerileri

Aquaman | James Wan, 2018

Jason Momoa‘yı Aquaman olarak daha önce, birçok DC filmi gibi bekleneni veremeyen Justice League‘de izlemiştik. Kahramanın solo filmi, bizi Atlantis’in gizemli sualtı dünyasına götürüyor, aile sırları, fantezi ve macerayla meşgul ediyor. Film, DC evreninin görece iyi filmlerinden biri olarak yorumlandı ve MARVEL filmleriyle dolu bu listede yer almayı hak etti.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.1/10

Avengers: Infinity War | Anthony & Joe Russo, 2018

MARVEL evrenindeki kahramanların yarısının… tamamının yer aldığı bu dev bütçeli film, 2018’in en heyecan verici popüler kültür olaylarından biriydi. Popüler sinema tarihine geçecek bu yapımda, Iron Man’den Doctor Strange’e, Spider-Man’den Thor’a, BlackPanther’dan Captain America’ya tüm kahramanlar, dünyayı ve evreni Thanos’un korkunç planına karşı korumak için güçlerini birleştiriyor. Filmin vizyona girişinden birkaç ay sonra kaybettiğimiz, tüm bu kahramanların yaratıcısı Stan Lee‘yi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.5/10

Black Panther | Ryan Coogler, 2018

ABD’yi sarsan, 700 milyon dolarlık gişe hasılatıyla 2018’in rekorunu elinde barındıran, tüm zamanların en çok gişe yapan 3. filmi ünvanına sahip olan Black Panthersiyahi ABD’liler için bir devrim niteliğindeydi. Ama Black Panther’ın iyi bir film olduğunu kabul etmek, motivasyonundan ilham almak ve filmin görselliğine hayran kalmak için siyahi olmanıza gerek yok tabii ki. Filmin asıl gücünü Chadwick Boseman‘ın canlandırdığı ana karakterinden çok güçlü kadınların bir araya geldiği yan karakterlerinden aldığını söylemek de şart.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.4/10

Deadpool 2 | David Leitch, 2018

Ağzı bozuk, aksi ve sarkastik mutant Deadpool, MARVEL karakterleri arasında en sevilenlerden… Ryan Reynolds‘ın tüm kalbini ve ruhunu ortaya koyarak canlandırdığı karakter, ikinci filminde de güldürmeyi ve şaşırtmayı eksik etmedi. Deadpool, bu filmde süpergüçlere sahip bir çocuğu koruyarak gelecekte olacakları engellemeye çalışıyor, bu yolda kendine bir acemi-mutantlar ekibi kurma hatasına düşüyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Yerli Filmler / Türk Filmleri / Yerli Film Önerileri

Ahlat Ağacı | Nuri Bilge Ceylan, 2018

Günümüz Türkiye sinemasının en büyük yönetmeni, Altın Palmiye ödüllü Nuri Bilge Ceylan, son filmi Ahlat Ağacı‘nda genç bir yazar adayının köyüne dönüşünü ve geçmişiyle, babasıyla yüzleşmesini anlatıyor. Büyük cümlelerle konuşan, bu yüzden pek de hayatın içinden gözükemeyen karakterleri bir yana, yönetmenin sineması yine çok büyüleyici.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.4/10

Anons | Mahmut Fazıl Coşkun, 2018

Uzak İhtimal ve Yozgat Blues, filmlerinin yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun imzalı Anonsgeçmişteki başarısız bir darbe girişimini anlatan bir dönem filmi. Politik olaylardan çok politik atmosferin insanların psikolojisindeki ve toplumsal dinamiklerdeki etkilerine bakmış yönetmen. İlginç karakterlerle dolu, keyifle izlenen bir dönem filmi.

youtube play youtube play

 IMDb Puanı: 6.9/10

Kelebekler | Tolga Karaçelik, 2018

2018’in ilk haftalarında, Sundance Film Festivali’nin dünya sineması bölümünde büyük ödülün sahibi olarak gururlandırdı ülkemizi Tolga Karaçelik ve son filmi KelebeklerYıllardır görüşmeyen üç kardeş, yine yıllardır görüşmedikleri babalarının acil çağrısı üzerine bir araya gelerek, doğdukları köye doğru yola çıkıyor filmde. Yer yer kahkaha attıran, yer yer göz yaşı döktüren, yer yer bir şarkıyla nostaljinin âlâsını yaşatan bir film, dokunaklı ve komik bir yol hikayesi. Başrollerdeki Bartu Küçükçağlayan, Tolga Tekin ve Tuğçe Altuğ‘un uyumu kesinlikle görülmeye değer!

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Müzik Filmleri / Müzikaller

A Star Is Born | Bradley Cooper, 2018

Oyuncu Bradley Cooper, 2018’in Oscar yarışındaki en önemli filmlerden birini yöneterek ve başrolünde oynayarak herkesi şaşırtmayı başardı. Lady Gaga ile başrolünü paylaştığı, geçmişte birkaç kez çekilmiş A Star Is Born‘un bu modern uyarlamasının farkı, adeta konser deneyimi yaşatan konser sahneleri ve her biri başrol oyuncuları tarafından yazılmış başarılı orijinal şarkıları.

youtube play youtube play

 IMDb Puanı: 8.2/10

Bohemian Rhapsody | Bryan Singer, 2018

Efsanevi Queen grubunun efsanevi solisti Freddie Mercury‘nin yaşamını gözler önüne seren, izlerken Queen şarkılarını haykırarak söyleme isteği uyandıran bir biyografi Bohemian Rhapsody filmi. Freddie Mercury’i canlandıran Rami Malek‘in performansı filmin en iyi yanı.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.3/10

Whitney | Kevin Macdonald, 2018

2012’de kaybettiğimiz yıldız şarkıcı Whitney Houston‘ın yaşamı ve müziği, daha önce Bob Marley hakkında da bir belgesel çekmiş Kevin Macdonald‘ın belgeseline konu oluyor. Diğer şarkıcıların belgelesellerini de bu yazıdan okuyabilirsiniz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.2/10

Animasyon Filmler

Incredibles 2 | Brad Bird, 2018

2004 tarihli The Incredibles‘ı gelmiş geçmiş en iyi Pixar filmleri arasında saymayan var mı? 14 yıl sonra gelen devam filmi, ilk filmin bittiği andan kısa bir süre sonrasında geçiyor. Tek bir farkla: Bu kez İnanılmaz Aile’nin annesi iş başında, babası evde…

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.9/10

Isle of Dogs | Wes Anderson, 2018

En sevilen yönetmenlerden Wes Anderson, 2009’daki Fantastic Mr. Fox‘un ardından, bir kez daha en ince ayrıntısına kadar göz kamaştırıcı olmayı başaran bir stop-motion’a imza attı: Isle of DogsJaponya’daki tüm köpeklerin sahiplerinden ayrılarak karantinaya alındığı bir adada geçen film, köpeğini geri almak için adaya kaçan bir çocuğun gelişiyle sürükleyici bir maceraya dönüşüyor. Filmin görselliği ve seslendirme kadrosundaki isimler kadar Alexandre Desplat‘nın müzikleri de ilgi çekici.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.9/10

Spider-Man: Into the Spider-Verse | B. Persichetti, P. Ramsey & R. Rothman, 2018

Bugüne kadar en iyi eleştiriler alan Spider-Man filmi, bir animasyon! Evrenin farklı boyutlarındaki birbirinden çok farklı Spider-Man’lerin bir araya geldiği bu macerada, kahramanlarımız evrenler-arası gerçekliğin dengesini korumak için güçlerini birleştiriyorlar.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.7/10