Zor zamanlardan geçiyoruz. Kendimiz ve etrafımızdakiler için alabileceğimiz en iyi önlemse, sosyal uzaklaşma. Gerekmedikçe evden dışarı çıkmamamız, hem kendi sağlığımız hem de çevremizdekilerin sağlığı için çok kritik. Gelin, bu dönemi kendimiz için en iyi şekilde değerlendirelim. Uzun zamandır ertelediğimiz işlere alan açalım, izlenecek ve okunacaklar listemizdeki maddelerin birer birer üstünü çizelim, kendimizi geliştirelim; ama hiç boş durmayalım. Üretmeye, yaratmaya devam.

Evde Yapılabilecek Aktiviteler
Evde Yapılabilecek Aktiviteler | Fotoğraf: Unsplash / Sarah Brown

Evde Yapılabilecek Aktiviteler

Çalışın.

Unutmayın, tatil değil; sosyal uzaklaşma. İçinde bulunduğumuz sürecin amacı, mümkün olduğunca az kişiyle görüşmek ve gerekmedikçe evlerimizden çıkmamak. Bu yüzden, lütfen kendimizi sokaklara atmayın – onun yerine, çalışın.

Çalışın.
Çalışın. | Fotoğraf: Unsplash / Kari Shea

Bir şeyler üretmek, yeni projeler geliştirmek, yaratmak; bunlar ruhu besleyen şeyler. Bu dönemde, işlerinize daha da fazla tutunun ve yoğunlaşın. Bir şeylerle meşgul olmanın hem fiziksel hem zihinsel olarak size iyi geldiğini göreceksiniz.

theMagger.com’u okuyun.

theMagger.com'u okuyun.
theMagger.com’u okuyun.

Doğru yerdesiniz. theMagger’da sinemadan sanata, müzikten gastronomiye, meditasyondan sağlıklı beslenmeye; aklınıza gelebilecek neredeyse her konuda sayısız içerik var. Evde geçirdiğiniz süre boyunca, theMagger’da zaman geçirerek ilgi alanlarınıza yönelik yazıları okuyabilir; çeşitli konularla ilgili bilgi edinirken, aynı zamanda Magger’ların nitelikli öneri ve tavsiyeleriyle kendinizi geliştirebilirsiniz.

Film izleyin.

Film izleyin.
Film izleyin. | Fotoğraf: Unsplash / Charles Deluvio

Uzun ya da kısa, hepimizin bir izlenecekler listesi mutlaka vardır. Kimimiz o listedekilerin üzerini çizme konusunda ağır ağır ilerler; kimimiz bir çırpıda bitirir not ettiklerini, hızlıca yenilerini ekler. Size önerimiz, listenizin neresinde olduğunuz fark etmeksizin, evde geçirdiğiniz süre boyunca izleyeceğiniz keyifli filmlerle akşamlarınızı güzelleştirmeniz. Bunun için içindeki 300’ü aşkın içerik ile size rehber olabilecek #film etiketimizi takip etmeyi ve keşfetmeyi unutmayın. Netflix filmleri, Holocaust filmleri, animasyon filmleri, LGBT filmleri ve çok daha fazlasına dair film önerilerimiz sizi bekliyor.

Yeni bir diziye başlayın.

Yeni bir diziye başlayın.
Yeni bir diziye başlayın. | Fotoğraf: Unsplash / Jens Kreuter

Yeni bir diziye şans vermeye ne dersiniz? Dilediğiniz zaman dilimine ışınlanıp yepyeni bir dünyada, birbirinden farklı karakterlerin hikayelerine ortak olabilirsiniz. Bizim ve Magger’ların tüm dizi önerilerine #dizi etiketini inceleyerek ulaşabileceğinizi söyleyelim. Sitemizde yeni bir dizi tavsiyesi yayınlandığında haberdar olmak isterseniz, etiketi takip etmeyi de unutmayın. Korku dizileri, animasyon diziler, gerilim dizileri… Tüm dizi önerilerimiz tarafınızdan keşfedilmeyi bekliyor.

Belgesellerle gelişin.

Belgesellerle gelişin.
Belgesellerle gelişin. | Fotoğraf: Unsplash / Jakob Owens

Evde geçirilen zaman, yepyeni belgeseller izleyerek bilginize bilgi katmak için de harika bir fırsat olabilir. theMagger’daki #belgesel etiketini takip ederek ve sizler için hazırladığımız en iyi belgeseller listesine kulak vererek; çeşitli konularda bilginizi arttırabilir, vizyonunuzu genişletebilirsiniz. Hayvan belgeselleri izleyerek doğayı ve vahşi yaşamı keşfe çıkabilir, spor dünyasından etkileyici hikayeler öğrenmek için spor belgeselleri izleyebilirsiniz. Netflix belgesellerini derlediğimiz yazımıza da göz atmayı unutmayın.

Kitap okuyun.

Kitap okuyun.
Kitap okuyun. | Fotoğraf: Unsplash / Claudia Wolff

Devam etmeyi çok isteyip bir türlü zaman ayıramadığınız için kenarda köşede sizi bekleyen o kitabı bitirebilir veya yepyeni bir kitaba başlayabilirsiniz. BiblioMagger’ın ve Magger’ların kitap tavsiyelerine göz atmak isterseniz, Kitap & Edebiyat kategorisinde keşfe çıkabilirsiniz. Yeni yayınlanan kitap önerilerinden haberdar olmak için kategoriyi takip etmeyi unutmayın. Gastronomiden iyi yaşama, dünya edebiyatından sanata çeşitli kitap önerilerini derlediğimiz yazımızda ilginizi çekecek birçok öneriye rastlayacağınızdan eminiz.

Podcast dinleyin.

Podcast dinleyin.
Podcast dinleyin.| Fotoğraf: Unsplash / Icons8 Team

Kendimizi geliştirmek için kullanabileceğimiz bir başka kaynak da, özellikle son dönemde adlarını sıkça duyduğumuz ve bizce duymaya da devam edeceğimiz podcast’ler. Psikoloji, edebiyat, spor ve daha pek çok konuda kimi zaman alanlarında profesyonel kişilere, kimi zamanda konuyla ilgili düşüncelerini paylaşmak isteyenlere kulak verebileceğiniz serileri keşfetmenin tam zamanı. Öyleyse Melike Büşra’nın podcast önerileri ve Eser Altınkaya’nın Türkçe podcast arayanlara tavsiyeleri tarafınızdan keşfedilmeyi bekler!

Yeni tarifler deneyin.

Yeni tarifler deneyin.
Yeni tarifler deneyin. | Fotoğraf: Unsplash / Calum Lewis

Evde kaliteli zaman geçirmenin yollarından biri de, kendinizi mutfağa atıp yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamak. Öyleyse çıksın malzemeler! Damak tadınıza göre kendinize özgü tarifler yaratarak gurme kimliğinizle tanışabilirsiniz. Bu döneme özgü olarak, tariflerinizin bağışıklık güçlendirici özelliklerinin olmasına dikkat edebilirsiniz. Örneğin, bir çorba hazırlıyorsanız içine biraz zencefil eklemeyi deneyin.

Meditasyon yapın.

Meditasyon yapın.
Meditasyon yapın. | Fotoğraf: Unsplash / Ksenia Makagonova

Evet, bağışıklığımızı güçlü tutmak, özellikle bu dönem hepimiz için çok önemli. Ancak fiziksel sağlığımıza özen gösterdiğimiz kadar, zihinsel olarak da kendimizi iyi tutmalıyız. Gerçekten bir sebep olmadıkça panik halinde hissetmemek, motivasyonumuzu yüksek tutmak ve bu süreci mümkün olduğunca sakin kalarak geçirmek hem kendimiz için hem de etrafımızdakilere sağlayacağımız destek açısından çok önemli. Meditasyonsa stresi azaltan, rahatlatan ve zihni boşaltarak dinginleştiren özellikleriyle bu dönemlerde kendimiz için yapabileceğimiz en iyi aktivitelerden biri. Her gün, 5 ya da 25 dakika fark etmez, kendinize zaman ayırın. İster Meditopia veya Headspace gibi uygulamalarla yönlendirmeli olarak çalışın, ister yalnızca dik oturup nefesinize odaklanın – ama her gün, zihninizi dinlendirdiğinizden emin olun.

Meditasyonun faydalarını istatistiksel verilerle öğrenmek istiyorsanız sizi meditasyon ve nöroplastisite ilişkisini incelediğimiz yazımıza alalım.

Günlük tutun.

Günlük tutun.
Günlük tutun. | Fotoğraf: Unsplash / Estée Janssens

Yazın. Yazmak şifalandırır, ruha iyi gelir. Son dönemlerde aklınızdan ve kalbinizden geçenleri, düşüncelerinizi, duygularınızı, haykırmak istediklerinizi, pişmanlıklarınızı, aldığınız dersleri, hayallerinizi, yapılması gerekenleri, alışveriş listenizi – fark etmez; yeter ki yazın. Alın kalemi elinize ve teslim olun. Satırlar arasında kaydıkça ruhunuzun arındığını görecek, çok daha iyi hissedeceksiniz. İsterseniz, evinizdeki renkli kalemleri masaya yığarak yaratıcılığını konuşturacağınız bullet journaling‘i de keşfedebilirsiniz!

Sadeleşin.

Sadeleşin.
Sadeleşin. | Fotoğraf: Unsplash / Samantha Gades

Bu dönemi sadeleşmek için kullanmaya ne dersiniz? Hadi, evinizde kırık, çıkık, bozuk, kullanılmayan ne varsa ayırın. Çöpe gidecekleri atın, paylaşmaya uygun olanları ihtiyacı olanlara ulaştırın. Kurtulduğunuz her fazlalıktan sonra kendinizi hafiflemiş hissedeceğinize eminiz. Hem bu ayırma işlemi için hem de kıyafet dolabınızda kalanları yeniden, doğru bir şekilde düzenlemek için, YogiMagger’ın önerisiyle Konmari metodundan yararlanabileceğinizi unutmayın.

Kapak fotoğrafı: Unsplash / Kirill