Bazen, henüz izlemediğimiz önemli filmleri birilerinin bize hatırlatması gerekiyor. Geriye dönüp baktığımızda muhteşem filmlerle dolu olduğunu gördüğümüz 2019’un en iyi filmlerini bu yazıda bulacaksınız!

Güncel film listemiz için film önerileri yazımıza tıklayın.

En kaliteli film deneyimi için Televizyon ve Soundbar önerilerimize göz atın.

2019’un En İyi Filmleri

Festival Filmleri / Ödüllü Film Önerileri

Gisaengchung / Parasite | Bong Joon-ho, 2019

2019’un filmi, Güney Kore sineması için büyük bir başarıyla sonuçlanan Parazit… Ülke sinemasının heyecan, aksiyon ve sinema ruhu dolu filmlerine imza atan yönetmeni Bong Joon-ho‘nun imzasını taşıyan, Altın Palmiye ödüllü ve muhtemelen Oscar adayı Gisaengchung / Parasite, türler arasında yaptığı geçişlerle şaşırtıyor, farklı ekonomik sınıflara ait iki ailenin çatışmasını asla tahmin edilemeyecek bir senaryoyla karşımıza çıkarıyor. Hem eleştirmenlerin hem endüstrinin hem de izleyicinin kalbini fetheden Parasite, yılın sinema olayı.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.6/10

Portrait de la jeune fille en feu / Portrait of a Lady on Fire | Céline Sciamma, 2019

Zarif, kalbinize dokunacak ve içinizi acıtacak bir aşk hikayesi… On sekizinci yüzyılda Fransa açıklarındaki bir adada geçen Portrait de la jeune fille en feu / Portrait of a Lady on Fire, bir ressam ve modeli arasındaki tutkulu aşkı olabilecek en estetik şekilde anlatıyor. Orpheus ve Eurydice’nin mitolojik hikayesini iki genç kadının imkansız aşkı üzerinden yorumlayan film, görselliğiyle uzun süre zihninize çivilenecek.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.3/10

Jojo Rabbit | Taika Waititi, 2019

Yeni Zelandalı haylaz yönetmen Taika Waititi‘nin cesur komedisi, II. Dünya Savaşı yıllarında Hitler sempatizanı küçük bir çocuk ve annesinin evlerinde sakladığı Yahudi bir kız arasındaki gerilim üzerinden önyargılar, politika, savaş ve iyilik-kötülük üzerine tatlı bir masal anlatıyor. Küçük Jojo’nun hayali arkadaşı Adolf Hitler rolünde yönetmenin kendisini izliyoruz. Toronto Film Festivali’nin büyük ödülü olan İzleyici Ödülü’nün sahibi olan Jojo Rabbit, izleyebileceğiniz en tatlı II. Dünya Savaşı filmi.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.1/10

Uncut Gems | Safdie Kardeşler, 2019

2017’de Robert Pattinson‘lı Good Time ile nefesleri kesen Safdie Kardeşler‘in son filmi Uncut Gems, New York’un kilitli kapılar ardında çok özel müşterilere hizmet veren mücevher mağazalarının dünyasında geçiyor. Borçları altında ezilen, evliliğini yüzüne gözüne bulaştırmış, kumar bağımlılığına engel olamayan bir mücevher mağazası sahibinin yaşadığı akılalmaz birkaç günü oldukça hareketli, geveze ve yorucu bir sinema diliyle diken üstünde izleten Uncut Gems, Adam Sandler‘ın performansıyla ağızları açık bırakıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.5/10

High Life | Claire Denis, 2019

Günümüz Fransız sinemasının öne çıkan yönetmenlerinden Claire Denis, ilk kez bilimkurgu türünde bir film çekerek 2019’un ilk aylarında adından söz ettirmeyi başardı. Robert Pattinson ve Juliette Binoche‘un başrollerini paylaştığı film, uzayın derinliklerinde bir kara deliğe doğru yol alan bir uzay gemisinde hayatta kalmaya çalışan bir baba ve küçük kızının hikâyesini anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.2/10

Netflix Filmleri / Netflix Film Önerileri

Marriage Story | Noah Baumbach, 2019

Amerikan bağımsız sineması denince akla ilk gelen isimlerden yönetmen ve senarist Noah Baumbach, kendi boşanmasından izler taşıdığını söylediği bir ilişki dramasıyla olabildiğine gerçekçi ve içten bir ayrılık hikayesi anlatıyor. Adam Driver ve Scarlett Johansson‘un performanslarıyla yıldızlaştığı Marriage Story, bir boşanmanın sistem ve toplum tarafından nasıl bir savaşa dönüştürüldüğünü ortaya koyuyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.4/10

The Irishman | Martin Scorsese, 2019

Dünya sinemasına Raging Bull, Goodfellas, Gangs of New York, The Departed gibi başyapıtlar armağan etmiş Martin Scorsese, epik gangster dramı The Irishman ile sinemanın sınırlarını zorluyor. Robert De Niro, Al Pacino ve Joe Pesci gibi yıldız isimleri yıllar sonra aynı filmde buluşturan yönetmen, New York’un yer altı dünyasında yaşananları onyıllara yayılan bir biyografi şeklinde karşımıza çıkarıyor. Her bir karakterinin görünenden fazlasına sahip olduğu film, uzun süresine rağmen kitleleri baştan çıkardı.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.2/10

İlginizi çekebilir: Yeni Dizi Önerileri: Netflix ve Diğerleri

Dolemite Is My Name | Craig Brewer, 2019

Eddie Murphy‘nin özlediğimiz komedi oyunculuğunu biyografik bir filmle geri döndüren Netflix, Dolemite Is My Name‘de sahne şovları ve komedi plaklarıyla başlayan daha sonra da sinemadaki blaxplotation türünün yıldızlarından birine dönüşen Rudy Ray Moore’un kariyerine odaklanıyor. Oyuncu kadrosunun bir bütün halinde hareket ederek takım ruhunu izleyenlere geçirdiği, dönemin ruhunun çok iyi yakalandığı bu oldukça komik film, kostüm ve prodüksiyon tasarımıyla da büyülüyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.3/10

Velvet Buzzsaw | Dan Gilroy, 2019

Velvet Buzzsaw‘un sadece tiye aldığı çağdaş sanat piyasası ve çağdaş sanat dünyasıyla değil, kendisiyle dalga geçebilme erdemine sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Jake Gyllenhaal‘un kendini beğenmiş bir sanat simsarını canlandırdığı, ona Rene Russo, Tom Sturridge, John Malkovich ve Toni Collette gibi isimlerin eşlik ettiği film bir korku komedisi.

youtube play youtube play

Netflix | IMDb Puanı:  6.7/10

İlginizi çekebilir: En İyi Jake Gyllenhaal filmleri

Komedi Filmleri

Knives Out | Rian Johnson, 2019

Brick ve Looper gibi başarılı bağımsız yapımların ardından Star Wars: The Last Jedi‘ı yöneterek serinin hayranlarını iki ayrı cepheye ayıran Rian Johnson, 2019’un en başarılı suç komedisine imza attı. Yıldız bir oyuncu kadrosunun bir malikanede sorgulandığı, who-dunnit polisiye alt türü güçlü bir mizahla harmanlayan Knives Out, güçlü ve zengin babalarının ölümünün ardından dedektif Benoit Blanc tarafından sorgulanan, her biri ayrı sırlara sahip Drysdale Ailesi’nin birbirine girmesini konu alıyor. Filmin yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Daniel Craig, Christopher Plummer, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis gibi isimler var.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.0/10

Once Upon a Time… in Hollywood | Quentin Tarantino, 2019

Quentin Tarantino, yanına iki yıldız oyuncuyu, Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt‘i alarak Hollywood’un altın çağına doğru bir yolculuğa çıkıyor. Gözden düşmekte olan bir oyuncu ve dublörünü endüstrinin ve Los Angeles’ın farklı köşelerinde yaşadıkları farklı olaylarda izlediğimiz Once Upon a Time… in Hollyywood, aslında Sharon Tate cinayetinin kaderini değiştirmeyi ve intikamını almayı kafaya koymuş bir Hollywood dönem komedisi.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

The Farewell | Lulu Wang, 2019

Yönetmen Lulu Wang’in ailesinin söylediği gerçek bir yalandan uyarlanan The Farewell, Çin geleneklerine göre hasta olduğu ve ölmek üzere olduğu kendisinden saklanan bir büyükannenin ailesiyle bir araya gelişini konu alıyor. Awkwafina’nın canlandırdığı, ABD’de büyümüş Billi, apar topar organize edilen bir akraba düğünü sayesinde son günlerinde büyükannesiyle vakit geçirebilmek için Çin’e dönüyor. Doğu ve Batı geleneklerinin çatıştığı, aile bağlarının başrolde yer aldığı The Farewell, ölümün gölgesini üzerinde taşımasına rağmen kahkahalar attıran bir komedi.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Late Night | Nisha Ganatra, 2019

The Office ve The Mindy Project‘ten tanıdığımız Mindy Kaling’in senaristliğini ve başrol oyunculuğunu üstlendiği bu gece kuşağı komedisi, Emma Thompson’ın canlandırdığı, efsanevi kadın gece kuşağı komedi sunucusu Katherine Newbury’nin programının çağa ayak uydurmak için yazar ekibine bir kadın alma ihtiyacı üzerine kurulu. Romantik komedi dinamiklerini bir televizyon programındaki çalışma ortamına uyarlayan film sizi çok güldürecek.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.6/10

Long Shot | Jonathan Levine, 2019

Charlize Theron‘un komedi yeteneklerini keşfetmenizi sağlayacak bu filmde, ona yılların sevilen komedyeni Seth Rogen eşlik ediyor. Theron’un canlandırdığı Charlotte Field, Amerikan başkanlık kampanyası sırasında ona yardımcı olması için mizah anlayışına güvendiği gazeteci Fred ile anlaşıyor. Hem iki oyuncunun hem de iki karakterin dinamiği film boyunca sizi kahkahalara boğacak cinsten.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.2/10

Romantik Komediler / Romantik Film Önerileri

Last Christmas | Paul Feig, 2019

Başarılı bir şarkıcı olmak istiyorsanız, yıl boyunca Noel temalı ürünler satan bir dükkanda çalışmak pek de iyi bir fikir değil sanki, değil mi? Kate, kötü kararlarının ve hayattaki başarısızlıklarının sonucunda tam olarak bu durumda. Fakat bir gün bu dükkanda tanıştığı Tom sayesinde hayatı değişiyor. Last Christmas, Noel ruhunun kalpleri yumuşattığı o romantik komedilerden.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.6/10

A Rainy Day in New York | Woody Allen, 2019

New York, romantizm, genç bir çift ve esprili, geveze, kısa hikayeler… Tam bir Woody Allen filmi tarifi, değil mi? Bir hafta sonu için New York’a gelen genç çift, kötü hava koşullarının onları sürüklemesi sonucu kendilerini farklı hikayeler içinde buluyor. Woody Allen‘ın bu son filminde, Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez, Jude Law, Diego Luna ve Liev Schreiber gibi ünlü isimler rol alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.8/10

Aksiyon Filmleri / Macera Filmleri

1917 | Sam Mendes, 2019

Sam Mendes‘in yılın en önemli yönetmenlik başarısı olarak gösterilen 1917 filmi, tamamı iki uzun plandan oluşuyormuş izlenimi veren, neredeyse gerçek zamanlı bir I. Dünya Savaşı filmi. Teknik başarıları, Thomas Newman‘ın görkemli film müzikleri ve Roger Deakins‘a ikinci Oscar ödülünü kazandıran görüntüleriyle nefes nefese izleyeceğiniz bir savaş filmi bu.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.4/10

Ford v Ferrari | James Mangold, 2019

24 saat süren ve dünyanın en önemli otomobil yarışlarından kabul edilen Le Mans’ın 1966’da sahne olduğu ezeli rekabeti konu alan Ford v Ferrari, sanıldığının aksine Ford ve Ferrari’nin rekabetinden çok Ford’un kendi içindeki rekabete, şirket geleneğinin ve bağımsız ekibin çatışmasına odaklanıyor. Otomobil tasarımcısı Carroll Shelby (Matt Damon) ve gözükara pilot Ken Miles’ın (Christian Bale) zafere doğru giden macerası, yüksek hızda geçen, soluk soluğa izlenen bir yarış filmi.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.3/10

John Wick: Chapter 3 – Parabellum | Chad Stahelski, 2019

İlk filmini 2014’te izlediğimiz John Wick serisi, üçüncü bölümüyle devam ediyor. Yavaştan bu karakterler özdeşleşmeye başlayan Keanu Reeves‘in yine nefes nefese bıraktığı, aksiyonun ve yaratıcı öldürme yollarının sınırlarının zorlandığı seride John Wick, bu kez her şeyi elinden alınmış ve tüm dünya peşine takılmışken bile kendine has mizah anlayışı, silah kullanmadaki kabiliyeti ve tüm sertliğinin ardında yatan iyi kalbiyle sizi tavlamayı başaracak.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.0/10

Bilimkurgu Filmleri / Fantastik Filmler

Terminator: Dark Fate | Tim Miller, 2019

80’ler ve 90’ların en sevilen bilimkurgu karakterlerinden ve serilerinden Terminator, en az ilk iki film kadar başarılı bir macerayla geri döndü. Yeni karakterlerin yanı sıra Sarah Connor rolünde Linda Hamilton‘ı, Carl rolünde Arnold Schwarzenegger‘i geri döndüren Terminator: Dark Fate, bir kez daha gelecekte insanlık için önemli bir figüre dönüşecek bir insanı, gelecekten gelen terminatörün gazabından korumaya çalışan cesur savaşçıuların hikayesini anlatıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.5/10

İlginizi çekebilir: Netflix ve çağımızın öne çıkanlarından Bilim Kurgu Film Önerileri

Ad Astra | James Gray, 2019

Bir uzay yolculuğuna çıkıp hiç dönmeyen babasından yıllar sonra, onun akıbetini öğrenmek ve başarısız olan görevinin yarattığı tahribatı gidermek üzere görevlendirilen astronot Roy McBride, tehlikeli, gizemli ve kendini keşfetmesine neden olacak bir yolculuğa çıkıyor. Brad Pitt‘in başrolde parladığı Ad Astra, efektleriyle olduğu kadar alt metniyle de büyüleyen o uzay yolculuğu filmlerinden.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.8/10

İlginizi çekebilir: Uzay Yolculuğu Filmleri

Korku Filmleri

Midsommar | Ari Aster, 2019

Bu bölümdeki önerilerimiz arasında yer alan bir diğer korku filmi Hereditary ile büyük başarı yakalayan Ari Aster‘in ikinci filmi, batmayan güneşin aydınlık günlerinde geçen, otantik bir korku filmi. İsveç’te toplumdan soyutlanmış bir topluluğun yaz dönümü kutlamalarına katılan bir grup yabancı ve maceracı genç bu festivalin grotesk sahneler, ürkütücü ritüeller ve tuhaf karakterlerle bir kabusa dönüşeceğinden habersiz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.8/10

Us | Jordan Peele, 2019

2017’de Get Out ile büyük başarı yakalayan Jordan Peele, 2019’u Us filmi ile karşıladı. Tıpkı Get Out gibi hem toplumsal hem de politik referanslarla dolu olan ve korku sinemasının kalıplarıyla oynayan Us, evlerinde, tıpkı kendilerine benzeyen dört kişi tarafından saldırıya uğrayan bir ailenin korku dolu anlarını konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.4/10

Glass | M. Night Shyamalan, 2019

Sürpriz sonlu korku filmleriyle ün salmış M. Night Shyamalan‘ın 2001’de imza attığı Unbreakable, 2016’daki Split ile bir üçlemeye dönüşeceğinin sinyallerini verdikten sonra, iki filmin karakterlerini bir araya getiren Glass ile zirveye çıkıyor. Samuel L. Jackson, Bruce Willis ve James McAvoy‘un güçlü performanslarla hayat verdiği, izleyicisini psikolojik olarak zorlayan karakterleriyle Glass, önceki filmlerle beraber izleyecekler için zevkle tüketilecek bir gerilim şölenine dönüşebilir.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.7/10

Doctor Sleep | Mike Flanagan, 2019

Korku sinemasının başyapıtlarından söz ederken Stephen King romanından uyarlanan, Stanley Kubrick filmi The Shining, kuşkusuz ki akla ilk gelenlerden biri… İşte Doctor Sleep, bizi The Shining‘in geçtiği Overlook Oteli’ne ve onun gizemli dünyasına geri götürüyor. Başrolünde Ewan McGregor‘un yer aldığı ve onun küçük Danny’nin yetişkinliğini canlandırdığı film, onun küçük bir kızı yıllar önce yüzleşmek zorunda kaldığı doğaüstü güçlerden korumaya çalışmasını konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.6/10

Ready or Not | Matt Bettinelli-Olpin & Tyler Gillett, 2019

Biraz da korku komedisi… Zengin ve köklü bir ailenin gelini olmak üzere olan Grace, düğün gecesinde ailenin ritüelini gerçekleştirmeye söz verir. Geleneğe göre, tüm servetini aile oyunlarından elde etmiş olan bu ailenin tüm üyeleri, aralarına yeni katılan kişinin çekeceği karttaki oyunu oynayacaktır. Fakat kartlar arasında lanetli bir oyun da vardır ve Grace’in çektiği bu oyunun kurallarına göre sabaha kadar malikanede saklanmayı başaracak ya da onu avlamak üzere koridorlarda dolaşan aile üyeleri tarafından acımasızca katledilecektir. Tüm karanlığına ve vahşetine rağmen kahkahalar attıran bu absürd korku filmi, birbirinden tuhaf karakterleri ve silahlarıyla dikkat çekiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

İlginizi çekebilir: Korku Severlerin İzlemesi Gereken Korku Filmleri ve Korku Dizileri

Süperkahraman Filmleri / DC & MARVEL Film Önerileri

Joker | Todd Phillips, 2019

Süper kahramanlarla dolu çizgi roman uyarlamaları arasında bir anti-kahraman filmi olan Joker, 2019’un en büyük başarılarından birine dönüştü. Batman filmlerinden ve çizgi romanlarından tanıdığımız kötü karakteri, derinlemesine inceleyen, onun kişiliğini özümseyen ve tüm karanlığıyla bu psikolojik olarak çöküntüye uğramış adamın zihninin kapılarını açan film, Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan’a uzandıktan sonra ödül sezonunun favorilerinden birine dönüştü. Joaquin Phoenix‘in performansıyla göz kamaştıran film, kaçırmamanız gerekenlerden.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.7/10

Avengers: Endgame | Anthony & Joe Russo, 2019

Hikâye Avengers: Infinity War‘un kaldığı yerden devam ederken, Avengers: Endgame, MARVEL evreninde bir devri kapatan film oluyor. Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow ve Ant-Man başta olmak üzere, geride kalan kahramanlar bir önceki filmde yaşananları geri çevirmek ve evrenin kaderini değiştirmek için çalışıyorlar. Bu film sevdiğimiz birçok kahramana veda anlamına gelse de, MARVEL evreninde yeni olasılıkların kapıları aralanıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.7/10

İlginizi çekebilir: Dünden bugüne MARVEL Filmleri

Shazam! | David F. Sandberg, 2019

Bir süper kahraman düşünün, on dört yaşındaki bir çocuğun karakterine sahip olsun! Shazam!, gerçekten de on dört yaşındaki Billy Batson’ın süper hali. Sihirli sözcüğü söylediğinde kendini süper güçlere sahip bir yetişkin bedeninde bulan Billy’nin sırrını saklamakta da pek başarılı olduğunu söyleyemeyeceğiz. İzleyebileceğiniz en esprili süper kahraman filmlerinden biri olan Shazam!, MARVEL sinema evrenine alternatif arayanlar için de birebir.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.1/10

Captain Marvel | Anna Boden & Ryan Fleck, 2019

MARVEL evreninin ilk solo kadın süperkahraman filmi, Brie Larson‘un başrolde olduğu Captain Marvel oldu. Hava kuvvetleri pilotu Carol Danvers’ın geçirdiği bir kaza sonrası kavuştuğu süper güçler, onun S.H.I.E.L.D.’la tanışmasını ve gelecekte Avengers: Infinity War sonucu yaşananların tek çaresi olmasını sağlıyor. Captain Marvel‘ın özgün müziklerinde Türkiye asıllı besteci Pınar Toprak‘ın imzası olduğunu da ekleyelim.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.1/10

Yerli Filmler / Türk Filmleri / Yerli Film Önerileri

Kız Kardeşler | Emin Alper, 2019

Tepenin Ardı ve Abluka gibi filmleriyle tanıdığımız Emin Alper’in yeni filmi Kız Kardeşler, 38. İstanbul Film Festivali’nden Altın Lale dahil 5 ödülle ayrıldı. Film, bir Anadolu köyünde babalarıyla birlikte yaşayan üç kız kardeşin, bu köyden bir an önce kurtulmak ve kasabadaki bir haneye besleme olarak gitmek için birbirleriyle rekabet haline girişini anlatıyor. Masal anlatıcılığından ve Anadolu geleneklerinden beslenen film, oyuncu performanlarıyla ve müzikleriyle büyülüyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.6/10

Sibel | Guillaume Giovanetti, Çagla Zencirci, 2019

Türkiye sinemasının yıldızı parlayan oyuncularından Damla Sönmez‘in olağanüstü performansıyla dikkat çektiği Sibel, Kuş Dili ile iletişim kuran bir Karadeniz köyünde geçen güçlü bir kadın hikâyesi anlatıyor. Kendilerinden farklı olanı dışlayan ve hor gören bir toplumda kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan ve yalnızca ıslıkla iletişim kurabilen Sibel’in yolu bir gün, ormanda bir kaçakla kesişiyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.2/10

Küçük Şeyler | Kıvanç Sezer, 2019

Küçük Şeyler, Alican Yücesoy‘un başrolünde yer aldığı, hem orta sınıf bir şehirlinin dramını gözler önüne seren hem de beyaz yakalıların yaşamına dair tuhaf detayları güçlü bir mizahla ortaya koyan bir film. Türkiye sinemasında Albüm ve Kelebekler gibi şehirli insanların yaşamına dair kaliteli komedilerinin yanında anabileceğimiz film, bir ilaç firmasındaki işini kaybettikten sonra ilişkisi, kredi borcu ve yeni bir iş bulma çabaları arasında sıkışıp kalan bir adamın yaşadıklarını konu alıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.6/10

Yuva | Emre Yeksan, 2019

İstanbul Film Festivali’nden ödüllerle ayrılan Yuva, Körfez ile tanıdığımız yönetmen Emre Yeksan‘ın ikinci filmi. Ormanda vahşi bir yaşam süren Veysel, yaşadığı arazi bir şirkete satılınca, kardeşi onu yaşadığı yeri tahliye etmesi için ikna etmeye çalışıyor. Bir yandan iki kardeşin hayatı tehlike altına girerken, bir yandan toprağın altında gizemli ve büyülü bir yuva ortaya çıkıyor. Kutay Sandıkçı’nın performansı, gerçekten görülmeye değer.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.3/10

Müzik Filmleri / Müzikaller

Yesterday | Danny Boyle, 2019

Danny Boyle‘un The Beatles şarkılarından oluşan bu filmi, doğaüstü bir olay sonucunda dünya üzerine The Beatles şarkılarını hatırlayan tek kişiye dönüşen ve yıldız olma hayalini bu şekilde gerçekleştirme fırsatı bulan bir müzisyenin yaşadıklarını anlatıyor. Yesterday‘i izlerken bir yandan ezbere bildiğiniz şarkılara eşlik edecek, bir yandan filmde yaşananlar karşısında sürekli gülümseyeceksiniz.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.5/10

Rocketman | Dexter Fletcher, 2019

Pop müzik tarihinin ikonik isimlerinden Elton John’un yaşamına odaklanan Rocketman, gerek dönemi yansıtışı, gerek Elton John’un eşcinsel kimliğini kucaklayışı ve sansürlemeyişi gerekse Taron Egerton’ın tüm şarkıları kendisi yorumlayarak ortaya koyduğu güçlü performansıyla son yılların en dikkat çekici müzik biyografilerinden biri.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.7/10

Wild Rose | Tom Harper, 2019

ABD ile özdeşleşmiş country müzik, İskoçya’dan bir yıldız çıkarıyor! İngliz bağımsız sinemasının 2019’daki en sıcak filmlerinden Wild Rose, en büyük hayali bir country müzik yıldızı olmak ve Nashville’e gitmek olan Rose-Lynn’in kararlı mücadelesini anlatıyor. Küçük bir suçtan hapis yattıktan sonra tahliye olduğunda annesinin beklentileri, iki küçük çocuğunun bakımı, iş bulmanın zorluğu ve daha birçok engelle karşılaşan Rose-Lynn, güzel sesi ve yorumunu dünyayla paylaşmak için çırpınıyor.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.2/10

Blinded by the Light | Gurinder Chadha, 2019

Bruce Springsteen sever misiniz? Etkileyici şarkı sözleriyle rock müziğe yeni bir soluk getirmiş, 70’ler ve 80’lerin en önemli ABD’li yıldızlarından Springsteen, bu filmde Hindistan kökenli İngiliz bir ailenin oğlu olan Javed’in hayatını değiştiriyor. Springsteen’in müziğin keşfeden ve yazdığı şiirlerde onun müziğinden ve şarkı sözlerinden ilham alan Javed, geleneksel ailesine başkaldırıyor, ipleri kendi eline alıyor ve gençliğini keşfediyor. Springsteen’in tüm sevilen şarkılarıyla dolu, ilham verici bir film sizi bekliyor.https://www.imdb.com/title/tt5117428/?ref_=nv_sr_srsg_0

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 6.9/10

Animasyon Filmler

I Lost My Body / J’ai perdu mon corps | Jérémy Clapin, 2019

Jérémy Clapin’in Fransa ve Türkiye dışında tüm dünyada Netflix’in dağıtımını üstlendiği ilk filmi, yetişkinlere yönelik Fransız animasyonu I Lost My Body / J’ai perdu mon corps, yılın en büyük sürprizlerindendi. Oldukça kanlı sonuçlanan bir kaza sonucu sahibini kaybeden bir elin ona ulaşma çabasını konu alan film, geri dönüşleri ve duygu yüklü müziğiyle sizi derinden etkileyecek.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.6/10

Toy Story 4 | Josh Cooley, 2019

Pixar’ın en sevilen animasyonlarından Toy Story, aynı zamanda en uzun soluklu animasyon serilerinden biri haline geldi. 1995, 1999 ve 2010’daki üç filmin ardından Toy Story 4, oyuncaklar dünyasına nostaljik bir geri dönüş vaat ediyor. Woody ve Buzz Lightyear’ın başı çektiği oyuncakların bu kez yeni bir sahibi var, üstelik gözde oyuncağı varoluş krizinden muzdarip bir kendin-yap oyuncak olan Forky! Yaşınız fark etmeden kahkahalar atacak, bir yandan da gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 8.1/10

İlginizi çekebilir: En başarılı Pixar Filmleri

The Lion King | Jon Favreau, 2019

Disney animasyonları dendiğinde akla ilk gelenlerden biri olan The Lion King, yani Aslan Kral, Disney’in animasyon filmlerini bir bir canlı aksiyon filmi olarak yeniden çevirdiği furyaya katıldı. Tabii filmin tüm karakterleri hayvanlar olunca, bu filmin de pratikte bir animasyon film olduğunu söylemek mümkün. Simba’nın gözleri önünde yaşamını yitiren babasının ölümünden kendini suçlaması sonucu uzak bir diyara gidip “Hakuna Matata!” felsefesiyle yeni bir hayat kurduğu, krallığınsa kötü kalpli amcası Scar’a kaldığı bu nostaljik hikayeyi yeniden izlerken, bir kez daha gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.0/10

İlginizi çekebilir: Yeniden çevrimlerle Disney Filmleri

Abominable | Jill Culton, 2019

Himalayalar’ın zirvelerinde yaşadığı düşünülen mitleşmiş yaratıklar yetileri duymuş muydunuz? Şimdilik gerçek olmadığını var saydığımız bu efsanevi yaratıklardan biri olan Everest, Abominable‘ın kötü kalpli zoologları tarafından Çin’in kalabalık şehirlerinden birinde hapis tutuluyor. Üç arkadaş, Yi, Peng ve Jin ise onu evine döndürmeye kararlı. Bu Dreamworks animasyonu, yüreğinizi ısıtacak bir eve dönüş hikayesi…

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.0/10

How to Train Your Dragon: The Hidden World | Dean DeBlois, 2019

Dreamworks’ün çok sevilen animasyon serisi How to Train Your Dragon, üçüncü filmiyle veda ediyor. Asırlardır ejderhalarla savaşmış bir Viking kabilesinin şefinin oğlu olan Hiccup, yaralı bir ejderhayla dost olunca iki halkın kaderi değişiyor, yeni bir devir başlıyordu. Bu üçüncü filmde, ejderhalar için vadedilmiş bir cennet olan gizli bir dünya keşfediliyor ve ejderhaların onları bir silah olarak kullanmak isteyen kötü kalpli insanlardan kaçarak, dostlarıyla yaşamak ve saklanmak arasında bir seçim yapması gerekiyor. Renkleri ve efektleriyle yine görsel bir şölen vaat eden film, gerçekten dokunaklı bir veda olacak.

youtube play youtube play

IMDb Puanı: 7.5/10

İlginizi çekebilir: En iyi Dreamworks Animasyonları